Ontgift je lever met deze natuurlijke remedies

Onze lever heeft het vermogen om schadelijke stoffen te elimineren en ons lichaam te zuiveren. De lever heeft daar echter wel enige hulp bij nodig door de lever zelf twee keer per jaar te ontgiften.

De lever is zonder twijfel een van de belangrijkste organen in ons lichaam, omdat hij belangrijke taken uitvoert als het filteren van bloed en het elimineren van allerlei soorten toxines die in het lichaam gevonden kunnen worden. Daarnaast slaat de lever vitamines, proteïnen en energie in de vorm van suikers op in het lichaam.

Hoewel onze lever het vermogen heeft om ons lichaam te ontgiften en schadelijke stoffen te elimineren, komt dit belangrijke orgaan soms onder zware druk te staan en moet hij te hard werken. Dit is doorgaans het gevolg van onder andere een slecht dieet, verontreiniging, slechte gewoontes, een sedentaire leefstijl of het gebruik van giftige producten.

Dit zorgt ervoor dat er zich een grote hoeveelheid gifstoffen en afval in het lichaam opstapelt. Dit kan invloed hebben op de gezondheid van onze lever en ons lichaam in het algemeen. Daarom is het erg belangrijk om speciale aandacht te geven aan je lever en het orgaan af en toe te ondersteunen door middel van een ontgiftingskuur die ons lichaam ontdoet van alles dat schadelijk kan zijn. Weet je hoe je je lever moet ontgiften voor een betere gezondheid?

Tips om je lever op natuurlijke wijze te ontgiften

Lever

Je kunt je lever altijd ontgiften wanneer je denkt dat dit nodig is. Deskundigen raden aan om je lever sowieso minstens elke zes maanden te ontgiften.

  • Om te beginnen is het belangrijk om te leren identificeren welk voedsel schadelijk kan zijn voor de lever. Dit zijn onder andere dingen als verwerkt voedsel, dierlijke vetten, worsten, geraffineerd voedsel, zuivelproducten of gefrituurd of suikerhoudend voedsel. Probeer dit soort voedsel zo min mogelijk te consumeren en tijdens een ontgiftingskuur volledig uit je dieet te verwijderen.
  • Het is belangrijk om verspreid over de dag vijf à zes kleine maaltijden te eten in plaats van drie grote maaltijden. Door bij een maaltijd namelijk te veel te eten, raakt de lever overbelast en dit heeft een negatieve invloed.
  • Tijdens een ontgiftingskuur voor de lever is het erg belangrijk om veel water te drinken, zodat vetten sneller worden verteerd en het lichaam wordt gehydrateerd.
  • Overmatige consumptie van alcohol kan, net als roken, de gezondheid van onze lever ernstig aantasten en uiteindelijk ook ons hele lichaam.
  • Het is over het algemeen erg belangrijk om een gezondere leefstijl te ontwikkelen, die ondersteunt wordt door een gebalanceerd dieet en meer lichamelijke beweging.

Natuurlijke remedies om de lever te ontgiften

Door bovenstaande tips in gedachten te houden en onderstaande natuurlijke remedies toe te passen, kun je beginnen je lever te reinigen en gif- en  afvalstoffen die het lichaam niet nodig heeft te elimineren. Hierdoor zul je tegelijkertijd je gezondheid en leefkwaliteit verbeteren.

Warm water met citroen

Citroen

Het drinken van warm water met citroen op een lege maag is een van de meest bekendste en meest effectieve manieren om de lever te ontgiften. Dit is geen limonade; voeg daarom geen suiker of zoetstoffen toe. Probeer zodra je ’s ochtends bent opgestaan een glas warm water met citroen te drinken. Dit zal bijdragen aan het reinigen van de lever.

Knoflook

Het consumeren van rauwe knoflook biedt tal van voordelen voor je gezondheid en een van deze voordelen is het beschermen van de lever. Knoflook bevat zwavelverbindingen die kunnen helpen bij het activeren van leverenzymen en daarnaast ook allicine en selenium. Dit zijn nog twee stoffen die de lever beschermen.

Waterkers

Soep van Waterkers

Waterkers is een uitstekend vochtafdrijvend middel dat bijdraagt aan een verbeterde vetstofwisseling en een betere ontgifting van het lichaam. Waterkers wordt gekarakteriseerd door de grote hoeveelheden water, vezels, mineralen en vitamines A, B en C die het bevat. Om van de voordelen van deze plant te profiteren, kun je waterkers rauw toevoegen aan salades of kun je er een krachtig remedie mee maken door de waterkers zacht te laten worden in een liter water. Laat de waterkers ongeveer 24 dagen in de koelkast weken in het water. Vervolgens kun je dit water gedurende de dag langzaam opdrinken.

Paardenbloem

Paardenbloem wordt gekenmerkt door de vochtafdrijvende en ontgiftende eigenschappen die kunnen helpen om de lever op natuurlijke wijze te reinigen. Daarnaast zorgen deze eigenschappen ervoor dat er wel twee tot vier keer meer gal wordt afgescheiden. Om de lever op natuurlijke wijze te reinigen en gif- en afvalstoffen die je gezondheid kunnen aantasten te elimineren, is het ideaal om twee kopjes paardenbloeminfusie per dag te drinken.

Artisjokken

Artisjokken

Artisjok is een erg krachtige groente die kan helpen gal af te scheiden en de gezondheid van de lever op meerdere manieren te verbeteren. De groente bevat silymarine, een element dat de lever beschermt omdat het opgestapelde gifstoffen helpt te elimineren en een overschot van belastende factoren verwijdert.

Groene thee

Deze thee is ideaal voor mensen die last hebben van leververvetting. Groene thee bevordert namelijk het verteren en elimineren van opgehoopte vetten.