Zes oefeningen die je thuis kunt doen om je gezondheid te verbeteren

Wil je graag in vorm blijven en een strakker lichaam krijgen, maar ben je te moe of heb je het te druk om naar de sportschool te gaan? Zoek dan niet verder. Dit zijn zes geweldige oefeningen die goed zijn voor je gezondheid en je lekker op je eigen gemak thuis kunt doen!

Soms hebben we de neiging om in vorm zijn automatisch te associëren met een hoop geld en tijd besteden aan de sportschool. Of misschien denk jij juist dat je hiervoor buiten moet kunnen sporten.

Niets is echter minder waar. Om je hiervan te overtuigen, delen we in dit artikel een aantal oefeningen die je lekker thuis kunt doen. Deze oefeningen zullen je helpen om je gezondheid aanzienlijk te verbeteren en lichamelijk in vorm te blijven.

Maak dus gebruik van deze oefeningen die je beslist zullen helpen om je doelen te bereiken.

1. Oefening voor strakke billen

Strakke Billen

Als je graag wat strakkere billen zou willen hebben, probeer dan eens een paar van deze squats te doen. De squat is namelijk een van de meest aanbevolen oefeningen om dit doel te bereiken.

Deze eenvoudige beweging stelt je in staat vet te verbranden en je bilspieren sterker te maken.

Wat moet je doen?

 • Ga allereerst rechtop staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je rug recht en je buik in (je kunt voor deze oefening je voeten natuurlijk ook tegen elkaar houden).
 • ‘To squat’ betekent in het Engels hurken. Het is dus de bedoeling om door je knieën te zakken, oftewel om te hurken. Zorg ervoor dat je rug gedurende de hele oefening recht blijft en probeer voortdurend recht voor je uit te kijken. Vergeet daarnaast niet dat het de bedoeling is om je gewicht op je hielen te plaatsen.
 • Houd je armen in een hoek van negentig graden langs je bovenlichaam.
 • Herhaal deze oefening een paar keer.

2. Oefening voor sterkere benen

Iedereen zou wel sterke en strakke benen willen hebben. Dit lijkt meestal echter makkelijker te bereiken dan het werkelijk is. Met behulp van onderstaand advies kun je al binnen enkele weken een hoop resultaat zien.

Wat moet je doen?

 • Het is voor deze oefening de bedoeling dat je op je zij gaat liggen.
 • Gebruik je onderarm om jezelf te ondersteunen. Zorg ervoor dat je je onderarmen in één lijn met je schouders houdt.
 • Houd je benen helemaal recht.
 • Vervolgens is het de bedoeling om je been omhoog te tillen, zo hoog als je kunt. Probeer dit te doen zonder je knie te buigen of je been te ondersteunen.
 • Laat je been daarna weer zakken en herhaal de oefening nog een paar keer. Doe vervolgens hetzelfde met je andere been.

3. Breng je onderlichaam in vorm

Deze oefening is bedoeld om je onderlichaam te trainen. Hiermee bedoelen we je voeten, kuiten en billen. De oefening lijkt misschien makkelijk, maar vereist best veel concentratie, inspanning en discipline.

Wat moet je doen?

 • Ga rechtop staan en zak vervolgens een klein beetje door je knieën, alsof je een halve squat doet. Houd je armen een klein beetje voor je uit.
 • Spring vervolgens omhoog. Probeer je benen tegelijkertijd zo hoog mogelijk op te trekken.
 • Het is de bedoeling dat je vervolgens landt op je tenen. Hierdoor wordt de klap namelijk zachter en zal je je minder snel bezeren.

4. Oefening voor strakkere armen

Slappe Armen

Dit is zo’n beetje de nuttigste oefening die er bestaat om je armen stakker te maken. Om deze oefening te kunnen doen, heb je een paar elastieken nodig, die zeer behulpzaam zijn.

Wat moet je doen?

 • Houd je voeten tegen elkaar aan en ga op één kant van een elastiek staan. Wees wel voorzichtig. Het is niet de bedoeling dat het elastiek tijdens het doen van de oefening los kan schieten!
 • Houd de andere kant van het elastiek vast met je hand. Trek je hand in eerste instantie tot aan je heupen en probeer het elastiek vervolgens helemaal omhoog te trekken tot aan je schouder. Probeer dit zo langzaam en vloeiend mogelijk te doen.
 • Deze oefening zal je helpen om binnen no time strakkere armen te krijgen. Hoe langzamer je de oefening doet, hoe effectiever de oefening zal zijn.

5. Ronde heupen

Als je op zoek bent naar een oefening die je kan helpen om je heupen ronder te maken, dan ben je bij deze oefening aan het juiste adres. Deze oefening kan je helpen om je heupen ronder te maken, je billen strakker en je lichaamshouding correcter.

Wat moet je doen?

 • Ga allereerst op je rug liggen. Trek je voeten op zodat je knieën gebogen zijn en je voeten plat op de grond staan.
 • Til vervolgens ook je heupen omhoog, zodat je lichaam in één rechte lijn staat, net als een kaars.
 • Knijp je billen hard tegen elkaar aan en probeer drie tot vijf seconden in deze houding te blijven staan.
 • Ga vervolgens terug naar de beginpositie en herhaal de oefening nog een paar keer.

6. Vergeet natuurlijk niet om een paar push-ups te doen

Push-Ups

Push-ups zijn de beste oefening die je kunt doen voor je borst en armen.

Wat moet je doen?

 • Om een push-up te doen, is het de bedoeling om met je gezicht naar de grond te leunen op je handen en tenen. Houd je armen helemaal recht en je handen uit elkaar. Houd je voeten daarnaast juist tegen elkaar aan. Dan ben je klaar om te beginnen.
 • Zak door je armen, totdat je met je borst bijna de grond aanraakt. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt. En raak met je borst de grond nooit helemaal aan.
 • Duw jezelf vervolgens weer omhoog. Herhaal deze beweging een paar keer achter elkaar.

Thuis trainen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Bekijk Ook