Voedingsmiddelen die de botgezondheid beschadigen

We weten allemaal dat een goed dieet volgen essentieel is voor de gezondheid van alle organen in je lichaam. Niet goed eten kan leiden tot ernstige ziektes, gebrek aan energie en ondervoeding.

Daarom is het belangrijk om te weten hoe je voedingsmiddelen herkent, die slecht zijn voor je gezondheid en het eten ervan voorkomt. In dit artikel leer je meer over degene die schadelijk zijn voor de botgezondheid.

Koolzuurhoudende dranken

Deze dranken bevatten een grote hoeveelheid fosforzuur, wat nadelig is voor het opnemen van calcium. Om die reden, moet je de consumptie van dit type drinken zo veel mogelijk verminderen.

Koffie

koffie

Het is bewezen dat koffie verscheidene gezondheidsvoordelen heeft, maar het is belangrijk dat je het gematigd drinkt. Met andere woorden: ook al vind je koffie lekker, kan je beter niet meer dan drie kopjes per dag drinken, omdat het de stof xanthine bevat. Deze stof heeft de mogelijkheid om de hoeveelheid calcium die je verliest via het urinewegstelsel te vergroten, wat de botgezondheid beschadigt.

Zout

Dit is een voedingsmiddel dat, wanneer je het in grote hoeveelheden consumeert, je botten heel erg kan beschadigen, vanwege de natrium die constant verlies van calcium kan veroorzaken.

Alcohol

alcohol

Alcoholmisbruik is zonder twijfel schadelijk voor je botgezondheid, omdat het de calciumexcretie via de urine vergroot. Wanneer je gewend bent om elke dag één of twee glazen rode wijn te drinken, dan geef je jezelf stoffen die je algehele gezondheid verbeteren en deze hoeveelheid heeft geen schadelijke effecten op de structuur van je botten. Een grote hoeveelheid alcohol kan het echter wel beïnvloeden.

Vlees

Wanneer je veel vlees eet, dan geef je je lichaam mogelijk een hoop eiwitten met een grote hoeveelheid zwavelaminozuren, die de hoeveelheid calcium die via de urine wordt geëlimineerd vergroot. Wanneer je plantaardige eiwitten eet, dan kan het effect veel minder zijn, maar je moet nog steeds oppassen en je vleesconsumptie onder controle houden.

Gehydrogeneerde olie

Oliën bevatten over het algemeen een grote hoeveelheid vitamine K, dat essentieel is voor je botgezondheid. Maar wanneer ze echter door het proces gaan waardoor ze gehydrogeneerde oliën worden, verliezen ze deze vitamine volledig. Oliën worden over het algemeen voor desserts gebruikt, maar ze zijn schadelijk voor je botgezondheid wanneer ze de hoofdeigenschap verliezen. Daarom bevelen we aan zo min mogelijk gebakken voedsel te consumeren.