Wat is het geheim om vet te verbranden?

Het geheim om vet te verbranden dat zich heeft opgehoopt, is dat je meer calorieën moet verbranden dan dat je opeet. Daarom moet je een goed trainingsschema opstellen samen met een laagcalorisch voedingspatroon.

Het kwijtraken van vet dat zich heeft opgeslagen in je lichaam is een populair onderwerp. Het gaat niet alleen om hoe het eruit ziet. Ook het welbevinden van je lichaam is belangrijk. Tenslotte kan het hebben van overgewicht tot vele aandoeningen aan je lichaam leiden. Maar wat is nu het geheim om vet te verbranden?

Het probleem zit hem niet in dat je vet wilt verbranden. Dat is zowel normaal als heel goed om te willen. Het probleem ligt bij de schadelijke mythes en de ongezonde diëten die claimen snel vet te verbranden met hun hulp. Dat is waarom we je informatie willen geven. Met die informatie kun je jezelf bijscholen wat de beste en meest gezonde manieren zijn om vet te verbranden.

Misleidende alternatieven

Misleidende alternatieven zijn niet het geheim om vet te verbranden

Soms baseren we onze mening op iets dat we op tv hebben gezien of in een tijdschrift hebben gelezen. Tenslotte worden we de hele dag door overweldigd door informatie over gewichtsverlies. Helaas klopt het merendeel van deze informatie niet. De producten werken eenvoudigweg niet of zijn zeer ongezond voor je lichaam.

De volgende zaken zijn de meest voorkomende misleidende alternatieven om vet te verbranden. Ze worden aangeboden in advertenties, zoals:

  • Bodyslimmers
  • Pillen voor het versnellen van je metabolisme
  • Kleding voor het verbranden van vet
  • Wonderelixers
  • Elektrische apparaten

Deze lijst kan eindeloos doorgaan. Het is verwonderlijk, maar al deze producten hebben allemaal één ding gemeen. Ongeacht het product, ze beloven allemaal hetzelfde. Je hoeft niet te bewegen of te trainen.

Wat is het échte geheim om vet te verbranden?

Dat is de vraag die veel mensen zich stellen. De meeste van deze wonderproducten werken immers niet. Ondertussen is het hoofddoel om vet te verliezen.

Het antwoord is geen geheim. Je moet jezelf kennen wat betreft je gewicht. De eerste stap om vet te verbranden, is het kennen van je gewicht en je metabolisme.

Metabolisme

Metabolisme

Om je lichaam te leren kennen, zul je eerst iets moeten leren over je metabolisme. Dit is het proces waarbij de voedingsstoffen die je eet worden omgezet in energie. Deze energie is voor je lichaam noodzakelijk om alle functies uit te voeren.

De belangrijkste van deze functies zijn:

Op hetzelfde moment is het belangrijk om in gedachten te houden dat bij ieder mens het metabolisme anders werkt. Dit proces hangt van drie fundamentele factoren af.

Deze factoren zijn:

  • De thermogenese van beweging. De hoeveelheid vet die verbrand wordt hangt af van de beweging die wordt gemaakt. Dit verband is lineair. Met andere woorden: hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je zult verbranden.
  • Het thermogene effect van je voedsel. Je lichaam gebruik energie om de belangrijkste voedingsmiddelen (te weten: eiwitten, koolhydraten en vetten) op te nemen.
  • Basaal metabolisme. De hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt onder normale omstandigheden, zonder fysieke inspanning.

Calorieën

Vrouw die water drinkt

Calorieën zijn een bron van energie voor je lichaam. Ze komen uit de voedingsmiddelen die je iedere dag eet. Calorieën zijn noodzakelijk om te leven. Ze helpen om alle lichaamsfuncties te behouden. Of ze nu actief zijn of in rust.

De calorieën die je binnenkrijgt via je voeding moeten wel beperkt worden. Het doel moet zijn om gewicht te verliezen en het overschot aan vet te verbranden, maar deze relatie moet met behoedzaamheid gelegd worden. Op die manier kun je problemen met je lichaam voorkomen.

Calorietekort

Deze situatie treedt op als je lichaam meer calorieën verbrandt dan dat het uit je voedselinname haalt. Deze situatie is het echte geheim om vet te verbranden. Als je overtollig vetweefsel hebt, is het goed om een calorietekort in je lichaam te hebben. Dit zal je helpen om je doel te bereiken.

Hoe kun je een calorietekort creëren?

Dit is de beste, geteste en bewezen manier om gewicht te verliezen en dus het geheim om vet te verbranden. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Je kunt een calorietekort creëren door een dieet te volgen. Hierdoor zul je aan het eind van de dag een negatief aantal calorieën overhouden. Ondertussen moet je je metabolisme verhogen om een perfecte balans te bereiken.

Je moet dit stap voor stap doen, want als de dieetveranderingen erg groot zijn, kan je lichaam worden blootgesteld aan diverse gezondheidsproblemen.

Aan de andere kant kun je je vergissen. Daardoor kun je een dieet volgen dat je het tegenovergestelde effect van een calorietekort oplevert. In dit geval heb je een overschot aan energie. Daardoor zal je lichaamsgewicht oncontroleerbaar toenemen.

Voor meer informatie en om meer te leren over hoe je een dieet met een calorietekort kunt samenstellen om gewicht te verliezen, kun je de Fit Watch Calorie Deficit Calculator raadplegen. In eerste instantie zal het allemaal erg ingewikkeld lijken, maar we beloven dat het makkelijker is dan je denkt.

Suggestie

Het draait allemaal om het vinden van een balans. Een combinatie van een trainingsschema en een voedingspatroon dat voor jou werkt. Maar als je graag meer informatie wilt om succesvol vet te verbranden, kun je het beste een gezondheidsdeskundige of een diëtist raadplegen.

Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com

Bekijk Ook