Zes voordelen van ananaswater

Ananaswater biedt een hoop geneeskrachtige voordelen die je lichaam meer dan waard is. Neem deze drank daarom regelmatig op in je dieet en ontdek zelf hoeveel positieve effecten het kan hebben op je gezondheid!

Ananas is een heerlijke tropische vrucht die dankzij zijn veelzijdigheid en grote voedingswaarde al eeuwenlang wordt gekoesterd.

Ananas is vochtafdrijvend, verbetert de spijsvertering en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Al deze voordelen zijn van essentieel belang om een brede reeks aandoeningen te kunnen voorkomen en behandelen.

Daarnaast bevat deze vrucht ook een zeer hoog vezelgehalte, alsook een hoop fytotosterolen en bromelaïne. Dit zijn allemaal essentiële stoffen die de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam bevorderen.

Daarnaast is ananas een geweldige natuurlijke bron van krachtige antioxidanten die lichaamscellen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Wil je meer weten? Lees dan: 8 redenen om elke dag ananas te eten

Wat ananas helemaal zo aantrekkelijk maakt, is dat de vrucht maar zeer weinig calorieën bevat, waardoor het een zeer goede aanvulling is op het dieet van mensen die op een gezonde manier willen afvallen.

In dit artikel delen we daarom enkele van de meest belangrijke voordelen die ananas biedt, en geven we je een heerlijk recept om zelf thuis ananaswater te kunnen maken.

1. Ananaswater versterkt je immuunsysteem

Immuunsysteem

Ananaswater bevat een zeer geconcentreerde hoeveelheid vitamine C, een essentiële voedingsstof om je immuunsysteem sterker te maken.

Wanneer je deze drank drinkt op een lege maag, kan het helpen om de kans op virale infecties en andere ziekten die verbonden zijn aan virussen, bacteriën en schimmels te verkleinen.

2. Zuivert de lever en dikke darm

De spijsverteringsenzymen en antioxidanten die ananas bevat bevorderen de leverfunctie om moeilijkheden tijdens het zuiveringsproces te voorkomen.

Deze zuiverende eigenschappen vergemakkelijken de filtratie van je bloedbaan. Tegelijkertijd helpen ze ook om de zuurstofvoorziening van lichaamscellen die de verwijdering van afvalstoffen bevorderen, te verhogen.

Tot slot heeft ananas een lichte laxerende werking op je darmen. Dit zorgt ervoor dat je stoelgang verbetert en constipatie voorkomen wordt.

3. Is goed voor je schildklier

Schildklier

Ananaswater bevat jodium en andere essentiële mineralen die ervoor zorgen dat de schildklier volledig naar behoren kan functioneren.

Het regelmatig consumeren van deze drank kan dus helpen om de kans op het ontwikkeling van schildklierstoornissen te verkleinen. Daarnaast kan het ook helpen om de symptomen bij mensen die reeds last hebben van een dergelijke stoornis onder controle te houden.

Bromelaïne, het actieve bestanddeel in ananas, kan weer helpen om de ontwikkeling van auto-immuunziekten tegen te gaan, die ook geassocieerd kunnen worden met een verstoorde schildklierfunctie.

Lees ook: Zeven jodiumrijke drankjes voor de schildklier

4. Houdt ontstekingen onder controle

Bromelaïne, het spijsverteringsenzym dat ananas volop bevat, heeft een krachtige ontstekingsremmende werking. Wat ervoor zorgt dat ananas zeer gunstig is voor lichamelijke weefsels en systemen.

Het regelmatig consumeren van ananas kan daardoor helpen om de levenskwaliteit van mensen die last hebben van ontstekingsziekten als artritis en botziekte te verbeteren.

Ook is ananas geweldig om buikvet te verminderen. Het helpt tenslotte om ontstekingen in de darmen onder controle te houden en de overmatige productie van darmgas te voorkomen.

5. Gaat vochtretentie tegen

Vocht Vasthouden

Vochtretentie is een probleem dat de kans op chronische aandoeningen, zoals een hoge bloeddruk of artritis, aanzienlijk kan vergroten.

Hoewel je om vochtretentie te kunnen behandelen, je hele levensstijl om moet gooien, kan het dagelijks consumeren van ananaswater dit herstelproces een stuk sneller doen verlopen.

Deze drank heeft namelijk een zeer krachtige vochtafdrijvende werking, die de nierfunctie verbetert en de lichamelijke processen die de verantwoordelijkheid hebben om het vocht in lichaamsweefsel te reguleren bevorderen.

Lees ook: 7 tips om vochtretentie direct tegen te gaan

6. Voorkomt urineweginfecties

Tot slot is dit geweldige drankje gemaakt van ananas een geweldig middel om urineweginfecties tegen te gaan.

Allereerst omdat het de urineproductie verhoogt en de nierfunctie verbetert. Dit is ook waarom het consumeren van ananaswater de vernietiging van de pathogenen die dit soort infecties veroorzaken vergemakkelijkt.

Ten tweede omdat ananaswater een lichte alkalische werking heeft, waardoor het de omgeving aantast die micro-organismen nodig hebben om zich te kunnen vermenigvuldigen.

Hoe maak je ananaswater?

Ananaswater

Door dagelijks ananaswater te drinken, kun je deze gewoonte gebruiken als gezonde aanvulling op de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid gewoon water die je moet drinken om gezond en gehydrateerd te blijven.

Dit is zelfs de gezondste manier om water te drinken. Aangezien het je lichaam tegelijkertijd ook nog eens voorziet van een hoop essentiële voedingsstoffen.

Misschien ook interessant: Water met een smaakje – 8 geneeskrachtige recepten

Ingrediënten

  • ½ ananas met schil
  • 1 liter water

Bereiding

  • Allereerst snijd je de ananas in kleine stukjes, zonder de schil te verwijderen.
  • Daarna doe je de ananas in een pannetje gevuld met een liter water en breng je dit water aan de kook. Zodra het kookt, draai je het vuur omlaag.
  • Haal de pan na vijf minuten van het vuur en laat het mengsel nog een paar uur staan.
  • Giet het na een paar uur door de zeef en drink het op.
  • Voeg geen suiker of andere zoetstoffen toe.

Hoe je ananaswater het beste kunt drinken

  • Drink één glas ananaswater op een lege maag en bewaar de rest om verspreid over de dag in kleine doseringen op te drinken.

Zoals je kunt zien, biedt deze gezonde drank een hoop geneeskrachtige voordelen die het meer dan waard maken om deze drank eens te proberen. Neem ananaswater op in je dagelijkse dieet en ontdek zelf hoezeer je gezondheid hiervan zal profiteren!

Bekijk Ook