Vet verbranden met auberginewater

Auberginewater helpt niet alleen om overtollig vocht en gifstoffen uit je lichaam te drijven, maar zorgt er ook voor dat je sneller vol zit en houdt je eetlust in bedwang.

Hun gewicht en cholesterolgehalte onder controle houden is voor honderden mensen, die zich bewust zijn van de negatieve invloed die deze factoren op hun gezondheid kunnen hebben, een belangrijke prioriteit geworden.

Opgehoopt vet is niet alleen nadelig voor je uiterlijk, maar kan ook chronische problemen veroorzaken, zoals onder andere hartziekte, diabetes en gewrichtsaandoeningen. Daarom raden gezondheids- en voedingsdeskundigen een reeks gezonde gewoontes en maatregelen aan waarmee we onze levensstijl kunnen verbeteren.

Daarnaast hebben ze een aantal ‘voedingstrucjes’ onthuld die dankzij hun voedingswaarde kunnen dienen als gezonde alternatieven om die extra pondjes sneller en gemakkelijker kwijt te raken. Auberginewater is een van deze natuurlijke alternatieven en kan helpen om de bloedbaan te zuiveren en gewichtsverlies te ondersteunen. Auberginewater is rijk aan vezels en antioxidanten die het lichaam helpen meer calorieën te verbranden en schadelijke lipiden te elimineren.

Regelmatig auberginewater drinken is een geweldige toevoeging aan je dieet, met name voor mensen die moeite hebben met afvallen.

Welke voordelen biedt auberginewater?

Buikvet

 • Een van de voornaamste voordelen die deze groente biedt in verband met gewichtsverlies is het gegeven dat het boordevol voedingsstoffen zit en tegelijkertijd maar weinig calorieën bevat.
 • Dankzij de aanzienlijke hoeveelheid water die aubergine bevat heeft de groente een vochtafdrijvende werking die vochtretentie en ontstekingen tegengaat.
 • Dankzij het vitamine E-gehalte kan aubergine helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de kans op hartziekte te verkleinen.
 • Bovendien is de groente rijk aan kalium en natrium, twee mineralen die de gezondheid van het zenuwstelsel en het hart- en vaatstelsel kunnen verbeteren.
 • Auberginewater bevordert het lichamelijke ontgiftingsproces en verbetert tegelijkertijd de stofwisseling en houdt je bloedsuikerspiegel onder controle.
 • Het vezelgehalte is goed voor de stoelgang en kan helpen om problemen als constipatie en darmgas te voorkomen.
 • Vezels zorgen er ook voor dat je sneller vol zit en verbeteren het lichamelijke vermogen om vet uit de darmen te absorberen, waardoor het zich minder snel zal opstapelen in je aderen.
 • Nog een eigenschap die we vooral niet over het hoofd mogen zien, is het gegeven dat aubergine de galproductie bevordert en de gezondheid van je lever verbetert door het orgaan te beschermen tegen overbodig vet.
 • Aubergine wordt gezien als een geweldig supplement voor mensen die last hebben van bloedarmoede of problemen met hun immuunsysteem, omdat het een gezonde hoeveelheid magnesium en ijzer bevat.

Lees ook: Voorkom en behandel bloedarmoede: zes sappen

Hoe maak je auberginewater om vet te verbranden en je cholesterolgehalte onder controle te houden?

Auberginewater

Auberginewater zal niet alleen je algehele gezondheid verbeteren en je helpen afvallen, maar zal er ook voor zorgen dat je lichaam meer energie heeft om alle nodige dagelijkse taakjes uit te voeren.

Nog een voordeel dat we nog niet genoemd hebben is dat auberginewater hartstikke makkelijk is om te maken en helemaal niet veel geld kost. De ingrediënten zijn namelijk zeer voordelig en gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

Laten we dus aan de slag gaan!

Wil je meer weten? Lees dan: De voordelen van aubergine op het menu

Ingrediënten

 • 1 middelgrote, biologische aubergine
 • Het sap van 1 citroen
 • 1 liter water
 • 1 glazen schaal of pot

Bereiding

 • Het eerste wat je doet is de aubergine reinigen met een beetje appelazijn of baking soda.
 • Zodra je de aubergine gedesinfecteerd hebt, snijd je de groente in blokjes die ongeveer tweeënhalve centimeter dik zijn.
 • Doe deze blokjes in de glazen schaal of pot en giet hier een liter water overheen.
 • Voeg ook dan ook nog even het sap van één citroen toe.
 • Berg dit mengsel op in de koelkast en laat het daar een nacht staan.

Gebruik

 • Om ontgifting te bevorderen zou je deze drank elke maand zeven dagen achtereenvolgend moeten drinken.
 • Je kunt auberginewater ook drie keer per week drinken of op momenten waarop je eetlust heel sterk is.
 • De liter water zou verdeeld moeten worden over meerdere glazen en verspreid over de dag gedronken moeten worden (bijvoorbeeld één glas voor elke maaltijd).

Voor de beste resultaten in het geval van gewichtsverlies zou het verstandig zijn om naast het drinken van auberginewater ook meer groente en fruit te consumeren en minder vet en geraffineerde bloem.

Probeer ook minstens dertig minuten per dag aan lichaamsbeweging te doen.

Door deze eenvoudige tips op te volgen kun je al binnen een paar weken heel wat verschil zien. Onthoud echter wel dat iedereens stofwisseling anders is en dat het dus voor sommige mensen iets langer kan duren voordat ze verschil zien.

Eet niet te grote hoeveelheden aubergine. Deze groente bevat namelijk een alkaloïde die bekend is als solanine en die braken en diarree kan veroorzaken. Je hoeft je echter nergens zorgen over te maken als je je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt.

Categorieën: Natuurlijke middelen Tags:
Bekijk Ook