Verlaag je bloeddruk op de natuurlijke manier

23 oktober 2015

Hoge bloeddruk is een van de meest voorkomende aandoeningen in de samenleving van vandaag de dag en kan gevaarlijk zijn als het niet behandeld wordt. De factoren die de bloeddruk kunnen beïnvloeden zijn onder andere de water- en zoutwaarden in het lichaam, de niergezondheid, onze bloedvaten en het zenuwstelsel, maar ook de hormoonwaarden. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je je bloeddruk op de natuurlijke manier kan verlagen.

Limoenen

Dankzij de hoge hoeveelheid vitamine C en flavonoïden helpen limoenen om de gezondheid van onze bloedvaten te behouden, waarbij ze elasticiteit bevorderen en lekkage voorkomen. Dit fruit helpt ook om de vorming van spataders te voorkomen.

Guave

Guave helpt om de slechte cholesterolwaarden te verlagen en tegelijkertijd vergroot het ook de hoeveelheid van de zogenaamde goede cholesterol. Personen met een hoge bloeddruk voelen zich zeer waarschijnlijk beter wanneer ze guave aan hun dieet toevoegen.

Maretak

Dit natuurlijke product helpt om een gezond hart te behouden, wat de bloeddruk en aderverkalking vermindert en ook het cholesterol verlaagt. De beste manier om maretak te consumeren is door middel van thee.

Hazelnoot

Hazelnoot, voornamelijk hazelnootmelk, bevat hoge calciumwaarden, die helpen om hoge bloeddruk te bestrijden. Daarnaast helpt het magnesiumgehalte om het functioneren van de bloedvaten te reguleren.

Selderij

Selderij

Selderij is één van de beste natuurlijke diuretica. Het helpt het lichaam om giftige stoffen te elimineren en het voorkomt het vasthouden van vocht. Dit zijn twee grote risicofactoren voor hoge bloeddruk. Je kan het beste selderij in de vorm van een sap consumeren.

Citroenen

Citroenen zijn een geweldige natuurlijke behandeling voor een hoge bloeddruk. Dit fruit is effectief tegen vele soorten ziektes, vooral die in het ademhalingsstelsel. Hun hoge gehalte aan vitamine C helpt om bloedvaten te repareren en ze in goede staat te houden, waardoor hypertensie verlaagd wordt.

Viooltje

Het viooltje is een krachtige diuretische plant, die het lichaam helpt om giftige stoffen te elimineren via de urine. Deze verwijdering van overtollig vocht is een uitstekende manier om hoge bloeddruk te voorkomen. Andere eigenschappen van de plant hebben een bloeddrukverlagend effect, waardoor optimale bloeddrukwaarden behouden worden.

Lavendel

Net als bij het viooltje heeft lavendel diuretische eigenschappen, die het lichaam helpen om giftige stoffen via de urine te elimineren, waardoor het de vasthouding van vocht voorkomt en zodoende de bloeddruk verlaagt. Lavendel helpt ook om stress te verminderen en is vooral effectief bij het verminderen van een hoge druk in de slagaders door problemen in het zenuwstelsel.

Rijst

Sommige experts raden aan om een dieet te volgen met veel rijst, omdat het helpt om de bloeddrukwaarden te reguleren en de kans op plotselinge vlagen van hypertensie verlaagt.

Wortels

Wortels

De wortel is nog een voedingsmiddel dat voordelen voor het lichaam heeft, vooral wanneer we het over een hoge bloeddruk hebben. De hoge hoeveelheid vitamine C en bètacaroteen helpt om het cholesterol te verlagen en de slagaders te beschermen.

Bekijk Ook