Hoe kun je snel afvallen?

Verhoog de inname van vezels, verminder het aantal koolhydraten en vermijd vetten. Vergeet niet om twee liter water per dag te drinken en combineer je voedingsplan met fysieke activiteit om snel resultaten te verkrijgen.

Bij tal van gelegenheden zouden we wanhopig snel gewicht willen verliezen. Misschien hebben we een belangrijke gebeurtenis in ons leven waarvoor we er op ons best uit willen zien of misschien willen we weer in dat prachtige jurkje passen dat al veel te lang achterin de kast hangt. Helaas zijn trucs om snel gewicht te verliezen vaak ongezond en inefficiënt.

Gelukkig zijn er manieren om af te vallen waarbij je niet je gezondheid en welzijn in gevaar brengt. Daarnaast beschikken ze niet over het zogenaamde rebound-effect, wat wil zeggen dat je niet meteen al het gewicht dat je door het afvallen kwijt bent geraakt weer erbij krijgt. Hier laten we je een paar gezondere manieren zien om je ideale gewicht te bereiken in minder tijd.

Je moet veel water drinken

Het is zeer belangrijk om vruchtensap (uit pakken), frisdranken, energiedrankjes, bier en andere drankjes die veel calorieën, suikers, natrium en koolhydraten bevatten te vermijden, want ze kunnen zorgen dat je lichaam vloeistof vasthoudt en ze stillen je honger niet. De enige drank die echt je dorst lest zonder dat je vloeistof vasthoudt en die niet veel calorieën bevat, is water. Je kunt acht glazen water per dag drinken en je zal meteen verandering zien.

Je moet minder eten

Niet alleen moet je rekening houden met de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, maar je moet ook leren om de kwantiteit en kwaliteit van de voedingsstoffen die je bij elke maaltijd binnenkrijgt te controleren.

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden is dat je geen maaltijden moet overslaan om minder calorieën binnen te krijgen. Veel mensen maken deze fout en denken dat het de beste manier is om gewicht te verliezen, terwijl het enige wat ze bereiken is dat de volgende keer dat ze eten, ze zo hongerig zijn dat ze twee keer zo veel gaan eten.

Het is dus niet de moeite waard om een van de dagelijkse maaltijden over te slaan. Iedereen moet minimaal drie keer per dag eten, maar in kleinere porties, en voldoende water tussen de maaltijden door drinken.

Je moet iedere dag aan beweging doen

Als je snel wilt afvallen, is het noodzakelijk om vrij veel te bewegen, het liefst twee keer per dag, om het gewenste effect sneller te bereiken. Je kunt ’s ochtends gaan hardlopen en ’s middags of ’s avonds of bijvoorbeeld wanneer je maar wilt naar een goede sportschool gaan… Uiteindelijk is het belangrijkste dat je lichaam beweging krijgt en dat je je doel bereikt.

Je moet minder koolhydraten en meer vezels eten

Iets wat belangrijk is om je aan te houden is om te proberen veel meer vezelrijke voeding en minder koolhydraten te consumeren. Voedingsmiddelen met goede hoeveelheden vezels helpen de spijsvertering en ontgiften het lichaam en op deze manier wordt het makkelijker om gewicht te verliezen.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat als je je spieren wilt verbeteren, je eiwitten moet toevoegen aan je dieet, die ook nuttig zijn bij het sneller verbranden van vet tijdens het sporten.

Voedingsmiddelen die je moet vermijden

Het is essentieel dat je voedingsmiddelen die grote hoeveelheden vetten bevatten (zoals oliën, boter en kaas) zoveel mogelijk probeert te vermijden, evenals aardappelen, fastfood, toetjes (vooral chocolade, zoals in ijs en bonbons) en in het algemeen alle soorten snoep, in ieder geval gedurende de periode waarin je probeert om gewicht te verliezen.

Vergeet niet dat je gezondheid het allerbelangrijkste is. De wens om gewicht te verliezen is zeer reëel, maar het is beter dat je dit doet terwijl je rekening houdt met je gezondheid, omdat je meer energie hebt en het risico op ziekten sterk vermindert als je op een gezond gewicht bent.

Gewicht verliezen zou je moeten doen om gezondheidsredenen, niet uit ijdelheid. Hoewel een slank persoon er leuk uitziet, hoeven we niet te overdrijven, noch te proberen om iemand anders te imiteren. Iedereen is wie hij of zij is; vergeet niet dat je respect voor jezelf kan hebben en van je lichaam kan houden en je niet slecht hoeft te voelen met een beetje overgewicht.

Bekijk Ook