Kom uit je comfortzone; het zal je beste beslissing ooit zijn

Het is normaal dat wanneer er iets nieuws in ons leven verschijnt, we dit voorzichtig accepteren. Toch zijn er momenten dat we uit onze comfortzone moeten stappen.

We zijn allemaal wel eens een project gestart en hebben ons vervolgens gerealiseerd dat dit het wellicht niet waard is. We komen er achter dat we toch niet echt interesse hebben of we denken dat het een absurd idee is. Soms starten we een project dat zo belachelijk is, dat er geen andere keuze is dan doorzetten om te zien waar dit ons naartoe brengt.

Of we het nu geloven of niet, situaties zoals deze kunnen iets goeds zijn. Wij, als mensen, hebben het vermogen om open te staan voor nieuwe ervaringen om hiervan te leren en dit is geweldig. Hier ontdekken we ons geluk en onze balans.
Wanneer was de laatste keer dat je met de stroom mee ging, dingen hebt gedaan waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen en gewoon plezier maakte?
In het artikel van vandaag hopen we dat je gaat nadenken over dit onderwerp.

Wat spontaan en absurd begint

Neem als voorbeeld een beginnende relatie met iemand die compleet het tegenovergestelde is van ons. Iemand die andere dingen leuk vindt, een andere persoonlijkheid heeft, maar emotioneel gelijk is aan ons, liefdevol en hartstochtelijk. Deze situaties zijn zonder twijfel extreem intens en geweldig.

We kunnen geluk vinden op de minst waarschijnlijke plekken, met de meest onwaarschijnlijke mensen en op de gekste tijden. Iedereen heeft een persoonlijk verhaal waar je veel van deze momenten in terug kan vinden.

Echter zijn er verschillende aspecten die we moeten onthouden. Want of we het geloven of niet, er zijn veel mensen die terughoudend omgaan met deze ervaringen die voorkomen op zeldzame momenten in hun leven. Dit vereist een reeks aan vaardigheden.

We zullen hier meer over uitleggen.

Wandelen op Blote Voeten

Het is belangrijk om met de stroom mee te gaan

Tot nu toe hebben we het veel gehad over met de stroom mee gaan. Naast in het moment leven en bewust zijn van alles wat er om je heen gebeurt, is met de stroom mee gaan zonder twijfel een manier om geluk te vinden. 

  • Er zijn momenten wanneer een onverwachte mogelijkheid naar voren komt. Echter laten we dit soms langs ons heen gaan, omdat we hier niet op durven te reageren. Dit is niet de juiste beslissing. We realiseren ons later dat het een goede mogelijkheid was en voelen uiteindelijk spijt vanwege al deze gemiste kansen.
  • We suggereren niet dat je handelt zonder na te denken of iets doet zonder je waardigheid te behouden. We zeggen alleen dat je open moet staan voor nieuwe ervaringen.

Dit is omdat er kansen zijn die het waard zijn om aan te grijpen. Echter zouden we onszelf altijd moeten schrapzetten om deze kansen aan te grijpen.

Met de stroom mee gaan is boven alles het vertrouwen in onszelf hebben en begrijpen dat we een klein beetje meer moed en absurditeit nodig hebben om ons geluk te vinden.

 Omdat we nooit weten waar bepaalde wegen ons naar toe brengen

Niemand van ons weet met zekerheid te zeggen welke weg we moeten nemen, welke mensen we moeten vermijden en welke mogelijkheden het beste zijn. Een gegeven is dat niets definitief is en alles kan gebeuren in de wereld, dus waarom nemen we niet wat meer risico?

In werkelijkheid is onze levensloop, identiteit en persoonlijke gids verweven met alle beslissing en fouten die we maken.

  • We moeten niet vergeten dat de beste wegen altijd buiten onze comfortzone te vinden zijn. Helaas besteden we teveel tijd binnen onze comfortzone en herhalen we dezelfde routines en zetten we het ongelukkig zijn voort.
  • Als je merkt dat je huidige omgeving je niet gelukkig maakt, twijfel dan niet om buiten je comfortzone te stappen. Je hebt misschien alles onder controle binnen deze zone, maar niets wat je doet brengt je voldoening.
  • Wat buiten je comfortzone te vinden is, maakt je wellicht bang, test je en lijkt misschien zelfs absurd. Echter zijn deze nieuwe emoties de beste remedie voor al ons verdriet.
Vrouw in Zee

Wat spontaan begint en verandert in ons gehele wezen

Overweeg dit voorbeeld. Iemand stelt voor dat je iets maakt. Dit kan een dessert zijn of zelfs een kledingstuk. Wanneer je dit doet, looft iedereen je. Daardoor beslis jij dat je je leven gaat wijden aan deze hobby of dit ambacht en vervolgens wordt het een levensstijl, of met andere woorden, jouw werk.

Er zijn momenten in het leven waar willekeurige dingen je overkomen. In eerste instantie schenk je hier niet veel aandacht aan, maar na een tijdje realiseer je je dat wat er gebeurd is, niet absurd of raar is. Daarintegen besef je dat deze gebeurtenis het beste is wat je hebt ervaren tot nu toe in je leven. 

Om deze dingen te laten gebeuren in je leven, moet je alert zijn en vertrouwen op je instinct. Dit is waar we onze echte waarde vinden: zelfvertrouwen.

Bekijk Ook