Rimpels verzachten met een huisgemaakte toner

11 mei 2016
Rozenwater helpt je niet enkel om de tekenen van veroudering een beetje uit te stellen, maar ook om af te komen van die vervelende wallen onder je ogen die je er vermoeid doen uitziet.

Je hebt waarschijnlijk al wel vaker gehoord dat het erg belangrijk is een toner aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine toe te voegen. Veel vrouwen weten echter meestal niet wat de voordelen van een toner zijn voor je gezicht en grijpen daardoor niet de kans om deze ten volle te benutten. Een toner reinigt je gezicht niet enkel, maar is ook vochtinbrengend, waardoor je gezicht jonger lijkt en straalt. Daarnaast kan een toner ook helpen om rimpels te verminderen en je gezicht strakker te maken.

Wat is een toner?

Een toner is een cosmetisch product dat je gezicht reinigt, de zichtbaarheid van je poriën minimaliseert en over het algemeen je gezicht doet stralen. Er is in de winkels een groot aanbod aan toners, maar er zijn ook varianten die enkel natuurlijke producten bevatten en die toch hetzelfde effect hebben.

Waarom zou je een toner aan je gezichtsverzorging toevoegen?Gezichtsverzorging

Een goede huidverzorging telt drie eenvoudige stappen: een reinigingsproduct, een toner en een vochtinbrengende crème. Wanneer je jouw gezicht met zeep en water reinigt, was je de natuurlijk oliën weg en leg je je poriën bloot. Op die manier kunnen onzuiverheden zich opstapelen aan de oppervlakte. Om te vermijden dat je huid uitdroogt of vatbaar is voor vuil en andere stoffen, kan je dus het beste een toner gebruiken.

Een huisgemaakte toner

Rozenwater

Een natuurlijke en huisgemaakte toner is voor elke vrouw een grote hulp, aangezien een toner het verschijnen van rimpels tegengaat, de algemene gezondheid van je gezichtshuid ten goede komt, je huid strakker maakt en fris houdt. De natuurlijke ingrediënten in dit recept zorgen ervoor dat je huid niet enkel diep gereinigd wordt, maar voorkomen ook dat je huid veroudert. Zo houden ze je huid mooi en gezond.

 • 2 citroenen
 • 1 kopje organisch bier
 • 1 kopje rozenwater

Bereiding

 • Pers het sap van de twee citroenen in een kom. Zorg ervoor dat je zeker genoeg sap hebt.
 • Voeg het bier en het rozenwater toe en meng goed.
 • Dop een watje in het mengsel en breng op deze manier het mengsel aan op je gezicht. Gebruik daarbij zachte, cirkelvormige bewegingen. Laat de toner vervolgens zo’n vijftien minuutjes intrekken alvorens je gezicht af te spoelen.

De voordelen van een natuurlijke toner

Frisse Huid

 • Maakt de poriën strakker: Een van de voornaamste voordelen van deze toner is het vermogen om de huid te reinigen en de verschijning van je poriën zo veel mogelijk te minimaliseren. Zo wordt je huid beschermd en blijft deze gehydrateerd om een droge huid te voorkomen.
 • Balanceert de pH-waardeDeze toner helpt ook de pH van je huid te balanceren en zo te vermijden dat een teveel aan olie zich ophoopt of infecties veroorzaakt. Een regelmatig gebruik van deze toner zal de natuurlijke gladheid van je huid bevorderen en andere huidproblemen voorkomen.
 • Detox: De vervuiling van het milieu, roken of een regelmatig gebruik van chemische producten kan een negatief effect hebben op de gezondheid van je huid en het verouderingsproces versnellen. Een toner helpt je om de giftige stoffen die zich hebben opgestapeld te verwijderen en draagt bij tot een gezond en glanzend voorkomen.
 • Vecht tegen acne: Acne is een pijnlijk huidprobleem, dat permanente littekens kan achterlaten op je huidoppervlak. Ook kan het een olie-achtige glans aan je gezicht geven en de pH-waarde van huid uit balans brengen. Deze toner zorgt ervoor dat deze opeenstapeling van olie geëlimineerd wordt en dode cellen en andere giftige stoffen die bijdragen tot het verschijnen van acne verwijderd worden.
 • Hydrateert en voedt: Deze toner geeft net dat tikkeltje extra vocht aan je huid, waardoor deze zijn elasticiteit behoudt. Een goede hydratatie is de sleutel tot succes. Het vermindert de tekenen van veroudering en voorkomt rimpels.

Hoe een toner te gebruiken

Nu dat je je bewust bent van alle voordelen van deze huisgemaakte en natuurlijke toner, is het wel belangrijk nog te melden dat je, om de beste resultaten te garanderen, deze toner het beste op dagelijkse basis gebruikt. Je kan je huid met deze toner tot twee keer per dag reinigen. Meer dan twee keer zal zorgen voor een droge huid. Wanneer je last hebt van een erg vette huid, kan je de toner wel tot drie keer per dag gebruiken. Het resultaat zal dan zorgen voor een frisser gezicht dat minder glanst.

Een regelmatig gebruik van deze toner zal dus resulteren in een gezondere, zachtere, gladde en stralende huid. Onthoud wel dat het belangrijk is naast deze toner ook de andere stappen van een goede huidverzorging te gebruiken en niet enkel op de toner te vertrouwen. Voor de beste resultaten volg je het beste de drie stappen die we eerder in dit artikel al vermeld hebben en vul je dat aan met een gezond dieet en voldoende water.

Bekijk Ook