Niets kan mij vandaag negatief maken

Ik heb besloten om de teugels van mijn eigen leven zelf in handen te nemen en mezelf op de eerste plaats te zetten. Ik zal niet meer verbitterd en negatief zijn over dingen waar ik toch geen controle over heb. Ik ga genieten van het heden.

Ik heb besloten om niet meer negatief te zijn. Verbitterd zijn draagt tenslotte in geen enkel opzicht bij aan mijn gezondheid en mijn geluk.

Positief zijn is veel makkelijker dan het lijkt. Bovendien is het de snelste manier om je gezondheid ten goede te beïnvloeden en een lach op je gezicht te toveren.

Het is lang geleden sinds ik voor het laatst de zonnige kant van dingen heb in gezien. Op een dag, ik weet niet meer precies wanneer, werd alles plotseling helemaal zwart. Ik was totaal niet in staat om afstand te nemen van het probleem. Vanuit mijn optiek kon ik helemaal niets bereiken, waardoor ik als gevolg vrijwillig besloot om te verbitteren.

Ja, soms maken we ons eigen leven negatief zonder dit überhaupt door te hebben. Beetje bij beetje beginnen we de mensen om ons heen of onze omstandigheden de schuld te geven van de slechte dingen die ons overkomen, terwijl we in werkelijkheid eigenlijk alleen onszelf verantwoordelijk kunnen houden.

Mijn gedrag heeft mij verbitterd

Donderwolk

Soms leren we onszelf bepaalde houdingen aan die ons eigenlijk alleen maar bitter kunnen maken. Helaas zijn we ons vaak niet bewust van dit gedrag totdat iemand ervoor zorgt dat we onze ogen openen. Daarom willen we je in dit artikel helpen om je bewust te maken van je eigen negatieve gedachten en gewoontes. Daarnaast zullen we je vertellen waar je nu echt ongelukkig van wordt.

1. ‘Zij zijn beter dan ik’

Jezelf vergelijken met anderen is zo’n beetje de slechtste houding die je kunt aannemen. Niet alleen omdat je eigenlijk altijd verliest wanneer je dit doet, maar ook omdat het een weerspiegeling is van hoe onzeker je eigenlijk bent.

Iemand die zichzelf steeds vergelijkt met anderen is niet in staat in te zien welke vaardigheden hem uniek maken. Hij beschikt over geen enkele noemenswaardige positieve eigenschap. Hij wil net zo zijn als anderen, maar realiseert zich niet dat dit onmogelijk is.

Onthoud: We moeten allemaal onze eigen weg bewandelen. Leer de wereld, jezelf en de mensen om je heen daarom te bekijken vanuit genegenheid. Probeer niet langer perfect te zijn. Ren niet langer in rondjes. Dit soort gedrag zorgt er namelijk voor dat je niet vooruit kunt komen. Geloof in jezelf en in de persoon die je bent.

2. Stap uit die slachtofferrol

Vlinder

Hoewel we het vaak niet toe willen geven, vinden we het allemaal maar al te leuk om onszelf het slachtoffer te maken van onze situaties en de mensen om ons heen. Door in de slachtofferrol te treden, zorgen we ervoor dat we zelf niets hoeven te doen om onze situatie te veranderen of dat we helemaal geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen voor de dingen die er om ons heen gebeuren. Bovendien kunnen we deze slachtofferrol gebruiken als excuus om onszelf over te geven aan onze problemen.

Hiermee geven we onszelf de kans om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor de dingen die ons overkomen. We schuiven de schuld gewoon lekker op de mensen om ons heen. Dit gedrag is allemaal gebaseerd op een bevlieging, zodat we ons goed over onszelf kunnen voelen.

Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk belangrijk om te weten dat je de kans om je eigen omstandigheden te veranderen zelf in handen hebt. Het enige wat je hoeft te doen is opstaan en in actie komen.

3. Iedereen is belangrijker dan ik ben

Als deze gedachte de laatste tijd vaak door je hoofd heeft gespookt, zorg dan dat je er ZO SNEL MOGELIJK vanaf komt. Jij bent namelijk helemaal niet minder belangrijk dan anderen. Zorg er daarom voor dat je nooit het welzijn van een ander boven je eigen welzijn plaatst.

Eigenlijk is dit iets wat we allemaal voortdurend doen, ook al hebben we het misschien niet altijd door. Het is nu eenmaal zeer lastig om ‘nee’ te zeggen tegen al die mensen voor wie we zorgen. Niet voordat we tot onze nek in de verantwoordelijkheden zitten in ieder geval. Dit bezorgt ons allemaal een hoop problemen.

Het eerste wat we allemaal zouden moeten doen is voor onszelf zorgen. Pas daarna kun je gaan beginnen voor anderen te zorgen, als zij dit nodig hebben. Als jij niet voor jezelf zorgt, wie zal het dan wel doen?

Lees ook: Wendy-syndroom: zorgen voor anderen, jezelf verwaarlozen

4. Als je iets gedaan wil krijgen, doe het dan vandaag

Gordijnen Open

Waarom zou je al die dingen die je op dit moment gedaan wil krijgen continu uit blijven stellen. Omdat je bang bent? Omdat je onzeker bent? Het kan zelfs komen doordat je is aangeleerd om altijd maar bezig te zijn met de toekomst zonder te genieten van het huidige moment.

Stel je eens voor dat je graag op reis zou willen gaan of op zoek zou willen gaan naar een andere baan. Onbewust beginnen je gedachten te razen over hoe erg het zou zijn als je dan niet nu al zou beginnen met sparen. Je geest kan je zelfs wijsmaken dat je helemaal niet in staat bent om een nieuwe baan te vinden. Na verloop van tijd zorgt dit er alleen maar voor dat je je begint te realiseren dat je niet zo veel van het leven geniet als je graag zou willen. Je denkt niet na over het heden. Je geniet niet van of leeft überhaupt niet in het heden.

Kun je werkelijk zeggen dat je hier iets aan hebt?

Bekijk ook: Leren leven, dat is waar het om gaat

Genieten

Eerlijk gezegd bestaan er een hoop verschillende manieren waarop je je leven negatief zou kunnen maken. Misschien houd je een relatie in stand die jou eigenlijk alleen maar pijn bezorgt. Misschien ben je niet in staat afstand te nemen van de giftige mensen om je heen. Het kan zelfs zijn dat je ontkent dat je hulp nodig hebt omdat je niet over het verleden heen kunt komen.

Er bestaan echter ook net zo veel manieren om je leven positief te maken.

Ik heb vandaag besloten om mijn bitterheid los te laten en gewoon gelukkig te zijn. Ga jij hetzelfde doen of kies je ervoor om te blijven waar je bent?

Bekijk Ook