Ware liefde is blind voor de jaren, rimpels en tijd

Het geheim van tijdloze liefde is gebaseerd op begrip, het vermogen om met elkaar overweg te kunnen en respect. Deze koppels nemen de verantwoordelijkheid om samen te groeien en geluk in de relatie te brengen.

Sommige liefdes duren maar één zomer, anderen een jaar of een heel leven. De waarheid is dat het niet uitmaakt hoe lang het duurde, zolang het het waard is, je gelukkig maakte en je een dierbare herinnering gaf om te koesteren.

De meest verrijkende liefdes, degene die je koestert, die ons helpen groeien, die wortels diep in ons achterlaten, zijn die liefdes die ons hele leven bij ons blijven tot onze botten pijn doen en de jaren hun tol eisen, maar de tijd die je samen doorbrengt wordt nooit saai.

Sommige mensen vinden het moeilijk te geloven dat tijdloze, ware liefde echt bestaat, maar liefde die een heel leven duurt bestaat echt. Het bestaat en dit zijn de geheimen.

De pilaren die ervoor zorgen dat de liefde een leven lang duurt

Laten we beginnen met het onderbouwen van een zeer belangrijk aspect. Er zijn koppels die genieten van relaties die twee, vijf of tien jaar duren en ze genieten er met dezelfde vreugde van als de liefdes die een leven lang bestaan. En er zijn andere mensen zijn die hun welzijn en balans vinden in het alleen-zijn.

Wat we bedoelen te zeggen, is dat de waarheid van dit alles is dat er vele wegen naar en vele gezichten van geluk zijn en we “eeuwige liefde” niet hoeven te romantiseren.

Liefde duurt zo lang als het moet duren en het zal blijven bestaan als beide partijen de tijd, liefde en moeite erin investeren. Laten we eens een kijkje nemen naar deze pilaren die de meest stabiele relaties definiëren, degenen die volharden ondanks onze rimpels.

Koppel in Bos

Het gaat niet over tolerantie, maar opbouwen

Ik ben er zeker van dat op een bepaald punt in je leven je iemand hebt horen zeggen dat als het om ware liefde gaat, het belangrijkste dat je moet weten is hoe je de ander moet tolereren, hoe je toe moet geven, geduldig moet zijn en moet vergeven.

Je moet voorzichtig zijn als het gaat om “volkswijsheid” die soms kan leiden tot slechte resultaten. Je moet zeker geduldig zijn en je moet weten hoe je moet vergeven, dat is waar. Maar alles moet worden afgewogen en je moet altijd de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen zelfvertrouwen.

Liefde die een leven lang duurt is niet beperkt tot “het tolereren van elkaar”, stil blijven en doen alsof, het verbergen van dingen waar je een hekel aan hebt en er privé over klagen. Dat is niet gezond en het is ook niet goed voor het emotionele welzijn.

Positieve, duurzame relaties draaien om weten hoe je op elkaar moet bouwen, hoe je bruggen moet maken, tot overeenkomsten kunt komen, samen dingen kunt vinden en iedere dag voor elkaar kunt zorgen. Ga nooit boos naar bed, maar met enthousiasme voor de volgende dag, zodat je dit gecombineerde project voort kunt zetten.

Ouder Koppel

Oprechte bezorgdheid voor elkaar

Koppels gaan door verschillende stadia die niet zijn vrijgesteld van crises. Problemen op het werk, familieproblemen, momenten waarop je in dezelfde oude routine en eentonigheid vervalt…

  • Oprechte liefde duurt een leven lang, omdat persoonlijke problemen worden geconfronteerd, want er is een authentiek begrip en wederzijds belang.
  • Je bent niet altijd op zoek naar je eigen welzijn, je ego is afgebroken… niet voor het voordeel van de ander, maar in het belang van jullie beiden.

“Ik begrijp dat je gelukkig wordt door het ontwikkelen van je carrière, het genieten van je hobby’s en vriendschappen en al dat welzijn wordt vervolgens opnieuw geïnvesteerd in een gelukkig partnerschap.”

Als er geen zorg of interesse is voor de ander en ook geen oprechtheid en authenticiteit, wordt de band langzaam verbroken. Je sterft van de honger naar genegenheid en respect.

De magie van dingen samen doen

Gelukkige koppels zijn, in de eerste plaats, een geweldig team. Ze breken langzaam hun verschillen af en niet omdat ze toegeven of de andere persoon tolereren, maar als gevolg van een duidelijk, wederzijds respect.

  • Een ding dat je elke dag dichter bij elkaar brengt, is het plezier van samen dingen doen. Samen opstaan, samen naar bed gaan, samen lachen, samen plezier maken…
  • Als je elkaar begrijpt en aantoont dat er een duidelijke wens is om dingen, ruimten en projecten te delen, zul je als paar samen oud worden met veel genegenheid.
  • Dus een aspect dat je ook in gedachten moet houden, is de groei. Samen dingen doen betekent doorgaan met het samen ervaren en het samen beginnen van nieuwe projecten. Dit zal je helpen door te gaan met het ontdekken van dingen over elkaar, waardoor de band zelfs sterker wordt.
  • Samen reizen, uitgaan met nieuwe vrienden, toestaan dat de ander zijn of haar eigen hobby’s en projecten heeft helpt ook om individueel te groeien en als een paar.

Ik ben er zeker van dat je wel een ouder echtpaar kent, waardoor je gevuld wordt met bewondering voor hun liefde die nog in hun ogen leeft, ondanks de jaren en de tijd die voorbij is gegaan. Dit komt omdat ware liefde blind is.

Zonder twijfel hebben ze veel ontberingen en momenten van crisis doorgemaakt, maar ze hebben gevochten voor elkaar en voor hun relatie. Ze weten dat liefde moet worden opgebouwd en dat het een investering is. Maar bovenal houden ze echt van elkaar.

Bekijk Ook