Luister naar je lichaam: dat weet wanneer er een probleem is!

Je lichaam is erg slim en weet wanneer het signalen moet afgeven om jou te laten weten dat er van binnen een probleem is dat moet worden aangepakt. Leer om te luisteren naar je lichaam.

Wist je dat je lichaam je vertelt wanneer er een probleem is? Je lichaam schreeuwt wanneer je mond niet open gaat, wanneer je geest weigert te luisteren om zijn grootste angst niet onder ogen te hoeven komen.

Hoe langer je dit negeert, hoe meer signalen je lichaam zal geven om je te vertellen dat binnen in je lichaam iets geheeld moet worden.

De pijn kan veranderen, maar de oorsprong blijft hetzelfde

Hoofdpijn

Neem in gedachten: Ana, een vrouw die altijd een vriend heeft om niet alleen te hoeven zijn.

Toen zij starte aan haar derde relatie, begon ze last te krijgen van angsten. De symptomen begonnen met een brok in haar keel, maar vervolgens kreeg ze ook eczeem en daarna dermatitis. Deze problemen kwamen plotseling zonder enige trigger die Ana makkelijk kon verklaren. Ze dacht dat het genetisch was of een gevolg van stress van het werk.

Echter was dat niet hetgene dat de symptomen triggerde. Ze waren verwarrend voor haar, totdat ze weer vrijgezel was en voor het eerst echt diep naar zichzelf kon kijken. 

Vrouw in Bed

Ze realiseerde zich dat haar lichaam emotioneel afhankelijk was. Dit was het probleem dat ze eerder niet zag.

Wanneer je constante pijn ervaart, bang bent om iemand te verliezen of in een staat van lijden verkeert, laat je lichaam je weten dat je iets moet veranderen om verder te komen. 

Elk deel van je lichaam heeft iets te zeggen

Pijn in verschillende delen van je lichaam, geeft verschillende dingen aan. 

Het is belangrijk om te weten dat het antwoord op de pijn binnenin jou zit. Je moet alleen luisteren naar je lichaam, een goede blik werpen op je leven en verantwoordelijke beslissingen nemen. 

Als je je erg verloren voelt en hulp nodig hebt, zijn hier een paar van de problemen die je kan ontwikkelen:

  • Keelproblemen: Er zijn dingen die je moet zeggen, maar je houdt ze binnen.
  • Griep: Je bent niet blij met bepaalde dingen in je leven. Probeer dit te veranderen om van dit probleem af te komen.
  • Enkelpijn: Vertegenwoordigt tegenstand in je leven.
  • Maagproblemen: Moeite met het verwerken van situaties.
  • Rugproblemen: Je weet niet hoe je je grenzen moet aangeven.
  • Dijbeenpijn: Je maakt je zorgen over wat anderen van je verwachten.
  • Migraine of hoofdpijn: Je onderdrukt twijfels.
  • Hoge bloeddruk: Angst overspoelt je.
Kniepijn

Dit zijn een aantal voorbeelden van wat je lichaam je wellicht probeert te vertellen door middel van verschillende symptomen.

Zorg goed voor je geest

Onze geest is krachtig en wordt vaak onderschat. Zoals je hebt gezien, kan dit ernstige problemen geven voor je gezondheid.

Een griepje is misschien gewoon een griepje, maar het kan ook een vorm van communicatie zijn over iets wat meer aandacht verdient. Je geest is waar de grootste stormen doorheen gaan en waar gedachten worden gevormd. Deze kunnen je angsten doen ontwikkelen, je loskoppelen van het nu en je erg laten lijden. 

Als je goed voor je geest zorgt en deze gezond houdt, zal je lichaam stoppen met het geven van de symptomen die je lichaam gebruikt om jou te vertellen wat je los moet laten.

Loslaten

Normaal gesproken letten we erg veel op onze lichamen, maar ondertussen vergeten we de zorg te dragen voor onze geest.

Echter is aandacht geven de enige manier waarop je lichaam zal stoppen deze vervelende symptomen te geven. 

Het is tijd om je gezondheid niet langer op het spel te zetten. Vraag om hulp als je dit nodig hebt. Een gezonde geest is essentieel voor geluk. 

Categorieën: Opvallend Tags:
Bekijk Ook