Ontdek 7 vruchten die de huid ondersteunen!

Sinaasappels zijn rijk aan vitamine C. Om te profiteren van de voordelen van de sinaasappel kun je hem natuurlijk gewoon eten, maar je kunt ook zijn schilletje gebruiken om er een egaliserende tonic van te maken voor de huid.

Kunnen vruchten echt je huid ondersteunen en egaliseren en slapheid tegengaan? Zeker weten! Dit zal je misschien verbazen, omdat we het allemaal gewend zijn om handen vol geld uit te geven aan crèmes en schoonheidsbehandelingen om een egale en stevige huid te hebben.

En dan? Betekent dit dat het voldoende is om gewoonweg de vruchten te eten die goed zijn voor de huid? Niet echt. In werkelijkheid betekent het dat je een gebalanceerd dieet moet aanhouden en je inname van al die voedingsmiddelen die de huid voorzien van collageen en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde huid moet verhogen.

Alle hulp is goed en dus kun je ook gewoon gezichtscrème blijven gebruiken. Om het effect van deze crèmes echter te versterken, is het nodig dat je je huid voedt van binnenuit. En hierbij kunnen bepaalde vruchten je beste bondgenoten worden, dag in dag uit.

1. De kracht van vitamine C in sinaasappels

Sinaasappel

Welke vrucht bevat de meeste vitamine C om je huid te helpen ondersteunen? De sinaasappel. Sinaasappels zijn ook heel geschikt om ’s ochtends te eten in combinatie met een glas warm water met citroensap, wat ideaal is om je lichaam te zuiveren van gifstoffen en om een goede hoeveelheid vitaminen en antioxidanten binnen te krijgen.

De vitamine C die aanwezig is in sinaasappels en citroenen is het anti-verouderingsingrediënt bij uitstek. Dankzij deze vitamine C kan je lichaam ijzer en calcium beter absorberen. Het enige probleem is dat de vitamine oplosbaar is. Dat wil zeggen dat vitamine C oplost in water, wat betekent dat de vitamine verloren kan gaan via de urine. Het is daarom belangrijk dat we het vitamine C-gehalte in ons lichaam continu blijven aanvullen.

Vitamine C is ook een geweldige antioxidant die zorg draagt voor het DNA in onze cellen en ons beschermt tegen die gevreesde vrije radicalen die ervoor zorgen dat we rimpels krijgen. Hierdoor helpt vitamine C de tekenen van veroudering te voorkomen en de aanmaak van collageen te stimuleren.

Op welke manieren kunnen we profiteren van sinaasappels?

1. Eet elke dag een sinaasappel met honing

Je kunt je dag beginnen met een glas warm water met citroensap, maar tussen de middag is het goed om een sinaasappel te eten. Schil deze, snijd hem in stukjes en eet hem met een beetje honing.

2. Maak een toner van sinaasappelschil

Ingrediënten

 • De schil van 3 sinaasappels
 • 1 liter water

Bereidingswijze

 • Deze tonic is een geweldige ondersteuning voor de huid, maar hoe bereid je hem? Neem simpelweg de schillen van drie sinaasappels en kook ze minstens twintig minuten in een liter water, tot ze goed zacht zijn.
 • Haal na twintig minuten het water van het vuur en laat het geheel een uur staan. Giet de inhoud van de pan vervolgens door een zeef, vang het water op en giet het over in een glazen fles. Bewaar deze fles in de koelkast.
 • Je zou dit frisse sinaasappelwater drie keer per dag op je gezicht moeten aanbrengen met een watje. Reinig, egaliseer en ondersteun je huid. Laat het water de hele dag op je huid zitten. Het is niet nodig om je gezicht na het aanbrengen te wassen of het sinaasappelwater te verwijderen. Je kunt het gebruiken voor je gezicht of elk ander lichaamsdeel waarvan je de huid wilt ondersteunen, zoals de dijen of de buik.

2. Acetylsalicylzuur (aspirine) van druiven, kersen en avocado’s

Druiven

Als je het gewend bent om het type vruchten dat rijk is aan acetylsalicylzuur regelmatig te eten, dan zul je zien hoe je huid met de dag mooier en egaler wordt. Je kunt ze gewoon als losse vruchten eten, maar je kunt er ook sap van maken en profiteren van hun eigenschappen in zelfgemaakte crèmes.

Welke vruchten zijn nu het rijkst aan acetylsalicylzuur? Onthoud ze goed, zodat ze nooit meer in je dagelijkse dieet zullen ontbreken:

 • Avocado’s
 • Rode druiven (deze bevatten meer tannine dan witte druiven en dus meer antioxidanten die je huid ondersteunen)
 • Kersen
 • Mandarijnen

Hoe kunnen we optimaal profiteren van de voordelen van vruchten die rijk zijn aan acetylsalicylzuur?

Avocado

 • Voeg rode druiven toe aan je ontbijt. Vergeet niet dat je ze altijd eet met het schilletje, want die bevat tenslotte de meeste goede eigenschappen.
 • Eet kersen wanneer je maar kunt en wanneer ze in het seizoen zijn. Het is voldoende om er slechts tien per dag te eten, na de lunch. Kersen ondersteunen niet alleen je huid, maar staan er ook om bekend behulpzaam te zijn bij de pijn die veroorzaakt wordt door artritis.
 • Het sap van mandarijnen is ideaal om tussen de middag te drinken. Drink dit sap versgeperst.
 • Avocado’s zijn geweldig voor je huid, maar aangezien ze veel calorieën bevatten, is het verstandig om niet meer dan een halve avocado per dag te eten. Je kunt avocado’s ook gebruiken om er gezichtsmaskers van te maken die de huid zullen verstevigen. In onze andere artikelen vind je vele recepten voor gezichtsmaskers met avocado.

3. Aardbeien en watermeloen stimuleren de aanmaak van collageen

Watermeloen

Collageen is een proteïne die alleen kan worden verkregen vanuit dierlijke bronnen. Er zijn echter heel veel voedingsmiddelen die ons lichaam kunnen helpen om zelf collageen aan te maken en die de aanmaak ervan stimuleren. Je kunt rundvlees of varkensvlees eten, je kunt vis eten of zelf een dessert maken dat gelatine bevat. Je kunt ook profiteren van de volgende twee vruchten die rijk zijn aan antioxidanten, water en vitaminen en die zullen helpen je huid te verstevigen:

 • Watermeloenen
 • Aardbeien

 Hoe kun je profiteren van de goede eigenschappen van watermeloen en aardbeien?

Watermeloensap

Als de aardbeien en watermeloenen in het seizoen zijn, twijfel er dan niet over om ze te eten in hun natuurlijke vorm of verwerkt in heerlijke smoothies. Deze vruchten stimuleren de aanmaak van collageen en helpen daarnaast je huid te hydrateren dankzij het hoge percentage water dat ze bevatten. Geniet zo vaak als je kunt van deze vruchten.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook