Hoe bereid je een hydraterend sap om gewicht te verliezen

Dit heerlijke, voedzame, hydraterende sap kan helpen bij het controleren van je honger. We weten zeker dat je het heerlijk zal vinden!

Gehydrateerd blijven wordt al jaren beschouwd als een van de sleutels tot gezond afvallen. Onze lichamen hebben veel vocht nodig om alle vitale functies optimaal uit te kunnen voeren. Het drinken van water is ook nog eens noodzakelijk om de lekkere trek te controleren en voorkomt dat we gedurende de dag te veel eten.

Vanwege deze reden kan niet goed gehydrateerd zijn zelfs leiden tot gewichtstoename en de ontwikkeling van een aantal gezondheidsproblemen.

Gelukkig zijn er drankjes met hydraterende eigenschappen en gezonde ingrediënten die je kunnen helpen af te vallen en ook bijdragen tot het drinken van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water.

Eén zo’n drankje is bijvoorbeeld een krachtig groen, hydraterend sap dat we met je willen delen in dit artikel, dat je aan je dieet kunt toevoegen als een supplement om gewicht te verliezen.

Wil je weten hoe je het moet bereiden?

Een hydraterend sap dat je helpt gewicht te verliezen

Dit natuurlijk sap is een combinatie van hydraterende voedingsmiddelen en heeft een hoge voedingswaarde, omdat sommige van de ingrediënten komkommer, spinazie en appel zijn.

Het heeft ook een hoog gehalte aan vezels, wat de stoelgang bevordert en helpt bij het bestrijden van spijsverteringsproblemen die leiden tot vetophoping.

Bovendien is het een belangrijke bron van antioxidanten en chlorofyl, die een positief effect hebben op het lichaam, zoals het tegenhouden van oxidatieve schade en de accumulatie van toxines in het lichaam.

De gezondheidsproblemen van spinazie

Spinazie

Spinazie bevat een stof die bekend staat als thylakoid, waardoor je je voor 95% vol voelt en 43% gewichtsverlies kan bevorderen.

Daarbij is het een bron aan vitamine A, C en E, evenals mineralen zoals kalium, ijzer en magnesium.

Wat nog belangrijker is, is dat iedere 100 gram spinazie maar 26 calorieën bevat en een hoog gehalte aan antioxidanten heeft.

De gezondheidsvoordelen van komkommer

Komkommers bestaan voor 96% uit water, wat hun diuretische eigenschappen en hoe ze helpen met de spijsvertering verklaart. Bovendien helpt het eten van komkommer bij het reguleren van de lichaamsvloeistoffen en stimuleert het de afvoer van afvalstoffen.

Het is een van de meest gebruikte voedingsmiddelen in diëten om gewicht te verliezen, omdat het zo laag is in calorieën en enzymen bevat die het makkelijker maken om vetten te verteren.

De gezondheidsvoordelen van groene appels

Appel

Groene appels bevatten bijna geen calorieën, zout en vet. Naast dat ze een natuurlijke bron van pectine zijn, bevatten ze ook een soort vezels die cholesterolcontrole bevordert en de darmen reinigen.

Bovendien bevatten groene appels enzymen die de absorptie van voedingsstoffen en de spijsvertering van eiwitten en vetten verbeteren.

Het eten van dit soort appel activeert ons metabolisme en zorgt ervoor dat we ons voller voelen, nog meer dan door andere voedingsmiddelen.

De gezondheidsvoordelen van selderij

Selderij is rijk aan water en iedere 100 gram bevat maar 16 calorieën. Het eten van deze groente draagt bij aan de hydratatie van het lichaam en het elimineren van de vloeistoffen die vastzitten in de weefsels.

Bovendien bevat het natuurlijke oliën, zoals limoneen, selineen en asparagine, evenals vitamine A, E en B-complex.

Hoe maak je dit hydraterende sap?

Appel-Spinaziesap

Om dit natuurlijke sap effectiever te maken, voegen we er een beetje citroensap en een snufje gember aan toe. Dit resulteert in een vullend drankje dat je op een lege maag kunt drinken, of iedere keer als je honger hebt.

Je kunt het bovendien twee of drie keer per dag drinken, want het bevat bijna geen calorieën en het voorziet het lichaam van de noodzakelijke voedingsstoffen. 

Het beste van het drinken van dit sap is dat het je lichaam hydrateert, zodat het de lichamelijke functies die water en mineralen nodig hebben kan ondersteunen.

Ingrediënten

 • 30 gram spinazie
 • Een halve komkommer
 • 2 bleekselderijstengels
 • 2 groene appels
 • Een citroen
 • 30 gram gember
 • 400 ml water

Bereidingswijze

 • Was de groenten en snijd ze fijn, zodat je ze makkelijk kan verwerken in de blender.
 • Spoel de appels met een beetje azijn en snijd ze klein, zodat je de zaadjes eruit kan halen.
 • Doe alle ingrediënten in de blender, ook het citroensap, de geraspte gember en het water.
 • Meng alles samen tot je een gladde drank hebt, zonder klontjes van de ingrediënten.

Hoe drink je het?

 • Begin met het drinken van dit hydraterende sap op een lege maag en drink de rest tussen de hoofdmaaltijden door.
 • Het doel is om het een hele week te drinken, tenminste één keer per maand.

Het is goed om te beseffen dat je het afslankende effect van deze drank alleen kunt bereiken als je een gezond dieet volgt.

Volg dit advies op en ontdek zelf hoe dit hydraterende sap je lichaam en je algehele gezondheid kan verbeteren.

Bekijk Ook