Houd van jezelf en je zal geliefd worden op de manier zoals je wilt

Als je de fout maakt om je waarde te meten aan de hand van hoe geliefd je bent door anderen, leidt dat vaak tot veel teleurstellingen. Dit betekent dat je, wanneer je onechte liefde gebaseerd op pijn en manipulatie hebt ontvangen, uiteindelijk ook zal geloven dat je het niet waard bent om van gehouden te worden.

Dit zijn ingewikkelde en destructieve situaties, waarop we niet voorbereid zijn.

Het is eigenlijk grappig dat we onze kinderen leren waar ze de hoofdsteden van de hele wereld kunnen vinden, maar we leren ze niet om van zichzelf te houden. Met andere woorden: we leren ze niet hoe ze zichzelf kunnen zien als de geweldige wezens die ze zijn en dat ze zeker beter verdienen dan ze denken.

Daarom zal het artikel van vandaag gaan over het onderwerp eigenliefde. We zullen er vooral op ingaan hoe je eigenliefde vaak toe kunt passen en hoe je deze strategieën aan kinderen kunt leren.

Houd van jezelf, want niemand verdient zo veel aandacht in je leven als jij

De maatschappij leert ons een waarde die een dubbelzijdig zwaard kan zijn: eigenliefde. Als je van je spiegelbeeld houdt, wordt dat vaak gezien als egoïsme. Ze vertellen ons dat we dankbaar moeten zijn, dat mensen eerst de ruimte in moeten gaan voordat wij naar buiten gaan, om voor je naasten te zorgen, om onze geliefden alles te geven…

Het is waar dat dit allemaal eerbare zaken zijn die belangrijk zijn, maar we zouden onszelf ook moeten leren wat integriteit, eigenliefde en zelfvertrouwen zijn.

Beoordeel jezelf niet op wat je ontvangt

Stel je voor dat een kind gepest wordt op school. Stel je dan voor dat dit kind thuis vaak alleen is. Ze krijgt weinig aandacht en liefde van haar ouders. Stel je ditzelfde kind nu als volwassene voor. Denk aan haar pogingen om gelukkige, volwassen en verrijkende relaties te onderhouden. Als haar dit niet lukt, zal ze waarschijnlijk denken dat het aan haar ligt en dat ze geen liefde verdient.

Vrouw met Ogen Dicht

Hoewel dit hard lijkt, ervaren veel mensen hetzelfde.

Het is waar dat een traumatische jeugd niet per se betekent dat we ook negatieve emotionele relaties zullen ervaren in de toekomst, maar het is een factor die zwaar weegt in het bepalen van de kwaliteit van toekomstige relaties.

  • We moeten onze waarde niet beoordelen op wat we ontvangen.
  • Houd iedere dag van jezelf op de manier die je verdient en wacht niet tot anderen je geven waar je op wacht.
  • Wees niet steeds op zoek naar goedkeuring voor je daden en gedachten. Je bent je eigen rechter. Ja, jij bent degene die leven, steun en toewijding dient te geven aan iedere actie die je uitvoert.
  • Als je geen prettige jeugd hebt gehad, probeer dan het verleden van het heden te scheiden. Je weet al wat het is om op te groeien zonder gezonde, stabiele en aandachtige liefde, dus laat dit achter in het verleden.
  • Genees je wonden door het toepassen van eigenliefde. Zorg goed voor jezelf en bescherm jezelf tegen dingen die je kunnen schaden, maar bewandel ook nieuwe paden die ertoe leiden dat je iedere dag kunt groeien.

Trek wat je verdient aan.

Je verdient veel meer dan wat sommige mensen je geven

Soms willen we gewoon bepaalde mensen niet opgeven. Ondanks dat we misschien niet helemaal gelukkig zijn met een bepaalde relatie, vertellen we onszelf dat dit bij het leven hoort, dat je niks beters kunt krijgen, dat het beter is dan alleen te zijn.

Of we het nu willen of niet, emotionele stilstand gaat samen met een impliciet en subtiel soort lijden dat ons zelfvertrouwen ondermijnt.

Helaas raken we gewend aan de leegte, het spijt, de verachting en zelfs het gevoel van ongelukkigheid. Dit is iets gevaarlijks, omdat we het risico lopen alles te verliezen als defaitisme ons leven binnensluipt.

Blinddoek

Je verdient veel meer dan wat sommige mensen je geven. Of je er nu in gelooft of niet, dit komt doordat er mensen zijn die niet weten hoe ze van anderen moeten houden en die niet begrijpen wat wederkerigheid is, wat de hoekstenen zijn van oprechte liefde. Dit soort persoon maakt zich hier geen zorgen over en heeft het niet als prioriteit om iemand anders gelukkig te maken.

  • Je zou je niet moeten inlaten met dit soort relaties. Liefde zou je vreugde moeten geven, geen verdriet. Wees dapper en laat de pijn die je hebt meegemaakt achter je, zodat je je integriteit terug kunt krijgen.
  • Integriteit betekent het vinden van een connectie tussen wat we verdienen, wat we voelen en wat we doen in ons dagelijkse leven. Met andere woorden: het is een balans tussen de geest, het hart en de actie.
  • Houd echt van jezelf zoals je verdient dat er van je wordt gehouden, zelfs als je daarvoor een tijdje op jezelf moet zijn. Deze optie zal altijd beter zijn dan leven met een onoprechte liefde die ons kwetst.

Je bent een fantastisch persoon die het beste in het leven verdient. Vecht hiervoor, vecht voor jezelf en vecht voor de mensen van wie je houdt.

Bekijk Ook