Waardeloze woorden die niet opgevolgd worden met actie

Je woorden moeten samengaan met acties die laten zien dat je echt meent wat je zegt, want anders zijn het waardeloze woorden en kun je net zo goed helemaal niets zeggen.

Als ze niet gevolgd worden door actie, tellen je woorden niet, doen ze er niet toe en zijn het waardeloze woorden. Zelfs in je vriendengroep zijn er vast wel mensen die zich zo gedragen. Omdat we allemaal mensen zijn, doen we dit allemaal wel eens. We doen beloftes, we maken plannen en onze woorden zijn vol dromen en hoop.

Maar als het moment van de waarheid arriveert of wanneer een tijd van nood aanbreekt, blijkt er niets te zijn. Alles dat gezegd en beloofd was, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hierna ontstaan er ongetwijfeld teleurstelling, leegte en een gebrek aan vertrouwen.

Omdat we altijd consistentie, respect en verantwoordelijkheid eisen van andere mensen, is het belangrijk dat we dezelfde beleefdheid tonen voor anderen. Als je een belofte maakt, kom hem dan na. Als je van iemand houdt, bewijs het. Als je niet van iemand houdt, lieg daar niet over.

We stellen voor dat je hier vandaag meer over nadenkt.

Waardeloze woorden en persoonlijke verantwoordelijkheid

Dingen zoals goed ouderschap, gezond zelfvertrouwen en respect voor anderen worden vaak toegepast zonder dat je het realiseert, omdat het jouw persoonlijke verantwoordelijkheid is.

Sinds je kindertijd heb je echter al de kracht van woorden geleerd. Er zijn uitdrukkingen die pijn doen en dingen die je helpen groeien.

Zie ook: Acht manieren om je zelfvertrouwen te vergroten

Maar één aspect dat van vitaal belang is als het gaat om de opvoeding van je kinderen, is dat je met feiten laat zien wat je zegt met woorden. Als je van je kinderen houdt, laat het dan zien door ze te steunen en ze te laten geloven dat ze alles kunnen doen wat ze willen.

Bovendien, als je je kind iets belooft, moet je je daaraan houden. Als je dat niet doet, creëer je alleen maar een vacuüm en zal je kind je uiteindelijk niet meer vertrouwen. Je woorden zijn niet alleen voor het communiceren van berichten. Je gebruikt ze ook om een relatie te creëren tussen wat je doet en wat je zegt. Dat is waarom het belangrijk is om een goede balans te houden.

Beschilderde Stenen

Als je van me houdt, bewijs het dan

Liefde is meer dan gewoon woorden. Persoonlijke relaties kunnen niet alleen leven op beloftes of lieve woorden.

  • Een relatie bestaat boven alles uit een serie dagelijkse acties die samen een geheel vormen.
  • Het is een universum van forten waar alle woorden vertaald worden in actie, waar de twee leden dapper zijn en risico’s voor elkaar nemen.
  • Als je van iemand houdt, reageer. Als je van iemand houdt, verdedig.
  • En nog iets: als je iets betekent voor iemand van wie je houdt, of het nu gaat om vriendschap of familie, moet je je liefde laten zien door vertrouwen en onvoorwaardelijke steun.

Ontdek ook: Leid je leven en vergeet je leeftijd

Hoe ga je om met ‘belofteverbrekers’?

Zoals iedereen weet, zijn er professionele belofteverbrekers op de wereld. Dit zijn de mensen die goed zijn in de kunst van lege, onware en waardeloze woorden.

  • Het kan zijn dat je iemand kent uit je familie die zo is, of misschien past je eigen partner wel in het profiel.
  • Ze zorgen ervoor dat je dingen gelooft die nooit worden waargemaakt, in zo’n mate dat je zelfs een tijdje hun excuses gelooft, totdat je je beetje bij beetje gaat realiseren dat ze zelf hun enige prioriteit zijn. Dit soort banden zijn erg gevaarlijk.

Het enige dat ze je geven is valse hoop en veel tijd die je kwijt bent met wachten. Je laat veel toe omdat je van ze houdt of om ze geeft, maar uiteindelijk zal de hevigste emotie die je voelt die van leegte en eenzaamheid zijn, gecreëerd door hun waardeloze woorden.

Kind

Hoe moet je je gedragen in dit soort situaties?

  • Een persoon kan je één keer, twee keer of drie keer teleurstellen. Maar als de teleurstelling routine wordt, is het tijd om actie te ondernemen.
  • Eis consistentie. Als iemand je iedere dag vertelt dat hij van je houdt, je waardeert en respecteert – maar je weet dat hij/zij er nooit voor je is als je hem/haar nodig hebt – vertrouw hem/haar dan niet.

Iedereen die bij je wil zijn, zal er zijn door dik en dun.

Probeer vooral je eigen woorden in daden om te zetten. Steun, waardeer en laat iedere dag affectie zien aan de personen van wie je houdt, zonder te wachten op speciale momenten.

Zie ook: Leer meer over het openen van je ogen in plaats van je mond

Als de mensen om je heen professionele belofteverbrekers zijn en kunstenaars van waardeloze woorden, houd dan wat afstand van ze.

Gebroken

De prijs die je betaalt voor die soort schadelijke banden is hoog en destructief.

Zoals we allemaal wel weten, is dit type persoon erg dynamisch en zal hij altijd verschijnen in je dagelijkse leven. Ze komen zo vaak voor, dat je uiteindelijk een soort intuïtieve radar zal ontwikkelen, die je kunt gebruiken om deze fantasiespelers, die verkopers van rook en spiegels, deze bedriegers met hun waardeloze woorden, te identificeren.

Bekijk Ook