Gewichtsverlies met citroen, haver en spirulina

Havermout is een erg gezonde keuze om verzadigd te voelen en hunkeringen naar zoetigheid te vermijden. We kunnen het tijdens het ontbijt eten, wat ons energie zal bieden zonder aan te komen.

Het geheim om gezond en geleidelijk aan gewicht te verliezen en dit zonder een hongergevoel te krijgen, is om sommige voedingsmiddelen aan ons dagelijkse menu toe te voegen, die dankzij hun natuurlijke eigenschappen ons zullen helpen om snel gewicht te verliezen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je dit kan bereiken met deze drie medicinale voedingsmiddelen: citroen, haver en spirulina. Ontdek hoe!

Citroenen

Citroenen zijn geweldig om ons te helpen bij gewichtsverlies en een goede gezondheid te behouden. Citroenen werken in ons lichaam als een geweldige reiniger van giftige stoffen. Dankzij de hoge hoeveelheid vitamine C helpen ze ons om vetten te verteren en elimineren en voedingsstoffen beter te absorberen. Daarnaast hebben citroenen ondanks een zure smaak ook de eigenschap om overtollige zurigheid te elimineren zodra het bij de maag komt. Het fungeert dus als alkaliserend middel, wat helpt om een goede gezondheid te garanderen.

Hoe voegen we het toe aan ons dieet?

 • Op een lege maag: Drink het sap van een halve citroen met één of twee glazen water. Dit is ook een ideale remedie om constipatie te bestrijden.
 • Als een dressing op onze maaltijden: Zodoende verminder je de hoeveelheid zout en azijn die gebruikt wordt.
 • Tussen maaltijden: Gedurende de dag kunnen we water met citroen drinken. Dit kan je lichtjes zoeten met stevia als je dat wilt.

Citroenwater

Haver

Haver is een zeer voedzaam graan, dat ook nog eens rijk is aan vezels en andere voedingsstoffen die ons helpen om ons verzadigd te voelen en de hunkering naar zoetigheid bestrijden. Om deze reden is haver tijdens het ontbijt in de ochtend een geweldige keuze. Je kan het op de volgende manieren bereiden:

 • Haverdrankje: Je kan het kopen of zelfs thuis maken en het mengen met fruit en noten.
 • Gekookte haver met een haverdrankje: Op dezelfde manier als rijst met melk, maar nu gebruik je alleen maar haver. Je kan dit graan een paar minuten koken in z’n eigen water en een snufje kaneel of gember toevoegen. Het is vooral sterk aanbevolen voor koude dagen, aangezien het ons energie en warmte geeft.
 • Vol ontbijt: Het is ideaal om de komende uren geen hongergevoel te hebben. Meng twee eetlepels gemalen haver met een klein beetje verse kaas, zaadjes, citroensap, een handvol noten en gedroogd fruit en een eetlepel honing. We kunnen ook wat vers fruit toevoegen. Naast dat het een voedzaam ontbijt is, zal je vast ook wel gemerkt hebben dat de ingrediënten erg gezond zijn. Je lichaam zal het allemaal verwerken en je zal niet aankomen, maar juist het tegenovergestelde merken.
 • In geroomde groenten: Je kan in plaats van melk of aardappelen een handvol havermout aan je geroomde groenten toevoegen, wat ze een romigheid en extra consistentie geeft.

Crème

Spirulina

Spirulina is een verswateralg die gezien wordt als een superfood dankzij de geweldige voedingseigenschappen, aangezien hij rijk is aan proteïnen, enzymen, chlorofyl, essentiële vetzuren, vitaminen (A, B, E en H) en mineralen (ijzer, calcium, fosfor, magnesium). Superfoods zijn ideaal als onderdeel van diëten voor gewichtsverlies, omdat ze veel voedingsstoffen bieden in een kleine hoeveelheid voedsel. Zodoende kunnen we dus de hoeveelheid die we eten verminderen, terwijl we nog steeds een verzadigd gevoel hebben, zonder een hongergevoel te krijgen.

Naast dat het een verzadigend gevoel geeft, reguleert spirulina ook onze bloedsuikerspiegel en helpt het om angst te bestrijden, wat er vaak voor zorgt dat we meer eten dan nodig.

We raden aan om tabletten van spirulina in te nemen en altijd voor de maaltijden. Neem het na de maaltijden als je aan wilt komen. Op het internet zijn tal van recepten te vinden als je de smaak van spirulina niet lekker vindt.

Groene Smoothie met Spirulina

Het plan

Samengevat is het plan voor gewichtsverlies met deze voedingsmiddelen als volgt:

 • Op een lege maag: water met citroensap
 • Spirulina voor het ontbijt
 • Een ontbijt met haver
 • Citroenwater op het midden van de ochtend
 • Spirulina voor de lunch
 • Lunch waar onder andere haver in zit (optioneel)
 • Water met citroen in de namiddag
 • Spirulina voor het avondeten (optioneel, want in sommige gevallen geeft het te veel energie).
Afbeeldingen ter beschikking gesteld door DorteF, Chinkerfly en vanessayavonne
Bekijk Ook