De sleutel tot een gezonde romantische relatie

Mensen die obsessief bezig zijn met het vinden van de ideale partner zullen constant ongelukkig zijn, wat niets aan hun leven toevoegt. Niemand is perfect, maar er zijn echte mensen met wie we nog steeds gelukkig kunnen worden.

Wij zijn ook niet perfect, dus we kunnen de sleutel tot een gelukkige en langdurige relatie vinden in simpele en fantastische acties. Bijvoorbeeld plezier hebben met elkaar, met elkaar lachen, beleefd en begripvol zijn tijdens een meningsverschil of als er een probleem ontstaat zijn schoolvoorbeelden van dit soort acties.

Je moet altijd jezelf kunnen zijn in een relatie, je moet je niet voelen of je wordt beoordeeld of gemanipuleerd en ook plezier hebben tijdens het nietsdoen met je partner is al een grote prestatie.

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over het belang van het hebben van een gezonde romantische relatie.

Zoek iemand met wie je graag de tijd doorbrengt

Onze reis naar emotionele groei en een gezonde romantische relatie gaat vele veranderingen door tijdens ons leven. Liefhebben vereist wat wijsheid, een magische connectie en veel zelfrespect. Het laatste aspect laat ons weten met wie we nog door moeten gaan met daten en met wie we moeten stoppen.

We moedigen je aan om over deze dingen na te denken. Dit zal je helpen begrijpen dat deze essentiële magie, die een meer volwassen en bewuste relatie die ons geluk brengt biedt, een veel voorkomend thema is in ons leven.

Koppel Kijkt naar Horizon

Mijn partner moet het vuur dat mijn ziel voedt niet blussen

Sommige mensen zijn extrovert. Dit betekent dat ze zich meer richten op enthousiasme, plezier, het delen van momenten met anderen en het beste aan de mensen om zich heen te geven. Maar er zijn momenten dat extroverte mensen niet altijd een relatie kiezen met “de juiste persoon”.

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het niet prettig vinden als hun partner open is tegenover andere mensen. Of deze mensen vinden het niet fijn als hun partner het middelpunt van de aandacht is op ieder feestje, terwijl zij zichzelf ondergeschikt vinden.

  • Wantrouwende mensen met weinig zelfvertrouwen hebben de neiging om ingewikkelde romantische relaties aan te gaan.
  • De reden hiervoor is dat ze hun partner willen controleren. Ze blussen het enthousiasme en de energie van hun partner, om het zo te zeggen, omdat ze bang zijn dat ze verlaten worden.
  • Als romantische relaties bestaan uit verschillende relaties, kunnen er problemen ontstaan.
  • Soms is liefde niet genoeg, vooral als er een derde bestanddeel opduikt: wantrouwen. Wantrouwende mensen zeggen dingen als: “Je bent altijd geïnteresseerd in anderen en niet in mij”, “Als je gelukkig bent lijkt het alsof je je niet voor mij interesseert”.

We moeten voorzichtig zijn in dit soort situaties. Als we ontdekken dat onze persoonlijkheid veranderd is, dat onze ziel niet zo veel vuur in zich heeft als hij heeft gehad en we op onze tenen lopen bij onze partner, dan zijn we niet meer onszelf.

Hindoestaanse Vrouw

Je weet dat het tijd is om een beslissing te nemen als je niet langer jezelf bent. Helaas herken je je reflectie in de spiegel niet meer, want je bent maar een overblijfsel van het geluk uit het verleden.

Als je een gezonde romantische relatie hebt, betekent dat vooral dat je samen geluk creëert. Als je alleen maar verdrietig bent in je relatie en je je integriteit verliest, kun je je depressief gaan voelen. Je hoeft dit niet te laten gebeuren.

Iemand die echt van je houdt, zal je aan het lachen maken

Het maakt niet uit of hij of zij van moderne muziek houdt en jij van klassiek, of dat hij of zij graag thuis is en jij houdt van buiten zijn.

  • Twee mensen hoeven niet hetzelfde te zijn om samen te zijn in een gezonde romantische relatie. Het belangrijkste is dat je dezelfde waarden deelt en nog belangrijker, dat de tijd die je met elkaar doorbrengt prettig en vol begrip, ontspanning en plezier zijn.
  • Mensen zeggen vaak dat de beste koppels de beste vrienden zijn en dat ze een geweldig seksleven hebben, maar deze populaire uitdrukkingen verhullen de waarheid.
  • Deze waarheid is dat intimiteit, verlangen, respect en compromissen de funderingen zijn van een gezonde romantische relatie. Ieder van deze eisen leidt tot iets geweldigs: geluk.

Het is ook belangrijk om een aantal dingen te verduidelijken als we het hebben over een gevoel van humor in een gezonde romantische relatie:

  • Humor moet niet gebruikt worden om je partner aan te vallen, zoals gevallen waarin mensen sarcastisch zijn bijvoorbeeld.
  • Er zijn een aantal mensen die subtiele en destructieve taal gebruiken om anderen te kwetsen door middel van sarcasme. Hier is humor vermomd als agressie. Sta niet toe dat iemand je belachelijk maakt als hij of zij een grapje vertelt.
Knuffelend Stel

Gezonde koppels lachen met elkaar en de humor in deze relaties is positief en therapeutisch.

Daarom moeten we geluk altijd beschouwen als het beste ingrediënt voor een gezonde romantische relatie, waarbij we zelfs tijdens de moeilijke periodes kunnen blijven lachen.

Bekijk Ook