Zo krijg je een betere nachtrust

10 augustus 2015

Soms worden we in de ochtend wakker met het gevoel dat we geen oog dicht hebben gedaan, ook al gingen we moe naar bed en waren we er zeker van dat we de energie, die we tijdens onze dagelijkse routine gebruikt hadden, weer terug zouden krijgen. Het is frustrerend om elke dag moe te zijn. Lees verder om hieronder tips te ontdekken die je helpen om beter te slapen.

Eén van de ergste dingen die ons kan overkomen is niet echt kunnen rusten terwijl we slapen en als het steeds weer gebeurt, kan het een ernstig gezondheidsprobleem zijn. Het is verschrikkelijk om je geïrriteerd en humeurig te voelen richting de hele wereld, door een gebrek aan slaap.

Maar aangezien niemand verantwoordelijk is voor dit probleem, moeten we de juiste manier vinden om deze onplezierige situatie op te lossen. Dus het is belangrijk dat je de volgende tips om ’s nachts beter te slapen goed onthoudt.

Tips om beter te slapen

wekker

  • Eén van de meest belangrijke dingen die we kunnen doen is een regelmatig slaapschema aanhouden. Dat betekent dat we elke dag om dezelfde tijd gaan slapen en proberen om minimaal zeven uren per nacht te slapen. Op deze manier raakt je lichaam gewend aan de routine, waardoor je makkelijker in slaapt valt. Dit helpt om de rust krijgen die we nodig hebben om onze energie te herstellen en elke dag ontspannen en vol energie te starten.
  • Een half uur voordat je gaat slapen een hete douche nemen is nog een goede manier om sneller in slaap te vallen en dieper te slapen. Warm water helpt om de spieren te ontspannen, laat spanningen vrij die zich gedurende de dag opgehoopt hebben en het is rustgevend.
  • Sommige personen herinneren zich misschien wel dat hun grootmoeders en moeders een glas warme melk, met soms een eetlepel honing gaven voor het slapen gaan. Het werkt echt, maar personen die een lactose-intolerantie hebben moeten dit vermijden, omdat dit zal resulteren in een opgezwollen en zwaar gevoel en je de hele nacht wakker kan houden. Niet het gewenste effect.
  • Als je problemen hebt om in slaap te vallen, dan moet je dranken met cafeïne, zoals koffie, vermijden. Als je ze lekker vindt, dan kan je ze in de ochtend drinken, maar nooit voordat je gaat slapen. Cafeïne is namelijk een stimulerend middel en voorkomt voldoende rust, net als alcohol.
  • Nog iets wat er voor kan zorgen dat je moeilijk in slaap valt, is een grote maaltijd voordat je gaat slapen. Het is veel beter om iets lichts te eten, zoals een salade of iets vergelijkbaars en in ieder geval twee uur te wachten voordat je naar bed gaat. Op deze manier zal je veel beter rusten.
  • Een goed bed hebben is cruciaal voor een goede nachtrust en het moet gemiddeld hard zijn. Niet te hard en niet te zacht. Hetzelfde geld voor je kussens, die belangrijk zijn om je te helpen in een comfortabele en ondersteunde positie en zonder ongemak te liggen, voor een goede nachtrust.
  • Zorg ervoor dat de temperatuur in je slaapkamer comfortabel is, niet te heet en niet te koud. En zorg ervoor dat je overtollige licht- en geluidsbronnen uitzet, aangezien die een goede nachtrust kunnen belemmeren.
Bekijk Ook