Zes tips voor rondere, stevigere bilspieren

Als toevoeging aan gerichte oefeningen kun je ook crèmes gebruiken om vet te verminderen in dit gebied en om stevigere bilspieren te krijgen.

Het gaat om genetische factoren, maar jij kunt er ook voor zorgen dat je stevigere bilspieren krijgt. De meeste vrouwen willen stevige, ronde bilspieren hebben en in de laatste jaren is er ook een trend gekomen om ze groter te maken, altijd in balans met de rest van het lichaam.

In dit artikel willen we zes tips met je delen zodat je rondere en stevigere bilspieren krijgt op een manier die gezond en mooi is.

1. Train verschillende spieren in de billen

Bijna iedereen kent wel een oefening die wordt aangeraden om de bilspieren te versterken en verbeteren. Als we het hebben over dit gebied van het lichaam, moeten we eraan denken dat er drie hoofdspieren zijn: de gluteus maximus, de gluteus medius en de gluteus minimus. Daarom is het belangrijk dat je bij het kiezen van een oefeningsroutine ervoor zorgt dat al deze spieren worden getraind. Je moet deze oefeningen minstens drie keer per week doen.

Vergeet niet om te lezen: De beste oefeningen om je bilspieren te trainen

2. Vergeet niet om te stretchen

Stretchen

Stretchen voor en na de training is net zo belangrijk als de training zelf. Deze combinatie van spierspanning en -ontspanning zorgt voor stevigere bilspieren, terwijl het ook spierspanning in de rest van de lichaam vermindert.

Vergeet niet om je benen, dijen, en lage rug te betrekken bij je stretchoefenigen, want deze staan in direct verband met de bilspieren.

3. Krijg meer eiwitten binnen

Om de spieren op te bouwen, moet je voldoende eiwitten binnenkrijgen. Maar dat gezegd hebbende, moet je er wel voor zorgen dat je niet te veel dierlijke eiwitten eet, want dat is slecht voor je lever en nieren. Je moet hiervoor een balans vinden met plantaardige eiwitten.

Zorg er ook voor dat je een gedeelte eiwitten bij iedere maaltijd eet, zoals:

 • Vlees
 • Vis
 • Eieren
 • Zuivel
 • Bonen
 • Noten en zaden

Er zijn andere voedingsmiddelen, zoals granen en avocado’s, die ook belangrijke hoeveelheden zeer gezonde eiwitten bevatten.

Eet altijd een soort eiwit, vooral vlees of vis, samen met groenten (sap, salade, gestoomd enzovoort).

4. Eet meer gezonde vetten

Gezonde Vetten

In aanvulling op eiwit moet je ook vetten consumeren als je dit lichaamsdeel wilt verbeteren. Je moet wel onthouden dat niet alle vetten hetzelfde zijn en dat ze niet allemaal dezelfde functie hebben in het lichaam.

De vetten die je nodig hebt zijn de natuurlijke vetten, onverwerkt, zodat je lichaam ze daar naartoe kan sturen waar ze nodig zijn – vooral omdat je ze verbrandt tijdens de oefeningen.

Als aanvulling hierop versnellen deze vetten je stofwisseling, waardoor het makkelijker is om gewicht te verliezen in andere delen van het lichaam, zoals je middel bijvoorbeeld.

Voeg deze voedingsmiddelen toe aan je dieet:

 • Plantaardige oliën, bij voorkeur koud geperst: olijfolie, kokosolie, sesamolie, lijnzaadolie, tarweolie
 • Geklaarde boter
 • Avocado
 • Sardientjes
 • Noten en zaden
 • Eigeel
 • Bepaalde soorten vis

5. Hydrateer je huid iedere dag

Huid Hydrateren

Het is zeer belangrijk dat je je huid van je bilspieren iedere dag goed hydrateert, zodat ze er beter uit gaan zien en de elasticiteit van de huid verbetert. De huid wordt steviger en het voorkomt striae en cellulite. De vetten van de lotion kunnen je ook helpen om meer volume in dit gebied te krijgen.

Kies voor een hydraterende crème die zo natuurlijk mogelijk is, rijk aan essentiële en plantaardige oliën (amandel, avocado, argan, jojoba enzovoort). Breng het aan door middel van een circulaire massage met je vuist of de pit van een avocado. Je kunt ook een verticale massage toepassen, van je voeten tot je middel.

Doe dit iedere dag, vooral na een training en nadat je hebt gedoucht.

Wil je meer weten? Zie Zeven verrassende manieren om honing te gebruiken

6. Probeer cupping

Er is een techniek die je kunt gebruiken om je billen te vergroten en te vormen op een natuurlijke manier.

Alles wat je nodig hebt, zijn cups – het soort dat je op internet kunt kopen of bij massage- en physiotherapiecentra. De cups zijn gemaakt van plastic en hebben de vorm van een zuignap, waardoor je ieder deel van je lichaam kunt masseren om de bloedcirculatie te verbeteren in een bepaalde gebied.

Als je ze regelmatig gebruikt, gecombineerd met hydratatie en massage, zie je dat het eruit ziet alsof je stevigere bilspieren hebt door gewoon goed voor de huid te zorgen! Het is ook een goede manier om cellulite te verminderen.

Doe circulaire massages met de cups nadat je olie op je huid hebt aangebracht, zodat je ze beter over de huid kunt laten glijden. Laat ze niet op één plaats staan, omdat dit een bloedstolsel kan veroorzaken.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook