Suiker vermijden heeft de volgende positieve effecten

· 23 maart 2016
Suiker kan constipatie en andere problemen veroorzaken, dus door het uit je dieet te halen kan je je algehele darmgezondheid verbeteren, terwijl je tegelijkertijd een gezond gewicht aan kan houden.

Suiker is een van de meest geconsumeerde producten wereldwijd en jammer genoeg representeert het ook een van de grootste gezondheidsrisico’s. Alhoewel ons verlangen naar zoetigheden al gedurende de hele geschiedenis van de mensheid bestaat, kan het consumeren van dit voedingsmiddel je kwaliteit van leven op de lange termijn verminderen en de oorzaak van veel gezondheidsproblemen worden.

Onthoud echter dat niet alle suikers hetzelfde zijn. Het is belangrijk om te verduidelijken dat geraffineerde witte suiker het type is dat je gezondheid ernstig kan beïnvloeden. Ja, dat is de soort die verkocht wordt in supermarkten en gevonden kan worden in brood, samengestelde voedingsmiddelen, koekjes, cakes en veel andere snackvoedingsmiddelen.

De commerciële voedingsindustrie heeft geholpen om mensen te trainen dat ze van de smaak van suiker houden en er zelfs naar hunkeren. Het is ook een feit dat het extreem moeilijk is om je consumptie van suikers te limiteren, omdat ze gevonden kunnen worden in veel voedingsmiddelen die we in ons dagelijkse leven consumeren. Het is belangrijk om te weten wat het gevaar is van frequent suiker consumeren en te begrijpen dat het een negatief effect op het lichaam heeft, zodat je gaat beginnen om het uit je dieet te halen. Weet je wat er gebeurt wanneer je stopt met het eten van dit voedingsmiddel?

Je hebt meer energie

Energie

Veel personen hebben de gewoonte om suikerhoudende frisdranken, energiedranken en andere drankjes vol met suiker te drinken wanneer ze een energieboost nodig hebben, maar onderzoeken hebben laten zien dat een overvloed van dit voedingsmiddel in het lichaam juist een dip of crash kan veroorzaken die je dagelijkse activiteiten zal verstoren.

Een overtollige consumptie van suiker blokkeert de vaardigheid van het lichaam om de energiereserves zo hoog mogelijk te houden. Door het minimaliseren van je suikerinname zal je merken dat die dipjes een deel van het verleden worden.

Je hart zal gezonder zijn

Je inname van suiker minimaliseren kan ook het risico op een hartaanval verminderen. Dit is vastgesteld in een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of the American Heart Association, waarin de vele gevaren van suiker voor je hartgezondheid onthult werden.

Je zal jezelf beschermen tegen kanker

Kanker

Verscheidene onderzoeken wereldwijd zijn het erover eens dat suiker voedingsstoffen voor kankercellen biedt. Dus door je suikerconsumptie te verminderen voorkom je mogelijk ook verscheidene soorten kanker en stop je ook de verspreiding en vermenigvuldiging van kwaadaardige cellen in je lichaam.

Beschermt je lever

Een overvloed aan fructose en glucose kan leiden tot een ophoping van giftige stoffen in je lever, wat vergelijkbaar is met wanneer je te veel alcohol drinkt. Experts raden aan om af en toe je lever te ontgiften om je risico op het ontwikkelen van leverproblemen door je suikerconsumptie te verminderen.

Je zal beter slapen

Slapen

Suiker eten kan voor een dip in je energiewaarden zorgen, maar tegelijkertijd kan het ook je slaap verstoren. Personen die zoveel mogelijk suikers vermijden merken snel hoe veel beter hun slaap is en sommige ervaren zelfs een verlichting van hun slapeloosheid.

Je huid zal er jonger uitzien

Een hoop suikers eten kan de productie van elastine en collageen van je lichaam verstoren, wat twee primaire proteïne bronnen voor de huid zijn. Op de lange termijn kan te veel suiker vroegtijdige veroudering en andere huidproblemen veroorzaken.

Je zal een gebalanceerder lichaamsgewicht hebben

Gewicht

Voedingsmiddelen met suiker hebben vaak ook een hoge hoeveelheid vetten, koolhydraten en calorieën, die allemaal de oorzaak van gewichtstoename kunnen zijn. Suikers uit je dagelijkse dieet halen helpt om de inname van deze stoffen te limiteren, waardoor het makkelijker wordt om een gebalanceerd en gezond gewicht te bereiken.

Je spijsvertering zal verbeteren

Door je inname van suiker te verminderen, geef je ook je spijsverteringsstelsel een ‘zetje’ om zijn vaardigheid om je voedingsmiddelen te verwerken te verbeteren. Dit helpt om constipatie en andere problemen die geassocieerd zijn met je colon te vermijden.

Je zal je verzadigder voelen

Verscheidene onderzoeken hebben laten zien dat een overtollige consumptie van suiker een verzet tegen leptine veroorzaakt. Dit is het hormoon die verantwoordelijk is je hersenen een signaal te geven dat je vol zit.

Een betere dentale gezondheid

De bacteriën in je mond gedijen wanneer je ze voed met suikers. Veel suikerhoudende voedingsmiddelen eten vergroot je kansen op tandbederf en andere tandproblemen. Wanneer je je inname van suiker vermindert, zorg je voor gezondere tanden en tandvlees.