Voedingsmiddelen om het colon te reinigen

27 juli 2015

Het colon, ook wel bekend als de dikke darm, is van vitaal belang voor het algehele functioneren van het spijsverteringsstelsel en het verwijderen van schadelijke elementen uit je lichaam. In dit artikel gaan we een aantal voedingsmiddelen opnoemen, die je op een natuurlijke manier helpen om je colon te reinigen en verzorgen.

Het is belangrijk om te weten dat giftige stoffen aandoeningen veroorzaken en daarom moet het lichaam ze constant elimineren. Je moet echter onthouden dat er verschillende oorzaken zijn die een ophoping van giftige stoffen veroorzaken, zoals gebrek aan beweging, een slecht dieet volgen en niet genoeg water drinken.

Probeer je lichaam vrij van suiker, vet, alcohol en cafeïne te houden. En consumeer daarnaast meer fruit en groenten, aangezien deze uitstekende antioxidanten en diuretica zijn. Lees verder om voedingsmiddelen te ontdekken, die je helpen om je colon natuurlijk en gezond te reinigen.

Voedingsmiddelen die helpen bij het elimineren van giftige stoffen

Sinaasappels

Sinaasappels verbeteren de verdediging tegen infecties, alhoewel ze meer bekend zijn om de hoeveelheid vitamine C. Ze bevatten ook natrium, kalium en magnesium, die helpen om de spieren te versterken. Ze zijn een natuurlijke remedie voor je geheugen, voorkomen maag- en huidkanker, helpen stress onder controle te houden, houden de bloeddruk in balans en zorgen ervoor dat je zenuwstelsel stabiel blijft. Ze dagelijks eten vermindert ouderdomsvlekken.

Druiven

Druiven reinigen het bloed en de darmen, het is een diureticum en een laxeermiddel. Het bevat grote hoeveelheden vitamine C, voorkomt migraine en hart- en vaatziektes, bestrijdt kanker en is een bron van kalium en vezels.

Artisjok

Artisjok is één van de meest aanbevolen planten voor het elimineren van vocht en het ontgiften van het lichaam. Het helpt om symptomen van dyspepsie, geïrriteerde darmen, misselijkheid en winderigheid te verminderen. Het behandelt ook ziektes zoals bloedarmoede, diabetes, reuma, jicht en galblaasstenen.

Selderij

selderijsap

Selderij geeft je lichaam een hoop voordelen en het voorkomt kanker (vooral colon- en maagkanker), is een uitstekend diureticum, vermindert de bloeddruk, is een natuurlijk laxeermiddel en verlaagt slechte cholesterol. Naast dit helpen de antioxidanten die selderij bevat om griep, verkoudheid en longontsteking te bestrijden.

Selderij is een bondgenoot voor je lichaam om giftige stoffen te elimineren, omdat het helpt bij het goed functioneren van je niersysteem. Het verzacht ook symptomen van menopauze, zoals flitsen, en voorkomt osteoporose, helpt de spijsvertering en bevordert de metabolisatie.

Tomaten

Tomaten helpen bij de reiniging van je lichaam door de grote hoeveelheid vitamine, die als een antioxidant werken. Het is zuiverend en versterkt het immuunsysteem. Het bevat vitamine A, dat helpt om het gezichtsvermogen te verbeteren, houd je darmen gezond en voorkomt voornamelijk constipatie en diarree.

Citroen

Citroen bevat ook vitamine C en grote hoeveelheden antioxidanten, die helpen om het lichaam te zuiveren, het immuunsysteem versterken en de galblaas beschermen.

Appel

appels

Appels helpen slechte cholesterolwaarden te verlagen en bevatten antioxidante en zuiverende eigenschappen. Ze helpen om het spijsverteringsstelsel te reguleren en beschermen de hersenen tegen ziektes zoals Alzheimer en Parkinson. Het is aanbevolen om appels te eten tijdens menopauze, omdat ze je lichaam een verfrissend gevoel geven.

Het is ook aanbevolen voor angst, omdat het een verzadigend gevoel geeft en constipatie vermindert.Dit is de hoofdoorzaak dat het eliminatieproces van giftige stoffen uit je lichaam stopt, wat colonkanker en aambeien kan veroorzaken.

Ui

Ui heeft een antibacteriële functie in het lichaam, beschermt het spijsverteringsstelsel, bevordert de bloedsomloop, is een uitstekende bron van vezels, bevat vitamine C, voorkomt kanker, bevat weinig calorieën, geen cholesterol en weinig natrium.

Groene thee

groene-thee

Groene thee is rijk aan antioxidanten, voorkomt griep en bestrijdt migraine en mentale vermoeidheid. Het heeft diuretische eigenschappen en voorkomt de vorming van zweren. Het vermindert tumors en bestrijdt de vorming van colon-, long- en huidkanker.

Belangrijk:

Het neemt erg weinig tijd in om je colon te reinigen. Eet elke dag veel vezels, zoals lijnzaad en havermout, drink voldoende water, eet veel fruit en groenten, beweeg voldoende en consumeer niet meer de voedingsmiddelen die meer slechte dan goede dingen voor je lichaam hebben.

Bekijk Ook