Voor alle omhelzingen die me hebben genezen

Hoewel je omhelzingen kunt ontvangen van iedereen, is de waarheid dat alleen de omhelzingen die echt 'genezen' worden gegeven door je dierbaren.

Omhelzingen worden beschouwd als een universele vorm van affectie die oprechtheid en liefde symboliseert. Er zijn omhelzingen die genezen, die een gebroken ziel repareren en de stukjes weer bij elkaar plakken. Er zijn ook omhelzingen die ons eraan doen herinneren dat we mensen in ons leven hebben die om ons geven.

Deskundigen op het gebied van emoties zeggen dat we minimaal drie of vier knuffels per dag nodig hebben. Om je echt te genezen, is het echter noodzakelijk dat je ze deelt met iemand met wie je een intieme band hebt.

Omhelzingen werken niet als je het zomaar met iedereen doet. Het zal niet werken met vreemdelingen of collega’s met wie je niet goed op kunt schieten. Als je je rot voelt, als je hart opluchting en steun verlangt, komen de beste knuffels van je familie, je partner en je kinderen.

Uitingen van affectie zijn het beste medicijn, ongeacht het gebaar. Ze zijn in staat om je angsten en onzekerheden te verlichten en ze kunnen zelfs depressies voorkomen. Kunffels hebben over het algemeen de neiging om je te binden aan wat echt belangrijk is: liefde.

De knuffels van iedereen van wie je hebt gehouden

Je hart heeft al vaak liefgehad. Zelfs als je denkt dat je je vermoeid voelt en dat je emotionele littekens nooit zullen genezen, heb je nog steeds veel liefde in je.

Je weet nooit wat morgen je zal brengen. Misschien, als je het het minst verwacht, merk je dat je een betekenisvolle en vervullende relatie hebt die je in balans houdt. Opeens wordt je realiteit een nieuw en prachtig gevoel.

We raden aan: Zelfvertrouwen: begin met wedden op jezelf

Misschien zal morgen je familie groeien. Je zal meer kinderen krijgen, neefjes en nichtjes of misschien je eerste kleinkind.

Je hart zal blijven groeien, blijven liefhebben en met iedere slag zul je beginnen met genezen, want er is niets zoals oprechte affectie om je pijn en angst te stillen. Er is niets dat een glimlach niet kan doen verdwijnen.

Omhelzing

Als je van iemand houdt, omhels hem of haar dan

Veel mensen weten niet hoe ze op omhelzingen moeten reageren, want ze hebben dit zo lang niet gedaan, dat het abnormaal is geworden om het te doen.

  • Als je van iemand houdt, omhels hem of haar. Knuffels zijn de taal waarbij geen woorden nodig zijn, waarbij de tijd stil staat en je ademhaling het ritme aangeeft.
  • De wereld stopt even met herrie maken en zelfs de chaos in je gedachten waar twijfel en angst hoogtij vieren verdwijnt plotseling en je wordt weggespoeld door de omhelzing.
  • Begin met de goede gewoonte om je geliefden te omhelzen.

Als je partner het niet doet, geef hem dan extra knuffels. Als je kinderen volwassen zijn, verras ze dan en geef ze een knuffel, want niemand is te oud voor een dosis affectie.

Knuffels zijn de universele manier om affectie te tonen

Het is interessant om te leren hoe alle talen van de wereld dit concept van liefde hebben geïnterpreteerd. Soms worden er bijzondere en unieke aspecten toegevoegd, waardoor je het bijna niet meer kunt vertalen.

Bijvoorbeeld: in het Hindi, een van de talen van India, wordt er als geliefden gescheiden worden gezegd dat hun geesten de “viraha” dragen. Dit betekent zoiets als de afstand die niet vervaagt of kapot gaat, maar die de passie behoudt.

We raden aan: Kusjes en knuffels, het beste medicijn voor je kinderen

Zoals je ziet, zit deze lange verklaring vol mooie woorden. Er zijn veel andere voorbeelden en knuffels en de kunst van het omhelzen zijn centrale punten. In iedere cultuur, in ieder land over de hele wereld, wordt dit beschouwd als een belangrijk onderdeel van het bewaren van de liefde, het laten zien daarvan en daardoor genezing.

Vriendschap

  • Cwth, in het Welsh, symboliseert de intense en gepassioneerde omhelzing die alleen degene van wie je houdt je kan geven.
  • Naz, in het Urdu, drukt de tevreden en intense trots uit die je voelt als je geliefd bent, als je iemand omhelst met de zekerheid dat je heel belangrijk voor die persoon bent.

Dit zijn magische woorden die ons zonder twijfel laten zien hoe krachtig liefde is en hoe belangrijk het is om de gebaren te delen die onze liefde uitdrukken en versterken: knuffels, kussen, strelingen…

Bekijk Ook