Infusies voor gewichtsverlies

5 september 2015

Er zijn verschillende redenen waarom we de volgende infusies voor gewichtsverlies aanbevelen. Over het algemeen helpen ze je gewicht te verliezen, garanderen het correct functioneren van je organen en zorgen voor je algehele gezondheid. Hieronder zullen we een aantal specifieke infusies voor gewichtsverlies opnoemen, die je zelf thuis kan maken met normale en goedkope ingrediënten, zodat je op een natuurlijke manier gewicht kan verliezen. Het is echter belangrijk dat je deze infusies combineert met een gebalanceerd dieet en goed bewegingsschema.

Artisjok

artisjok-voor-gewichtsverlies

Dit is van de meest aanbevolen infusies voor gewichtsverlies, omdat het als een antioxidant en natuurlijke diureticum fungeert. Het verlaagt ook de cholesterolwaarden in het bloed, verlaagt de bloeddruk en het beste van alles: het versnelt je metabolisatie. Regelmatig artisjok consumeren, geeft je lichaam een goede hoeveelheid vezels.

Verwijder een paar artisjokblaadjes en kook ze in een liter water. Laat het een tijdje staan en drink het regelmatig.

Groene thee

Groene thee geeft je lichaam antioxidanten, die helpen om vet en giftige stoffen te elimineren. Daarnaast helpt het ook om migraine te bestrijden, je immuunsysteem sterker te maken, de vorming van zweren te voorkomen en het de concentratie en mentale gezondheid te verbeteren.

Valeriaan

Valeriaan wordt aanbevolen om stress en angstgevoelens onder controle te houden. Dit is belangrijk, want wanneer je een dieet volgt en veel beweegt, is het normaal om te hunkeren naar junkfood of om constant te eten. Drink een beetje van een valeriaaninfusie wanneer je dat gevoel hebt. Dit zal de hunkering kalmeren en onder controle houden.

Grapefruit

Grapefruitinfusies bestrijden ook de hunkering naar voedsel en geven een verzadigend gevoel. Snijd het fruit in 4 delen en kook het een paar minuten. Drink het voor de maaltijden.

Appel

appels

Appels bevatten zuiverende en ontgiftende eigenschappen. Ze helpen om giftige stoffen en slechte vetten uit het lichaam te elimineren. Daarnaast zijn ze ook goed voor constipatie.

Kook 3 gesneden appels in water met kaneelpoeder. Laat het een paar minuten trekken en dan is je infusie klaar. Geniet ervan!

Lijnzaad en aloë vera

Lijnzaad is rijk aan vezels, die de metabolisatie versnellen en vet elimineren. De aloë vera in deze infusie reinigt je colon en elimineert giftige en vervuilende stoffen, die zich in het lichaam bevinden.

Kook vijf eetlepels lijnzaad in een liter water, verwijder de gel van de aloë en meng het met lijnzaad wanneer het dik begint te worden. Het smaakt waarschijnlijk niet zo lekker, dus voeg een beetje citroen toe.

Paardenstaart

Deze infusie kan je een paar maten af laten vallen. Het heeft geweldige zuiverende en diuretische eigenschappen. Het helpt ook om tonsillitis, ontstoken amandelen, artrose, blaasstenen, urineweginfectie, depressie, pijn, bloedingen, aambeien, osteoporose, reuma en voet- en okselzweet te bestrijden.

Kaneel

kaneel-honing

Kaneel vermindert suiker in het bloed, versnelt de metabolisatie en vermindert eetlust en daarom is deze infusie aanbevolen voor gewichtsverlies.

Laurier

Deze plant bevordert de spijsvertering en elimineert giftige stoffen. Het beschermt je lichaam ook tegen luchtweginfecties en voorkomt leveraandoeningen. Je kan het ook topisch gebruiken om schimmels, brandwonden, zweren en acne te behandelen.

Salie

salie

Naast dat het een goede hoeveelheid aromatische eigenschappen heeft, kan salie ook helpen om je buik plat te maken en ook om een opgezwollen maag te verminderen. Het is zuiverend en heeft antioxidante eigenschappen.

Bekijk Ook