Hoe weet je of je een detox nodig hebt?

24 juni 2016

Het lichaam is goed ontwikkeld en heeft de neiging om zichzelf op een natuurlijke wijze te genezen. Er zijn echter momenten waarop het overbelast raakt als gevolg van slechte voeding, slechte gewoonten, verontreiniging, negatieve emoties enzovoort. Deze factoren komen steeds meer en vaker voor en maken het moeilijk voor het lichaam om op een evenwichtige manier te functioneren.

In dit artikel zullen we de meest voorkomende signalen die ons lichaam ons geeft behandelen, zodat we weten of we worden overstelpt met giftige stoffen en het noodzakelijk is om een detox uit te voeren om meer ernstige en chronische gezondheidsproblemen te voorkomen.

Spijsvertering

Er zijn een aantal mensen die kunnen eten wat ze willen en het blijkt geen negatief effect op hun gezondheid te hebben. Het is echter gebruikelijk dat als we een bepaalde leeftijd bereiken, het lichaam na overschrijding van de limiet reageert met problemen zoals winderigheid, zure reflux, moeilijke spijsvertering, constipatie of diarree enzovoort.

Als we aandacht besteden aan onze spijsvertering, kan die ons het laten weten als er iets niet klopt. We moeten het niet negeren en blijven eten op een manier die schadelijk is voor onze gezondheid.

Als we het gevoel hebben dat onze spijsvertering een beetje zwakker is dan normaal, moeten we een tijdelijke onderbreking inlassen door het eten van minder zware voedingsmiddelen en kleinere porties. Ook moet je niet vergeten om elke hap goed te kauwen.

Je gemoedstoestand

Wanneer we een paar dagen of een korte tijd doormaken waarbij we ons depressief voelen of een andere negatieve gemoedstoestand ervaren, realiseren we ons meestal niet dat ook ons lichaam wordt overladen met gifstoffen. In veel van onze artikelen hebben we echter al uitgelegd dat terugkerende negatieve emoties meestal ook effect hebben op de lever en andere organen, waarbij het moeilijker wordt om het lichaam te ontgiften.

Als je hebt gemerkt dat iemand in je familie, een vriend of jijzelf in een slecht humeur verkeert of prikkelbaar, verdrietig of ontmoedigd is, moet je proberen een detox te doen.

Het reinigen van het lichaam van de giftige stoffen zal ook je algehele gezondheid herstellen; je bent in een veel beter humeur, hebt meer energie en verlangt ernaar om weer dingen te gaan doen.

Angst

Het uiterlijk van je gezicht

Ze zeggen dat het gezicht de spiegel is van de ziel. We kunnen emoties achter een lachend masker verbergen, maar het is veel moeilijker om donkere kringen, gezwollen oogleden, onzuiverheden van de huid of zelfs rimpels die beter zichtbaar zijn dan normaal te verbergen.

Een detoxdieet zal je gezicht niet veranderen, maar het zal je helpen om je gezicht er jonger uit te laten zien, met een schonere en stevigere huid en een lichte en gezonde uitstraling. 

Gezichtsmassage

Gele kleur

Het is belangrijk om alert te zijn als je in de spiegel kijkt en ziet dat je huid ziet er geler uitziet dan normaal. Dit kan bevestigen dat de lever een beetje hulp nodig om het bloed te zuiveren. Deze gele kleur kan soms worden gezien in het witte deel van het oog.

Allergieën

Het is heel gebruikelijk dat mensen tijdens de periodes tussen de seizoenen door in meer of mindere mate last hebben van allergieën. Hoewel de conventionele geneeskunde behandelingen kan doen op basis van antihistamine en andere medicijnen moeten we in gedachten houden dat allergieën ook een teken zijn van een teveel aan gifstoffen in het lichaam.

Bovendien zijn dit de beste tijden om het lichaam een detox te laten doen, omdat het veel doeltreffender is.

De huid

Op dezelfde manier dat ons gezicht onzuiverheden kan laten zien, is het als huidproblemen plotseling op een ander deel van je lichaam verschijnen mogelijk dat je lichaam probeert de overtollige gifstoffen via de poriën te verwijderen. Ondanks het ongemak en esthetische overwegingen is dit een teken dat je lichaam naar behoren functioneert, maar dat betekent niet dat je deze tijdelijke huidproblemen niet met een goede detox kan elimineren.

Gezicht Verbergen

En welke detox moet je doen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, maar het is van fundamenteel belang voor de manier te kiezen die het best past bij je behoeften. Het is ideaal om het te doen onder begeleiding van een therapeut of voedingsdeskundige, vooral als je last hebt van een bepaald gezondheidsprobleem of wanneer je medicijnen gebruikt.

We zullen een aantal gezonde en effectieve reinigingsbehandelingen noemen die je kunt doen. Doe het dan ten minste één keer per jaar:

  • De oude Tibetaanse knoflookbehandeling.
  • Plantaardige smoothies, soepen en sappen met ontgiften eigenschappen.
  • Infusies van medicinale en geneeskrachtige planten.
  • Reinigingskuur met citroen.
  • Nauwkeurig en gecontroleerd vasten of gedeeltelijk vasten.
  • Supplementen op basis van spirulina, chlorella enzovoort.
Afbeeldingen met dank aan Alessandra, RelaxingMusic en TinaO.
Bekijk Ook