9 natuurlijke manieren om je haar te laten schitteren

Als je je haar wilt laten glanzen en er iedere dag mooi uit wilt laten zien, blijf dan lezen, want dit artikel is voor jou.

Vele factoren, zoals klimaat en het gebruik van stijltangen en haardrogers, kunnen het haar beschadigen en uitdrogen. Er zijn verschillende producten op de markt om de schade die ontstaat door deze factoren te herstellen. Veel van deze producten werken perfect, maar hebben bijna altijd de neiging om veel geld te kosten. Wil je weten hoe je op een natuurlijke en economische manier de glans en vitaliteit van je haar herstelt?

Bierbehandeling

Om een natuurlijke glans aan je haar te geven als het dof is, is het een goed idee om bier te gebruiken.

Je moet het bier gedurende een uur, of langer als dat nodig is, aan de zon blootstellen, zodat de bubbels verdwijnen. Zodra dit gebeurt, pas je het toe op pas gewassen haar. Laat het 20 minuten intrekken en spoel het dan uit met koud water en conditioner.

Azijn-behandeling

Appelazijn

Dit eenvoudige recept zal helpen bij het verwijderen van resten van chemische stoffen uit je haar en op de lange termijn zal dit de vitaliteit en glans verbeteren. Hiervoor neem je de helft azijn en de helft water en gebruik je dit als laatste spoeling wanneer je je haar wast. Laat 2 of 3 minuten intrekken en spoel het uit met water.

Honing-behandeling

Honing heeft veel voordelen voor het lichaam, huid en haar. Deze goede eigenschappen verzachten het haar en geven het een natuurlijke glans, met bijna direct resultaat.

Hiervoor meng je 3 eetlepels honing met een beetje warm water. Masseer dit vervolgens in op het haar en de hoofdhuid en laat het gedurende 20 minuten intrekken. Daarna spoel je het uit met veel water en herhaal je deze behandeling één keer per week.

Citroensap-behandeling

Citroenen

Vers citroensap zal helpen glans en elasticiteit te geven aan het haar op een natuurlijke en effectieve manier.

Het enige wat je hoeft te doen is het mengen van citroensap met een kopje water en dit toe te passen na het grondig wassen van je haar zoals je gewoonlijk doet. Zodra je dat gedaan hebt, laat je het gedurende 15 minuten intrekken en spoel je het uit met koud water. Herhaal deze procedure ten minste 2 maal per week.

Koffie-behandeling

Koffie en de eigenschappen hiervan kunnen je helpen je haar zijn glans terug te geven en dit wordt beïnvloed door verschillende factoren.

Hiervoor moet je twee kopjes zwarte koffie zetten en het laten afkoelen. Als het eenmaal klaar is, kun je dit gebruiken na het wassen van je haar zoals je gewoonlijk doet. Laat het daarna 20 minuten inwerken voordat je het verwijdert met water en conditioner.

Wortel-behandeling

Wortels

Wortelen zullen de vitaliteit van je haar herstellen en het versterken, zodat het zijn glans kan handhaven.

Hiervoor neem je 1 of 2 wortelen en rasp je ze goed. Spoel je haar en breng de wortel overal aan, met inbegrip van de hoofdhuid. Gebruik een hoed of zak om je haar te bedekken en laat de wortel gedurende 15 tot 20 minuten intrekken. Spoel dan uit met water.

Avocado-behandeling

Avocado is één van de bekendste vruchten vanwege zijn voordelen voor de vitaliteit, kracht en glans die het aan het haar kan geven.

Om het te gebruiken, is het enige dat je hoeft te doen de pulp van een rijpe avocado aan te brengen op je haar. Wikkel je haar in een tas of zak of zet een pet op en laat het gedurende 30 minuten intrekken. Hierna spoel je het uit met water en herhaal je de procedure één keer per week.

Mayonaise-behandeling

Zelfgemaakte Mayonaise

Deze behandeling werkt als een natuurlijke conditioner, die zeer gunstig is om je haar echt te laten schitteren.

Neem een goede hoeveelheid mayonaise en breng dit aan op vochtig haar. Laat gedurende 15 minuten intrekken en spoel het uit met water. We raden het gebruik van deze behandeling alleen aan voor droog of normaal haar.

Fruit-behandeling

Vruchten zoals mango en banaan hebben zeer bijzondere eigenschappen, die fungeren als natuurlijke verzachtende middelen en die ook je haar laten glanzen en het vitaliteit geven. Om hiervan te profiteren maak je een smoothie van deze twee vruchten, waaraan je enkele druppels amandelolie en een theelepel honing toevoegt.

Wanneer je de smoothie klaar hebt gemaakt, breng je het aan op vochtig haar en laat je dit gedurende 5 of 10 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Bekijk Ook