De vele voordelen van rijstmelk

12 september 2015
Rijstmelk geeft ons energie, verbetert de spijsvertering en bevordert cellulaire groei, wat het verouderingsproces vertraagt en de bloedstroom vergroot.

Soms zijn de beste geneesmiddelen verborgen in de eenvoudigste en normale dingen. Wist je dat rijstmelk geweldig is voor je spijsverteringsstelsel? Het is verrukkelijk en je kan het makkelijk klaar maken. Vandaag zullen we een aantal van de fantastische voordelen van rijstmelk beschrijven.

Wat rijstmelk voor je kan doen

Rijstmelk

Zullen we je eens wat advies geven? Gooi nooit het water weg dat je gebruikt om rijst in te koken. Het bevat een hoop vitaminen en mineralen die goed zijn voor de hele familie en het is werkelijk geweldig dat je ze op zo’n simpele en goedkope manier kan verkrijgen. Je hoeft het water dat je gebruikt hebt voor het koken alleen maar even aan de kant te zetten, een beetje kaneel toe te voegen en het in een glazen pot te bewaren. Het is verrukkelijk. Het bevat geen calcium en dat is de reden waarom grote commerciële fabrikanten van rijstmelk hun producten verrijken met dit mineraal. Maar je hoeft je daar niet druk om te maken. Je kan je calcium namelijk ook binnenkrijgen met andere groenten en noten (zoals je waarschijnlijk wel onthouden hebt is koemelk niet zo gezond als dat men voorheen dacht). Dus van welke voordelen kunnen we profiteren wanneer je vandaag begint met het drinken van rijstmelk? We zullen uitleggen waarom je dit zou moeten doen.

1. Rijstmelk, geweldig voor je huid

Ja, je leest het goed en dit komt voornamelijk door para-aminobenzoëzuur of paba, een van de componenten die ons helpt bij het beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Het is een antioxidant en fungeert als een sterke ontstekingsremmer voor je huid. Onthoud dat we van binnenuit voor onszelf moeten zorgen.

2. Het bestrijdt vroegtijdige veroudering

Wist je dit al? Het klopt inderdaad, want rijstmelk is rijk aan een component die inositol heet. Wat doet dit? Het bevordert gezonde cellulaire groei en vertraagt het verouderingsproces nog meer door de bloedsomloop te vergroten. Hierdoor heeft onze huid een meer heldere uitstraling, is hij meer gevormd en elastischer. Het is een betaalbare optie die het waard is om te onthouden. Wat zeg je er van?

3. Het geeft ons energie

Rijstmelk geeft ons een hoop energie. Het is dus erg goed om dit te drinken op momenten dat we ziek zijn of een gebrek aan eetlust hebben. We hoeven namelijk maar twee kopjes per dag te consumeren om een grote hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen en te voorkomen dat we uitdrogen wanneer we herstellen. Het is vooral geschikt voor kinderen en bejaarden. En wat ook wel handig is om te weten, is dat dokters denken dat het goed is voor vrouwen die borstvoeding geven, omdat het de melkproductie stimuleert.

4. Het verbetert de spijsvertering

Rijstmelk is een gezonde, natuurlijke manier om je spijsverteringsstelsel te verbeteren. Het zorgt er voor dat onze darmen efficiënter werken, waardoor er voor een gezonde darmflora wordt gezorgd en het voorkomt dat opgeblazen gevoel dat we soms hebben wanneer we eten. Je zal je geweldig voelen, dus mis deze kans niet.

Om af te sluiten willen we je nog mededelen dat rijstmelk goed is voor de hele familie en dat het perfect is om in de namiddag of avond te drinken. Onthoud wel dat het niet alle mineralen bevat die je dagelijks nodig hebt, zoals calcium. Drankjes gemaakt van noten en havermout hebben bijvoorbeeld meer voedingsstoffen, dus gebruik rijstmelk alleen maar als een toevoeging aan je gezonde dagelijkse dieet. Ga er niet vanuit dat je op deze manier alle nodige voedingstoffen binnenkrijgt, want dat is niet het geval.

Het is wel een geweldige toevoeging, een drankje dat energie geeft en voor een goede spijsvertering zorgt. Vergeet alleen niet om het aan te vullen met noten, groenten, verse sapjes, vezels en proteïnen. Het is ook erg goed voor vrouwen, vooral voor de dagelijkse huidverzorging. Laat je deze kans schieten?

Bruine Rijst

Bekijk Ook