Feng shui creëren in je huis

Het hebben van een spiegel in je slaapkamer van je rust verstoren, dus zorg ervoor dat je ze bedekt, bijvoorbeeld door ze te bevestigen achter de deur van de kast.

Ons huis is een belangrijke plaats. Hier voelen we ons veilig en comfortabel en hier brengen we tijd door met onze familie. Het is belangrijk dat ons huis schoon is en dat er een goede harmonie heerst. Om dit te bereiken laten we hier een aantal ideeën zien die je zouden kunnen helpen. Zo vertellen we je hoe je harmonie in je huis kunt creëren en behouden.

Waar we het over gaan hebben in dit artikel is feng shui. Het is een systeem van esthetica, dat van origine in China is ontstaan en gebaseerd is op het Taoisme, om het dagelijkse leven van mensen te verbeteren. Het is een eeuwenoude traditie, maar ook vandaag de dag wordt het beschouwd als een van de beste manieren om je huis in te richten en te organiseren op een manier die zorgt dat we ons goed voelen.

Een goede bescherming

Een advies van feng shui is dat het huis een bescherming zou moeten hebben die erachter staat. Dat kan alles betekenen, van een heuvel of een berg, een ander huis of een laag gebouw achter je huis zodat je je beschermd en veilig voelt.

Creëer een ruimte aan de voorkant

Tuinieren

Ook is het belangrijk om een open ruimte aan de voorkant van je huis te hebben. De beste opties zijn een tuin bij de voordeur, maar een speeltuin of een patio kan ook. In ieder geval zou je een ruimte moeten creëren die het gevoel van een open ruimte geeft.

En denk aan de zijkanten

Naast het hebben van bescherming aan de achterkant van je huis en een ruimte voor de deur, moet je ook zorgen voor de zijkanten van je huis. Om dit te doen heb je iets nodig als een gebouw of een naburig huis om een stabiel evenwicht en harmonie te creëren. Net als een fauteuil moet je huis ook steun hebben aan de zijkanten.

Zoek altijd bescherming

Vanwege bovenstaande redenen is het geen goed idee om je huis te bouwen op de top van een berg of de bovenste verdieping van een appartementencomplex te huren. Dat komt omdat deze plaatsen geen bescherming bieden, aan geen enkele kant. Je huis moet altijd veilig en gebonden zijn.

Kijk naar buiten

Woonkamer

Kijk altijd goed naar je omgeving, buiten de directe aangrenzende ruimtes, want er zijn andere dingen die een negatief effect kunnen hebben op de harmonie van je huis. Besteed veel aandacht aan dingen als elektriciteitsmasten, antennes, kabels en dergelijke die negatieve energie kunnen produceren. Zorg ook goed voor de bomen aan de voorkant van je huis. Zorg dat ze niet de voetpaden of deuren blokkeren. Zorg ervoor dat hun takken je huis niet in gevaar brengen.

De voordeur

Zorg goed voor de voordeur, want het is een van de belangrijkste aspecten van het huis. Probeer om hem in goede conditie te houden, altijd netjes geschilderd en gelakt, zichtbaar vanaf de weg, met een paar planten aan weerszijden zodat hij er goed uitziet. Vergeet niet dat je voordeur het “gezicht” van je huis is, dus hij moet er altijd vriendelijk en goed onderhouden uitzien.

De binnenkant is ook belangrijk

Volgens feng shui moet de innerlijke weg door ons huis gebogen zijn of bochten bevatten, in plaats van recht te zijn. Het pad moet vrij zijn van obstakels zoals bomen of planten, anders kunnen ze negatieve energie opwekken.

Pas op met spiegels

Hoewel je best spiegels kunt hebben in het huis, is het het beste als je ze bedekt. Als je bijvoorbeeld een spiegel in een kamer hebt, raden we aan om deze in een kast te bevestigen, zodat hij alleen zichtbaar is wanneer je hem nodig hebt. Voorkom dat je de spiegel kunt zien wanneer je hem niet gebruikt.

Vergeet niet om dingen schoon en ordelijk te houden

Verf

Onze laatste en belangrijkste tip is om het huis schoon en netjes te houden, te allen tijde. Laat geen vuil of geuren het huis vervuilen en voorkom dat er rommel is of dat dingen verspreid door het hele huis liggen. Elk item moet zijn plaats hebben en er moet vaak worden schoongemaakt. Natuurlijk hoef je niet te overdrijven met het schoonmaken, maar zorg ervoor dat het interieur van je huis in goede conditie is en blijft. Al deze tips zullen zorgen dat je je beter, gelukkig en veilig voelt.

Categorieën: Opvallend Tags:
Bekijk Ook