Probeer deze fantastische natuurlijke remedie tegen droog haar

Deze remedie helpt je haar om het vocht te behouden. Dat komt niet alleen door de voordelen die banaan biedt. Ook de vitamines in het citroensap helpen hierbij. Ook stimuleert deze remedie tegen droog haar de collageenproductie om het haar te versterken.

Heb je last van droog haar? Veelvuldige blootstelling aan de zon, gifstoffen in je omgeving en het regelmatige gebruik van chemische producten kunnen dit allemaal veroorzaken. Dit zijn een paar factoren die een rol kunnen spelen bij een overmatige droge hoofdhuid en droog haar.

Droog haar is bij vrouwen een veelvoorkomend probleem. Het begint als je follikels niet in staat zijn om vocht inbrengende producten en voedingsstoffen op te nemen. Daardoor wordt het haar zwakker. Je zult dit misschien opmerken door hoe je haar eruitziet.

Overmatig haarverlies, gespleten punten en problemen om het haar te laten groeien houden ook verband met dit probleem. Dit geldt met name als je het niet goed behandelt.

Gelukkig zijn er honderden producten om het haar te verzorgen. Er zijn vochtinbrengende en revitaliserende producten die kunnen helpen om dit probleem op te lossen. Daarnaast houden ze je haar glanzend, sterk en gezond.

Het probleem is dat veel van deze producten zeer prijzig zijn. En niet iedereen heeft genoeg geld tot zijn beschikking om deze producten iedere dag te gebruiken.

Gelukkig zijn er ook 100 procent natuurlijke producten. Dat is veel goedkoper dan het gebruik van commerciële producten. De combinatie van de ingrediënten in natuurlijke remedies helpen om het haar te hydrateren en te versterken zonder bijwerkingen te veroorzaken.

Een van deze natuurlijke remedies is een interessante behandeling met banaan en citroen. Deze remedie is perfect geschikt voor het reguleren van de pH-level van je haar. Het zorgt er ook voor dat de haarwortels het vocht vasthouden.

Ontdek hoe je deze remedie gebruikt!

Haarbehandeling met banaan en citroen

Deze behandeling met banaan en citroen is een revitaliserende behandeling. Het helpt je om de schade aan je haar te verminderen. Daarnaast geeft het je haar een glanzend en volumineus uiterlijk.

Het bevat eiwitten en essentiële aminozuren die je hoofdhuid zullen voeden. Deze behandeling helpt je hoofdhuid het vocht te behouden, terwijl het de groei stimuleert.

Het hoge gehalte aan antioxidanten en vitamines gaat de strijd aan met de celschade die veroorzaakt is door vrije radicalen. Tegelijkertijd beperkt het overmatig haarverlies en voortijdige kaalheid.

De voordelen van bananen

Banaan

Bananen zijn een fruitsoort die erg rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidante bestanddelen. Al deze componenten worden op meerdere manieren gebruikt om alle voordelen voor zowel je huid als je haar te benutten.

 • De grote hoeveelheid vitamine A, C en E heeft een herstellend effect. Dit maakt het ideaal voor het bestrijden van overmatig haarverlies en het optreden van het splijten van de haarpunten.
 • Het bevat mineralen zoals calcium, kalium en ijzer. Als je hoofdhuid en haar deze voedingsstoffen opnemen, wordt daardoor het vocht nog beter vastgehouden.
 • Veel mensen denken dat dit goede alternatieven zijn voor commerciële conditioner. Ze bevatten tenslotte geen agressieve chemicaliën. Bovendien maken ze je haar gladder, heb je minder klitten en ziet het haar er gezonder uit als je het uitwendig gebruikt.
 • Daarnaast veranderen de bestanddelen de manier waarop je zweetklieren werken niet. In plaats daarvan helpen ze deze juist om de goede hoeveelheid natuurlijke oliën af te scheiden.

De voordelen van citroenen

Citroensap wordt gebruikt om de overmatige productie van olie op je hoofdhuid te beperken, maar daarnaast levert het ook een aantal interessante voordelen op voor droog haar.

 • Citroensap bevat veel vitamine C en E. Deze vitamines bevorderen het vasthouden van vocht in het haar. Daarnaast stimuleren ze de productie van collageen. Dit geeft je sterk, lang en glanzend haar.
 • Het heeft ook antibacteriële en schimmelwerende effecten. Als je het op je hoofdhuid aanbrengt, voorkomt het de vorming van huid infecties en roos.
 • De natuurlijke antioxidanten beschermen je tegen schade die kan ontstaan door de zon en door vrije radicalen. Dit betekent dat het de verzwakking van het haar tegengaat en voorkomt dat het haar afbreekt.

Hoe maak je deze remedie tegen droog haar?

Remedie tegen droog haar

Om de hydraterende eigenschappen van deze huisgemaakte behandeling te vermeerderen, raden we je aan om banaan en de citroen te mengen met een beetje kokosolie. Kokosolie is rijk aan essentiële vetzuren en antibacteriële substanties. Dit is belangrijk, omdat deze substanties het effect van de behandeling verbeteren.

Ingrediënten

 • 1 rijpe banaan
 • Het sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel kokosolie (optioneel)

Instructies

 • Pel allereerst de banaan en prak deze met een vork in een kom tot een dikke pasta.
 • Mix deze pasta met de citroensap en eventueel een eetlepel gesmolten kokosolie.
 • Roer dit goed door elkaar totdat het een geheel vormt. Zorg ervoor dat het een romige structuur heeft. Dit maakt het makkelijker om op je haar aan te brengen.

Hoe gebruik je het?

 • Maak je haar nat en verdeel het in diverse lokken.
 • Breng de remedie aan van de wortels tot de puntjes van je haren.
 • Zorg ervoor dat je gehele haar bedekt is.
 • Doe een douchemuts op en laat het 30 tot 45 minuten inwerken.
 • Herhaal deze behandeling twee tot drie maal per week.

Je zult merken dat het heel makkelijk is om deze remedie tegen droog haar te maken. Neem hem op in je schoonheidsroutine. Je zult zien dat je niet veel geld hoeft uit te geven om je haar er sterk en glanzend uit te laten zien. Ga jij deze remedie tegen droog haar proberen?

Bekijk Ook