Zo voorkom je haaruitval

Haaruitval is een van de frequentst voorkomende problemen vandaag de dag en komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Veel oorzaken kunnen dit probleem beïnvloeden, zoals blootstelling aan de zon, erfelijke factoren, medicatie, dieet, mineraalgebrek, stress, stijltangen en haardrogers gebruiken etc. Volgens verscheidene onderzoeken heeft 70% van de mannen last van haaruitval, terwijl dit maar 25% bij de vrouwen is. Niettemin is het belangrijkste om te weten dat de meeste gevallen voorkomen kunnen worden. Met een aantal aanbevelingen kan je voorkomen dat je last krijgt van dit probleem.

Als je opmerkt dat je haar uit begint te vallen of als je het probleem simpelweg wilt voorkomen, dan raden we je aan om de volgende aanbevelingen te onthouden die je helpen om het te voorkomen. Het  is belangrijk om te onthouden dat als de oorzaak erfelijkheid is, het waarschijnlijk lastiger onder controle te houden is. Deze aanbevelingen kunnen echter erg handig zijn om het probleem te verminderen. Het is altijd goed om contact op te nemen met een dokter om de specifieke oorzaak vast te stellen.

Volg een gezond dieet

Wanneer je lijdt aan haaruitval, dan is het volgen van een gezond dieet essentieel om het probleem te bestrijden en zodoende te kunnen pronken met een mooi en glanzend hoofd met haar. Een dieet rijk aan fruit en groenten is aanbevolen. Voorkom de consumptie van vet voedsel en junkfood. Voor het behandelen en voorkomen van haaruitval raad men aan om de consumptie van vitamine A te vergroten, die verantwoordelijk is voor het stimuleren van haargroei. Daarnaast is vitamine B5 goed voor het regenereren van de huid en het haar, waardoor voorkomen wordt dat het zwak wordt. Vitamine B3, die de bloedsomloop in de hoofdhuid stimuleert, vitamine C, die als een versterker van het haar fungeert en tot slot vitamine E, die beschadigd haar herstelt, je haar voed en voorkomt dat het uitvalt, zijn eveneens belangrijk.

Voorkom blootstelling aan de zon

Zonnebaden

Uv-stralen beïnvloeden niet alleen de gezondheid van je huid, maar ook dat van je haar. Je haar blootstellen aan de zon kan het verzwakken, uit laten drogen, ervoor zorgen dat de glans verloren gaat en haaruitval beïnvloeden. Maar er zijn ook andere factoren, zoals zout water, het strand, rivieren en zwembaden, die de zwakheid van je haar kunnen beïnvloeden en de groei kunnen blokkeren.

Voorkom het gebruik van chemische producten

Er is vandaag de dag een grote verscheidenheid aan chemische producten te koop, die je kan gebruiken voor je haar. Afgezien van het feit dat sommige gebruikt kunnen worden als een behandeling, zijn er ook producten die je haar kunnen verzwakken en haaruitval stimuleren. Het gebruik van gel, haarverf en zelfs sommige shampoos kan haaruitval veroorzaken. Haarspray, glansproducten, gels etc. kunnen erg schadelijk zijn voor je haar.

Probeer om natuurlijke producten te gebruiken die veel van de eerder genoemde vitaminen bevatten en geen toxische effecten hebben, die chemische producten wel hebben.

Gebruik een goede kam

Wanneer je je haar elke dag kamt, dan zou je moeten proberen om erg voorzichtig te zijn, omdat tijdens deze momenten meer haar uit kan vallen dan normaal als je het niet goed doet. Het is belangrijk om een kam met wijde tanden te gebruiken en het gebruik van een borstel te vermijden. Je zou ook moeten proberen om je hoofdhuid schoon te houden om te voorkomen dat je haarzakjes verstopt raken, wat haaruitval stimuleert.

Verminder het gebruik van hoofddeksels

Veelvuldig gebruik van hoeden, hoofddoeken of vergelijkbare accessoires kan haaruitval veroorzaken, omdat deze de zuurstofvoorziening van je haar voorkomen. Men raadt ook aan om het gebruik van haarspelden, elastiekjes en haaraccessoires te voorkomen, omdat je hierdoor veel spanning op je haar uitoefent, waardoor het zwakker wordt.

Voorkom het gebruik van stijltangen, haardrogers en krultangen

Haar Krullen

Het is waar dat stijltangen, haardrogers en krultangen ervoor kunnen zorgen dat je haar er beter uitziet. Deze gereedschappen constant gebruiken kan echter veel schade berokkenen aan je haar, omdat deze niet alleen zorgen voor uitdroging en glansverlies, maar ook haaruitval stimuleren. De hoge temperaturen waar je je haar aan blootstelt met deze gereedschappen zorgen ervoor dat het zwakker wordt en makkelijker uitvalt.

Probeer stress te voorkomen

Stress is nog een oorzaak van haaruitval, omdat het een samentrekking in de bloedvaten die verantwoordelijk zijn voor de toevoer van bloed naar je haar veroorzaakt. Als een gevolg raakt je hoofdhuid ondervoed en wordt je haar zwakker.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook