Makkelijke zelfgemaakte cellulitebehandelingen

· 4 augustus 2016
Voordat je een anti-cellulitebehandeling aanbrengt, is het belangrijk om het gebied eerst te exfoliëren door middel van een zachte massage om opgehoopte giftige stoffen en vet los te maken.

Accepteer niet dat je met cellulite moet leven, omdat je er vanaf kan komen. En je hoeft geen belachelijke hoeveelheden geld uit te geven aan dure producten die je portemonnee zullen legen. Nee, dat is volledig onnodig, omdat er een hoop natuurlijke cellulitebehandelingen zijn die de verschijning zullen verminderen.

In het artikel van vandaag zullen we je alles vertellen wat je moet weten om een aantal effectieve cellulitebehandelingen te maken. Je moet iets onthouden dat erg belangrijk is. Deze natuurlijke behandelingen werken alleen maar goed als je voordat je ze aanbrengt eerst goed je huid exfolieert.

Frequente exfoliatie van de gebieden waar je cellulite hebt, helpt vet los te maken dat opgehoopt is onder je huid en maak alle giftige stoffen in dit gebied ook vrij. Zodoende worden ze geabsorbeerd door de bloedstroom en dan kan het lichaam ze verwijderen.

Dus de boodschap is: elke behandeling van cellulite moet altijd gepaard gaan met een exfoliërende massage.

Stap één: exfoliatie

Luffa

Dit is simpel. Je hebt alleen maar een beetje olijf- en zonnebloemolie nodig en dit wrijf je op de gebieden met cellulite. Laat het vijftien minuten zitten en neem vervolgens een douche met het heetste water dat je kan weerstaan (tenzij je spataders hebt, want dan zou je alleen maar warm water moeten gebruiken). Schrob het gebied goed met een milde zeep en een luffa of borstel met natuurlijke haren.

Deze exfoliërende massage verwijdert dode huidcellen en opent je poriën. Dit zorgt ervoor dat de cellulitebehandelingen de lagen van de huid beter kunnen penetreren. En onthoud dat je na een exfoliatie altijd moet bevochtigen. Regeneratieve oliën zoals olijf- of rozenbottelolie zijn ideaal.

Stap twee (optie 1): citroen en olijfolie

Olijfolie

Schil een aantal citroenen, doe de schillen in een pot en bedek ze met olijfolie. Doe een deksel op de pot en laat dit gedurende een week op een koele en donkere plaats staan. Zorg ervoor dat de pot of fles die je gebruikt van tevoren eerst gesteriliseerd is, zodat je kan voorkomen dat je olie besmet wordt door resten van andere stoffen.

Na een week kan je de pot openen, de olie afgieten en nog een beetje normale olijfolie toevoegen om het te verdunnen.

Onthoud dat citroen altijd verdund zou moeten worden, omdat het erg bijtend is door de samentrekkende eigenschappen en je huid kan irriteren. Je zou het ook alleen maar in de avond moeten gebruiken, want citrusoliën zijn lichtgevoelig en kunnen ervoor zorgen dat je huid sneller verbrandt als je blootgesteld wordt aan direct zonlicht.

Stap twee (optie 2): avocadopit

Avocadopit

Je kan ook een olie voor deze behandeling maken door een avocadopit te gebruiken. Snijd vier grote avocadopitten in kleine stukjes (hoe kleiner, hoe beter). Onthoud dat avocadopitten erg hard zijn en je ze erg fijn moet snijden om je keukenmachine niet te beschadigen. Als je geen keukenmachine hebt, dan kan je een kaasrasp gebruiken.

Doe nu de gesneden of vermorzelde pitten in een pot en voeg een beetje olijf-, amandel- of zonnebloemolie toe (wat je voorkeur heeft of je in huis hebt). Bedek dit mengsel en laat het drie dagen op een donkere, koele plek staan. Na deze tijd kan je het in de koelkast zetten om te voorkomen dat het gaat schimmelen.

Stap drie

De laatste stap is om een van deze behandelingen een paar minuten op de huid aan te brengen waar je cellulite hebt en dit vaak te herhalen, tenminste een keer per week.

Nu je weet hoe je deze simpele cellulitebehandelingen kan maken, heb je een aantal waardevolle wapens die het uiterlijk van je huid flink zullen verbeteren. Dus zoals je ziet kan je cellulite echt bestrijden… het enige wat je hoeft te doen is vandaag beginnen.