Zo krijg je gezond en mooi haar zonder kroezen

12 februari 2016
Wist je dat een bananenhaarmasker een van de beste manieren is om ons haar te bevochtigen? Het helpt om kroezen te verminderen en het bevochtigt het haar, waardoor het zacht en handelbaar wordt.

Voor veel personen is het hebben van krullend haar een ware beproeving, aangezien je hiermee meer problemen hebt met kroezen dan bij stijl haar, alhoewel stijl haar ook nadelen heeft.

We zullen van de gelegenheid gebruik maken om je te vertellen hoe je gezond haar zonder kroezen kan hebben en je kan pronken met die natuurlijke krullen zonder dat je je haar beschadigt. Blijf lezen om meer te leren over een aantal natuurlijke producten die erg effectief zijn om je haar gehydrateerd, gevoed en zacht te houden en een natuurlijk mooie uitstraling te geven. Wil je het proberen?

Het bananenmasker

Een van de effectiefste behandelingen die je thuis uit kan voeren om droog haar en kroezen te voorkomen, is een masker gemaakt van bananen. Maak simpelweg een puree met bananen en breng het gelijkmatig aan op je haar. Laat het een half uur zitten en was vervolgens je haar zoals je altijd doet.

Dit masker kan je twee of drie keer per week aanbrengen. Al vanaf de eerste behandeling zal je het verschil merken, aangezien je haar erg zacht en handelbaar zal zijn.

Avocado met mayonaise

Avocadomasker

Voor dit masker plet je een erg rijpe avocado en maak je een erg glad mengsel waar je één of twee eetlepels mayonaise aan toevoegt. Breng het vervolgens aan op je haar en laat het 15 minuten zitten. Was je haar tot slot erg goed en je haar zal een erg gladde en glanzende uitstraling hebben.

Appelazijn

Elke keer wanneer je je haar wast, kan je een laatste spoeling maken met water (een halve liter) en appelazijn (drie eetlepels) en zodoende mooi haar krijgen zonder kroezen en meer glans.

Kokosolie

Kokosolie

Warme kokosolie kan je door je hele haar aanbrengen. Wikkel je haar vervolgens in een handdoek die je ondergedompeld hebt in heet water. Op deze manier behoud je een stabiele temperatuur en zorg je ervoor dat de olie kan penetreren. Houd je haar 20 minuten in de handdoek gewikkeld.

Deze behandeling zou je twee keer per week moeten doen om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gehydrateerd blijft en om kroezen te voorkomen.

Tips om te onthouden

  • Vermijd overmatig gebruik van de haardroger, omdat deze het haar teveel uitdroogt en dit is een van de hoofdoorzaken van kroezen.
  • Je kan een steiltang gebruiken om kroezen te verminderen, zolang je een bevochtigingscrème van uitstekende kwaliteit aanbrengt die bij voorkeur natuurlijk is.
  • Vermijd alle producten die je haar een zwaar en te vettig gevoel geven, net als sommige stijlcrèmes die in de winkel verkrijgbaar zijn. Je zou voor een natuurlijke bevochtiging moeten kiezen.
  • Je borstel zou zachte en natuurlijke haren moeten hebben en vermijd te allen tijde degene die gemaakt zijn van metaal of plastic.
  • De haarproducten die je uitkiest zouden kwalitatief moeten zijn en voornamelijk geen alcohol bevatten. Dit betreft dus shampoos, gels, sprays, stijlcrèmes etc.
  • Je kan het beste je haar wassen met koud of lauw water, aangezien heet water het haar uitdroogt en verzwakt, waardoor het breekbaar wordt en je meer kroes krijgt.
  • De punten van krullend haar zouden regelmatig ingekort moeten worden en je zou een goede bevochtigingscrème moeten gebruiken wanneer je haar nat is om het makkelijker los te maken.
Bekijk Ook