Tips om slappe armen te voorkomen

30 juni 2015

Verschillende factoren zorgen ervoor dat je lichaam zijn vorm kwijtraakt. Na een tijdje verliest je huid collageen, het element dat het elastisch maakt, en je huid begint uit te rekken en te hangen. Gewichtsverlies en aankomen zorgen hier ook voor. Het is normaal om gewicht te verliezen en dan nog slappe armen over te houden.

Hoe je armen te vormen

Ten eerste is het belangrijk, dat je consistent moet zijn met de strategie die je besluit te gebruiken. Je zal nooit resultaat zien wanneer je een week traint en dan stopt. Om sterke en stevige armen te krijgen, moet je consistent zijn, discipline hebben en regelmatig oefeningen doen. Pas altijd op dat je je lichaam niet teveel uitput. Onthoud ook, dat je altijd eerst met je dokter moet overleggen of een bepaalde oefening wel geschikt voor je is.

Zorg voor een gebalanceerd dieet

We weten allemaal de voordelen van gewichtsverlies en het volgen van een gebalanceerd dieet. Een gezond dieet maakt je oefeningen makkelijker, omdat je je minder opgeblazen en veel fitter voelt. Probeer mager vlees (vis, kip), vezels en gezonde vetten (olijfolie, amandelen en avocado) te eten.

Dingen die je buitenshuis kan doen

Naast naar de sportschool gaan, is zwemmen ook een uitstekende optie. De logica is simpel: in het water is bewegen twee keer zo moeilijk. Als een gevolg daarvan zal je meer calorieën verbranden en je spieren meer trainen. Het grootste voordeel van in het water oefenen, is de lage impact die het heeft op je botten en je spieren. De kans dat je je bezeert, daalt aanzienlijk.

Train je biceps

Heb je halters? Zoek ze op! Als je ze niet hebt, is dat geen probleem. Je kan ook gewichtloze oefeningen doen, omdat het gewicht van je armen ook een goed effect heeft. Nog een economisch en praktisch idee is om een klein (500ml) flesje met water te vullen en te gebruiken als gewicht.

dumbbell

Ga zitten en buig je armen. Ondersteun je elleboog met je knie en breng je hand met het gewicht omhoog naar je schouder. Doe drie setjes van vijftien herhalingen. Je kan een tweede ronde van drie setjes van vijftien herhalingen doen, afhankelijk van hoe uitgeput je bent.

Train je triceps

Je moet staan om deze oefening te doen. Spreid je benen, zodat je voeten en schouders ongeveer op één lijn staan. Houd een halter vast met beide handen achter je hoofd. Je armen moeten gebogen zijn. Beweeg de halter naar boven, totdat je hem boven je hoofd houdt en naar hij het plafond is gericht. Je moet je armen bijna volledig strekken, maar zonder je ellebogen te gebruiken. Het is belangrijk dat je ellebogen niet teveel naar buiten wijzen. Probeer ze tussen het gebied van je schouders te houden. Je kan drie setjes van vijftien doen en deze herhalen wanneer mogelijk. Je kan deze oefening ook met één arm doen.

Een andere oefening die je voor deze spier kan doen, is de zogenaamde triceps donkey kick. Je moet voor deze oefening je handen en voeten op de grond of een bed hebben. Gebruik een hand om jezelf te ondersteunen, wat het makkelijker maakt. Strek je arm uit, zodat die parallel staat met je lichaam. Buig dan je elleboog zodat de hand met het gewicht naar de grond is gericht en loodrecht op je lichaam staat. Herhaal deze oefening totdat je met elke arm drie setjes van vijftien hebt gedaan.

Armen dippen

Nog een manier om je armen te vormen, is het gevreesde armen dippen. De volgende oefening is een manier om het dippen te doen en resultaat te zien, zonder dat het te moeilijk is, zoals degene die je op de grond moet doen. Plaats twee stoelen met de rugleuning tegen de muur. Plaats je handpalmen op de stoelen, houd je rug recht en je armen gestrekt. Je benen moeten schuin staan op 45 graden. Buig je armen met je borst in het midden en je armen achter je. Let op dat je je ellebogen niet naar buiten buigt, dus probeer ze parallel met je lichaam te houden. Doe drie setjes van vijftien herhalingen.

Vergeet deze details niet

  • Vergeet niet te rekken en te strekken, voordat je met je routine begint en wanneer je klaar bent. Je spieren moeten opgewarmd zijn, zodat je jezelf niet blesseert.
  • Probeer beide oefeningen in één sessie te doen. Het idee is om een spier te trainen en dan een tegenovergestelde spier. Je kan een ronde van vijftien herhalingen voor één spier doen en dan de andere, totdat je voor beide drie setjes hebt gedaan.
  • Als je een beginner bent, dan kan je deze oefeningen drie keer per week doen en dan de frequentie verhogen afhankelijk van hoe je je voelt.
  • Onthoud dat je geen zware gewichten gebruikt voor deze oefeningen. Je wil je armen vormen en geen spieren ontwikkelen. De sleutel voor mooie gevormde armen is herhalen.
  • Completeer de oefeningen met een gezond dieet, dat rijk is aan vezels en eiwitten.
  • Vul deze oefeningen aan met aerobe oefeningen, zoals elke dag een half uur wandelen. Dit zorgt ervoor dat je meer zuurstof hebt, je energieker voelt en meer bereid bent om de oefeningen voor je armen te doen.
  • Train niet meer dan dat je lichaam toelaat. Anders beschadig je je spieren en ben je veel meer vermoeid. Het is veel makkelijker om een trainingsroutine langer dan een week vol te houden als je niet elke keer moe bent.
  • Stel realistische doelen. Verwacht niet om binnen een week resultaat te zien. Ga door. Consistentie is het sleutelwoord.
  • Vergeet niet een dokter of een professional om advies te vragen, wanneer je je oncomfortabel voelt of vragen over de oefeningen hebt.

Wat vind je van deze oefeningen om slappe armen te voorkomen? Erg makkelijk, nietwaar? Nu moet je ze uitvoeren. Als je consistent bent, zul je resultaten zien op onverwachte momenten.

Bekijk Ook