Verbrand 300 calorieën met deze twee oefeningen!

Het is belangrijk om krachttraining geleidelijk op te bouwen en niet meteen te zwaar te beginnen. Wanneer je kracht en spieren toenemen, kun je meer gewicht gebruiken.

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om die extra calorieën die je lichaam opslaat in de vorm van vet te verbranden. Deze extra calorieën zorgen uiteindelijk meestal voor gewichtstoename.

Vandaag de dag zijn er miljoenen manieren om regelmatige lichaamsbeweging in de praktijk te brengen en het is al lang niet meer nodig om elke dag naar te sportschool te gaan om wat beweging te krijgen. Je kunt zelfs zonder überhaupt het huis uit te gaan een paar minuten per dag besteden om in een kleine ruimte de hartslag een beetje omhoog te krijgen en dat overtollige vet dat je dwarszit te verbranden.

In dit artikel delen we daarom een kort trainingsschema dat je op elk moment van de dag kunt uitvoeren en dat je zal helpen in korte tijd maar liefst 300 calorieën te verbranden. Wil je weten wat dit trainingsschema inhoudt en hoe je het thuis kunt toepassen?

Wat je nodig hebt voordat je begint

Voordat je met dit trainingsschema begint, zul je een kettlebell moeten kopen. Weet je wat dat is?

Een doorsnee kettlebell bestaat uit een zware bal van massief ijzer met daaraan vast een handvat gemaakt van hetzelfde materiaal, waardoor de zware bal makkelijker te gebruiken is. Deze gebruikelijke trainingsuitrusting kun je meestal kopen in gewichten die variëren tussen de vijf en vijftig kilo.

De meeste mensen die ervoor kiezen om een kettlebell te gebruiken beginnen met 5 kilo en bouwen dit gewicht langzaam op.

Bekijk ook dit artikel: Oefeningen voor een smallere taille

Welke oefeningen kun je doen?

Dankzij de energie en kracht die het vereist om de kettlebell te bewegen, is het mogelijk om in slechts een paar minuten al tussen de 300 en 350 calorieën te verbranden.

Het is vooral belangrijk dat je deze bewegingen correct uitvoert en dat je elke set afmaakt zonder tussendoor te stoppen.

Oefening nr. 1

Oefening

  • Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je tenen in een hoek van 45 graden naar buiten gericht.
  • Leg de kettlebell op de grond, tussen je voeten in.
  • Hurk naar beneden en pak de kettlebell met beide handen vast aan het handvat.
  • Duw je hielen stevig tegen de grond aan, til de kettlebell tegen je torso aan en houd hem een paar seconden tegen je borst aangeduwd.
  • Doe van deze oefening drie sets van tien herhalingen.

Oefening nr.2

Sporten

  • Ga rechtop staan met je benen wijd uit elkaar.
  • Zwaai de kettlebell heen en weer tussen je benen in.
  • Blijf achtereenvolgens ongeveer vijf tot tien minuten zwaaien. Neem drie minuten pauze en herhaal hetzelfde dan nog twee keer, waardoor je uiteindelijk in totaal drie sets van vijf à tien minuten hebt gedaan.

Tips voor de beste resultaten

Voor beide oefeningen raden we aan te beginnen met een kettlebell van vijf à zes kilo of zelfs minder. Gebruik dit gewicht tot je de oefening geheel onder de knie hebt. Wanneer je denkt dat je wel wat extra gewicht aankunt, kun je beginnen met zeven of tien kilo.

Om een vast ritme aan te houden tijdens het doen van deze oefeningen, is het verstandig om wat muziek aan te zetten of op zijn minst een deuntje of ritme in je hoofd te hebben.

Aantal sets

Vrouw met Kettlebell

Wij raden aan om van beide oefeningen twee à drie sets te doen en vervolgens twee à drie dagen te wachten voordat je de oefening weer opnieuw doet.

Aantal herhalingen

Het aantal herhalingen hangt grotendeels af van hoeveel tijd je hebt en hoe goed je lichamelijke conditie is. Het is verstandig om in ieder geval van elke oefening minstens tien herhalingen te doen; minder dan tien is echt te weinig inspanning. Het beste zou zijn om te beginnen met tien herhalingen en dit elke keer te verhogen.

Duur van je work-out

Je eerste work-out hoeft helemaal niet lang te zijn, afhankelijk van hoe goed je in staat bent het gewicht te tillen. De tweede of derde work-out zou echter wel al wat langer moeten duren, minstens vijf minuten, en probeer om ook na deze vijf minuten niet gelijk helemaal niet meer te bewegen.

Je doel zou moeten zijn om uiteindelijk een work-out van twintig à dertig minuten te hebben.

Onderbrekingen

Pauze

Onderbrekingen tussen je work-outsessies in zijn belangrijk, maar je moet ze wel op de juiste manier toepassen.

Op de dagen dat je niet traint, is het niet de bedoeling dat je helemaal niets doet en gewoon de hele dag op de bank gaat zitten. Het is beter om op deze dag wat lichte beweging te doen, zoals een beetje te gaan wandelen, om je voor te bereiden op je volgende work-out.

Intensiteit

Om met deze oefeningen zoveel mogelijk calorieën te verbranden, is het de bedoeling dat je de oefeningen met veel intensiteit uitvoert. In het begin kan het misschien wat langdradig lijken om de oefeningen steeds te herhalen, maar met een beetje beoefening zul je zeker je doelen bereiken.

Lees ook: Oefeningen voor strakke armen

Locatie

Het voordeel van deze oefeningen is dat je maar weinig ruimte nodig hebt om ze uit te kunnen voeren. Toch is de plek die je uitkiest belangrijk. De ondergrond zou hard moeten zijn en de ruimte vrij van geluid en andere vormen van afleiding.

Bekijk Ook