Is je leven harder dan nodig? Tijd om het anders aan te pakken

Het leven is al hard genoeg. Maak het niet nog moeilijker door een houding aan te nemen waarmee je niets bereikt. Lees hoe deze 8 attitudes je leven moeilijker maken dan nodig is.

We komen allemaal op een of andere manier in situaties terecht waar onze fysieke en mentale vaardigheden op de proef worden gesteld. Het leven stelt ons na verloop van tijd voor uitdagingen waardoor we volwassener en sterker worden.

Maar soms zien we problemen waar er geen zijn. We bouwen zelfs hindernissen op die ons tegenhouden om onze doelen te bereiken. Het probleem is dat we niet altijd beseffen dat we dit doen. We steken er veel energie in en we zien niet welke schade het ons toebrengt.

Daarom is het belangrijk om te weten welke factoren in ons leven afhankelijk zijn van onze houding. We moeten leren hoe ze los te laten, zodat ze ons niet langer tegenhouden.

In dit artikel zullen we 8 houdingen bespreken, die het leven onnodig hard maken. Lees het artikel aandachtig. Probeer om dat soort houdingen te laten varen.

1. Slechte bedoelingen zien waar er geen zijn

Ruziënde Vriendinnen

Soms gebeurt het dat vrienden en andere mensen in onze omgeving ons erg beledigen door de manier waarop ze zich gedragen. Maar eigenlijk bedoelen ze het niet slecht.

Ze brengen tijd door met anderen of ze besluiten om meer tijd voor zichzelf te nemen. Of wat ook kan gebeuren, is dat ze een beslissing nemen zonder rekening te houden met jou. Maar jij leest tussen de lijntjes iets negatiefs.

Waarom zoek je dergelijke slechte bedoelingen achter hun gedrag? Gelukkige mensen nemen dingen niet persoonlijk en begrijpen dat anderen hun eigen ruimte nodig hebben.

2. Vergelijkingen maken

Jezelf vergelijken met andere mensen of jaloers zijn op hun succes is een van de slechtste gewoonten voor je emotionele gezondheid. Om je heen kijken en van mening zijn dat iedereen het beter heeft, schept negatieve gevoelens die je beroven van je tijd en je vreugde.

3. Niet vooruit kijken

Uit het Raam Kijken

Elke ervaring, hoe slecht die ook mag lijken, heeft iets positiefs bij te dragen aan je leven.

Er zullen altijd hindernissen zijn op je weg, evengoed als fouten, maar dat betekent niet dat de gevolgen altijd slecht zullen zijn.

Verander je perspectief en kijk vooruit. Dit zal je niet alleen helpen om moeilijkheden te overwinnen, maar ook om betere beslissingen te nemen. Positief naar de dingen kijken, je fouten aanvaarden en de eenvoudige kant zien van ingewikkelde dingen, zijn allemaal manieren om de last te verlichten die je leven zo hard lijkt te maken.

4. Wachten op ‘een teken’

Ook al wil je dit misschien zo graag, je zal geen ‘teken’ krijgen dat aangeeft wanneer het beste moment gekomen is om een beslissing te nemen. Hoewel je intuïtie of een ongewone gebeurtenis kunnen helpen, is wachten op dit soort dingen een verspilling van je kostbare tijd.

Kansen zijn er altijd. Je hoeft ze slechts te grijpen. Toch moet je er actief naar zoeken en er bovendien voor vechten. Je kan niet zomaar zitten wachten op dat teken. Je moet opstaan en in actie komen.

5. Geen risico’s nemen

Risico Nemen

Vijand nummer één zijn je angsten en je eigen comfortzone. Ze houden je tegen om belangrijke veranderingen door te voeren in je leven. Als je geen enkel risico neemt en verlamd op je plek blijft staan, te bang voor de mogelijke gevolgen, zal je nooit vooruitgaan.

In plaats van te wachten tot iets je zekerheid geeft, zal je jezelf later dankbaar zijn als je een risico neemt zonder om te kijken.

6. Onrealistische verwachtingen hebben

Een veel voorkomende fout die mensen maken, is deze: ze wachten op een antwoord, op een bepaalde reactie of situatie, terwijl ze eigenlijk weten dat er weinig kans is dat het zal gebeuren.

Onrealistische verwachtingen leiden tot frustratie en maken ons dus ongelukkig. Hoewel het fantastisch is als ze toch werkelijkheid worden, is de beste manier toch om je verwachtingen realistisch te houden. Zo vermijd je dat je later teleurgesteld wordt.

7. Toelaten dat anderen je tijd stelen

Vrouw met Vlinder

Giftige mensen vinden altijd wel een manier om je kostbare tijd te stelen, en indien mogelijk, ook je energie. Dit soort mensen staat in de weg van je idealen. Ze doen alles om te verhinderen dat je dromen uitkomen. Bovendien zijn ze een echte belasting in je leven.

Egoïsme, negativiteit en afgunst vermommen zich vaak als ‘vrienden’ en veroorzaken moeilijkheden en pijn in je leven. Misschien kan je dit moeilijk aanvaarden, maar het is wel de waarheid.

Ook interessant om te lezen: Herken en neem afstand van giftige vriendschappen

8. Met iedereen willen opschieten

Niettegenstaande je goede bedoelingen zal je niet altijd met iedereen die je pad kruist, kunnen opschieten.

Willen overeenkomen met iedereen is uitputtend, vooral wanneer er grote verschillen bestaan tussen persoonlijkheden. Wat kan je dan het beste doen? Wees tolerant tegenover anderen en houd afstand van die mensen die, om welke reden dan ook, beslissen dat ze je niet graag mogen.

Ben je er klaar voor om deze attitudes te verwijderen uit je leven? Probeer om er zo vlug mogelijk aan te werken. Je zal ontdekken hoe zwaar ze jou hebben onderdrukt.

Bekijk Ook