Gewichtsverlies met kanariezaadmelk

Kanariezaad is over de hele wereld bekend, simpelweg vanwege het gegeven dat veel mensen het gebruiken om hun vogels mee te voeden. Wat echter weinig mensen weten, is dat kanariezaad goed is voor iedereen en dat het zaad nu ook steeds meer erkent wordt om zijn vermogen gewichtsverlies te bevorderen.

Meerdere studies tonen aan dat kanariezaad enzymen bevat die kunnen helpen ontstekingen in verschillende organen als de lever, nieren en de alvleesklier te remmen. Een van deze enzymen wordt lipase genoemd en zorgt ervoor dat vet dat zich in het lichaam heeft opgehoopt, snel oplost.

Wat zijn de eigenschappen van kanariezaad?

Kanariezaad wordt vaak gebruikt om zijn hypolipidemische eigenschappen en om de vetgehaltes in bloed te verlagen. Daarnaast heeft het zaad ook verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen en een krachtige vochtafdrijvende werking. Op de Canarische eilanden wordt dit product ook wel gebruikt tegen blaas- en urineproblemen en nierstenen.

Waarom is kanariezaad goed voor gewichtsverlies?

Buikje

Zoals we allemaal wel weten is het niet bepaald makkelijk om af te vallen en zijn hiervoor een goed dieet, voldoende lichaamsbeweging en andere goede leefgewoontes nodig, die de gehele kwaliteit van je leven verbeteren. Net als andere voedingsmiddelen kan ook kanariezaad dienen als een goede basis voor je dieet, omdat het het oplossen van vet bevordert en daarnaast nog andere geweldige eigenschappen heeft om gewichtsverlies te vergemakkelijken.

Kanariezaad wordt gekenmerkt door de overvloed aan enzymen die het bevat, waarbij we vooral de nadruk leggen op het enzym lipase. Dit enzym kan er namelijk voor zorgen dat vet dat zich in het lichaam heeft opgehoopt sneller wordt geëlimineerd. Om van dit voordeel te profiteren, raden deskundigen aan dat je kanariezaadmelk drinkt, een soort melk die je kunt maken door de zaden minstens acht uur te laten weken in wat water.

De natuur biedt vele soorten voedsel die kunnen helpen bij gewichtsverlies, maar geen van deze voedingsmiddelen kan de kracht van kanariezaad evenaren. Hoewel dit zaad helaas niet vaak aan bod komt in de vele diëten voor gewichtsverlies, is het zo dat de mensen die kanariezaad wel voor dit doeleinde hebben gebruikt, wel degelijk goede resultaten hebben behaald. Daarnaast stellen deze mensen dat kanariezaad niet alleen goede steun biedt bij gewichtsverlies, maar dat het zaad ook erg gezond en bovendien ook erg lekker is. Naast de vele enzymen die kanariezaad bevat, is het zaad ook rijk aan antioxidanten, die de veroudering van cellen tegengaan, een gezonde huid bevorderen en vroegtijdige rimpels en expressielijntjes voorkomen.

Net als andere plantaardige melksoorten biedt ook kanariezaadmelk vele gezondheidsvoordelen, naast de voordelen voor de schoonheid en gewichtsverlies. Enkele van de geweldige voordelen die de melk van dit zaad biedt zijn het vermogen om atherosclerose te voorkomen, het positieve effect dat de melk heeft op urineweginfecties als cystitis en het vermogen om arteriële hypertensie en obesitas te voorkomen. De ontstekingsremmende eigenschappen die de melk heeft zorgen ervoor dat de lever, nieren en alvleesklier gezond blijven. Tot slot kunnen ook mensen met diabetes profiteren van de voordelen die kanariezaadmelk te bieden heeft.

Hoe maak je kanariezaadmelk voor gewichtsverlies?

Zaden

Het is erg eenvoudig om kanariezaadmelk te maken. Nog een voordeel is dat je de zaden gemakkelijk kunt kopen bij de supermarkt tegen een zeer redelijke prijs. Kanariezaadmelk is een plantaardige melk die een milde en aangename smaak heeft en je zal helpen die kilo’s kwijt te raken en je lichaam te voorzien van gezonde enzymen die je gezondheid een boost geven.

Stappen om kanariezaadmelk te maken

  • Wanneer je het kanariezaad in huis hebt gehaald, voeg je hiervan simpelweg 5 eetlepels toe aan een pannetje of kommetje met water en laat je de zaden hier acht uur lang in weken.
  • Doe de zaden de volgende dag in de blender, voeg nog een beetje water toe en mix enkele minuten.
  • Giet zodra je dit gedaan hebt het mengsel door de zeef om mogelijke schilletjes te verwijderen. Drink de drank een paar keer per dag.

Onthoud!

Om goede resultaten te behalen is het erg belangrijk kanariezaadmelk regelmatig in je dieet op te nemen. Drink bij voorkeur voor elke maaltijd een glas op een lege maag.

Helaas is het zo dat er geen wondermiddel bestaat dat ervoor zal zorgen dat je afvalt terwijl je hier zelf niks voor hoeft te doen. Afvallen vereist veel tijd en moeite. Kanariezaadmelk is een geweldig product, dat je kan helpen sneller af te vallen, maar het is erg belangrijk dat je daarbij een gezond dieet aanhoudt en voldoende lichaamsbeweging krijgt.