Zou je beter voor je nieren moeten zorgen?

Verschillende theorieën koppelen auditieve problemen aan de gezondheid van de nieren.

Je nieren zijn vitale organen die onder andere je bloed schoon houden. Het is belangrijk om te letten op signalen die erop kunnen wijzen dat ze niet goed functioneren.

In dit artikel zullen we de tekenen beschrijven die erop kunnen duiden dat je beter voor je nieren moet zorgen. Sommige zullen je verrassen!

Zweten

De nieren en de urinewegen zijn verantwoordelijk voor het reguleren en controleren van het waterniveau in het lichaam. Als je te veel of te weinig zweet, kan het gekoppeld zijn aan de gezondheid van je nieren.

In het algemeen betreft dit alleen mensen die te veel zweten, omdat dit gênant kan zijn. Behalve zoeken naar natuurlijke oplossingen voor dit probleem, moeten we ook kijken naar de gezondheid van de nieren.

Gebrek aan energie

Het is normaal om je vermoeid te voelen na fysieke of mentale inspanning, maar het is niet normaal om daar lang last van te hebben of je vermoeid te voelen zonder reden.

Vermoeidheid wordt geassocieerd met een slechte gezondheid van de nieren en lever. De lente en de herfst zijn goede momenten om je lichaam te ontgiften.

Vermoeidheid

Vochtvasthouding

Zoals we al eerder hebben genoemd, reguleren de nieren het waterniveau van het lichaam. Als ze niet goed functioneren, kan het zijn dat je in bepaalde delen van het lichaam een tekort hebt aan water (droogheid, uitdroging) en in andere delen van het lichaam juist weer een overschot. Dit is zichtbaar in delen van het lichaam die vocht vasthouden, zoals de benen, de maag en de ogen. Deze onbalans is een duidelijk teken dat de nieren wat extra aandacht nodig hebben.

Auditieve problemen

Het zal je verrassen, maar er zijn een aantal theorieën die stellen dat auditieve problemen en zelfs bepaalde soorten van doofheid verband houden met het slecht functioneren van de nieren.

Dit feit is vooral interessant voor mensen die aan tijdelijk gehoorverlies lijden, waarbij ze natuurlijke supplementen zouden moeten nemen om de gezondheid van de nieren te verbeteren.

Rugpijn

Als je je handen rond je middel spreidt, liggen de nieren net boven de duimen. Veel mensen denken dat de nieren veel lager in het lichaam liggen, maar ze liggen hoger, bijna tegen het ruggedeelte aan.

Als je last hebt van pijn of ongemak in dit gebied zou het kunnen betekenen dat je nieren ontstoken zijn. Probeer het gebied warm te houden en gebruik te maken van natuurlijke behandelingen.

Massage

Pijn aan de knieën

De nieren worden in verband gebracht met de gezondheid van gewrichten in het algemeen, maar vooral de knieën. Als je last hebt van pijn in dat gebied moet je het niet alleen lokaal behandelen, maar je moet ook de nierfunctie reguleren met natuurlijke behandelingen. Dit zal het probleem oplossen en herstel bevorderen.

Trek in zout voedsel

Als je vaak trek hebt in bepaalde voedingsmiddelen of smaken kan dit erop wijzen dat je een tekort hebt in je lichaam.

Als je merkt dat je lichaam om zoute voedingsmiddelen vraagt, hebben je nieren misschien extra steun nodig. Dit symptoom wordt vaak in verband gebracht met een gebrek aan energie dat het lichaam snel probeert te herstellen. Op de lange duur kan dit schadelijk zijn als je niet weet wat de oorzaak is.

Zout

Hoe kun je beter voor je nieren zorgen?

Om dit probleem op een natuurlijke wijze te behandelen, is het het beste om een plan te ontwikkelen dat specifiek bij jouw probleem past.

Als je symptomen niet ernstig zijn en je geen medicijnen neemt of aan een aandoening lijdt, kun je een geneeskrachtige reiniging toepassen, ten minste één keer per jaar. Je kunt dit thuis doen door middel van een van de volgende suggesties:

  • Verschillende soorten thee om de nierfunctie te verbeteren.
  • Uiensoep om nierontstekingen te verminderen.
  • Groentesappen om de gifstoffen uit te spoelen.
  • Verwarm het getroffen gebied.
  • Gebruik kompressen op de plaats van het lichaam waar de nieren zich bevinden.
Categorieën: Gezonde gewoontes Tags:
Bekijk Ook