Vochtretentie tegengaan in 1 maand tijd

Deze natuurlijke middelen zijn geheel veilig en hebben geen negatieve bijverschijnselen. Je kunt ze dus gemakkelijk uitproberen voordat je grijpt naar vochtafdrijvende medicijnen.

Soms denk je misschien dat je één of twee kilootjes bent aangekomen, maar is het in feite zo dat je lichaam slechts wat vocht vasthoudt. Misschien eet je te veel zout, is een van je nieren overbelast, is er sprake van een hormonale onbalans of is je lichaam simpelweg niet in staat vocht op de juiste manier af te drijven.

In dit artikel bespreken we een simpel en natuurlijk plan dat je zal helpen al het overtollige vocht dat ervoor zorgt dat je je zwaar en opgezwollen voelt uit je lichaam te verwijderen. Ontdek hoe je in slechts een maand tijd vochtretentie tegen kunt gaan door deze eenvoudige dieettips op te volgen en gebruik te maken van enkele natuurlijke supplementen.

Uienbouillon

Het middel waar je gedurende deze maand het meeste van zult profiteren is ui. De ui is een geneeskrachtig product dat al sinds de oudheid wordt gebruikt als krachtig vochtafdrijvend en ontstekingsremmend middel, dat kan helpen nierontsteking te verlichten. Uien hebben een erg milde invloed op het lichaam; er zijn dus geen neveneffecten aan verbonden.

Gedurende deze maand zul je elke dag een bordje uienbouillon eten. Maak in een keer een grotere hoeveelheid, zodat je het niet elke dag hoeft te maken.

Nog een geweldig voordeel dat deze bouillon biedt, is dat je hem smaakvoller kunt maken door wat zeewater toe te voegen. Zeewater kun je vinden bij de meeste reformwinkels en eventueel ook in sommige supermarkten. Zeewater bevat geen ongezond natrium en is erg behulpzaam bij het afdrijven van overtollig vocht uit het lichaam. Het is dus bij meerdere recepten sterk aanbevolen om zeewater te gebruiken in plaats van gewoon tafelzout.

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 3 grote uien
  • 1 kop zeewater

Snijd de uien in ringen en kook ze minstens een half uur in het water. Bewaar het water. Als je graag wat meer smaak toevoegt, kun je hiervoor wat citroensap gebruiken.

Hoe moet je de bouillon drinken?

Drink deze bouillon gedurende de dag, maar niet tijdens je maaltijden. Je kunt het beste een half uur voor je maaltijd wat uienbouillon drinken.

De gekookte uien kun je eventueel gebruiken om groentecrèmes en sausjes mee te maken.

Uienbouillon

Een grapefruit per dag

De grapefruit is een uiterst zuiverende citrusvrucht die veel voordelen biedt voor zowel de nieren als de lever. Daarom raden we aan om elke dag gedurende deze kuur van dertig dagen een grapefruit te eten.

Je kunt de grapefruit het beste eten ’s ochtends voor het ontbijt op een lege maag eten of ’s avonds na het avondeten vlak voor het slapengaan. Als de smaak te bitter voor je is, voeg dan een beetje kaneel en honing toe.

Grapefruit

Natuurlijke supplementen

Er zijn twee soorten kruiden die de vochtafdrijvende werking van deze behandeling zullen versterken, namelijk: groene thee en paardenstaartgras.

  • Groene thee: Groene thee helpt het lichaam niet alleen vocht af te drijven, maar zal ook helpen overtollig vet te elimineren. De thee heeft een zeer stimulerende werking en het is bewezen dat de thee behulpzaam is in het gevecht tegen kanker.
  • Paardenstaartgras: Paardenstaart kan naast vocht afdrijven ook helpen nierontstekingen te remmen en dankzij het siliciumgehalte de gezondheid van je haar, huid en nagels te verbeteren.

Je kunt beide kruiden consumeren in de vorm van thee. Als je echter naast de uienbouillon niet nog meer vocht wilt drinken, dan kun je ze ook innemen als supplement in de vorm van capsules of tabletten.

Beide opties zijn een goede keus om in te nemen tijdens deze vochtafdrijvende behandeling van dertig dagen om langdurige vochtafdrijvende effecten te bewerkstelligen.

Voedsel dat vochtretentie verergert

Wanneer je je houdt aan deze eenvoudige behandeling is het ook belangrijk om voedsel dat schadelijk kan zijn voor de nieren en dat vochtretentie kan verergeren te vermijden. De ergste voedselsoorten zijn:

  • Zout: je kunt tijdens het koken gebruik maken van een klein beetje zeezout, maar probeer tafelzout te vermijden.
  • Voorgekookt of gefrituurd voedsel
  • Ingeblikt voedsel
  • Koffie
  • Frisdrank

Zout

Warmte voor je nieren

Zoals we hierboven al een beetje aangeven, zijn de nieren de belangrijkste organen in het lichaam om vochtretentie tegen te gaan. De gezondheid van de nieren is nauw verbonden aan je energieniveau en daarom krijgen de nieren vaak veel te verduren tijdens koude dagen. Het meest voorkomende symptoom is dan pijn in de onderrug.

Of je nu last hebt van pijn of niet, is het goed om er een gewoonte van te maken om elke avond wat warmte op het gebied rondom de nieren aan te brengen. Dit is grofweg in het midden van je rug. Je kunt hiervoor een kruik of een kompres gebruiken en die voor het slapengaan vijftien tot dertig minuten tegen de rug aan houden.

Wees voorzichtig met vochtafdrijvende medicijnen

Wij raden aan om eerst deze natuurlijke behandeling te proberen voordat je grijpt naar vochtafdrijvende medicijnen, die bijwerkingen kunnen hebben zoals overmatige gevoeligheid of nervositeit. Als je op voorschrift van je dokter wel deze medicijnen slikt, is het verstandig om voldoende voedsel te eten dat rijk is aan kalium om deze neveneffecten tegen te gaan, zoals:

Bekijk Ook