Donkere chocola en de 10 beste voordelen

30 juli 2015

Elke dag donkere chocola eten, kan je enorme gezondheidsvoordelen geven. In dit artikel zal je meer te weten komen over een aantal van deze voordelen, die werkelijk verrassend zijn.

1. Vermindert het risico op een beroerte

Volgens onderzoeken uitgevoerd in Zweden met een groep van twee duizend vrouwen, hadden degenen die een week lang in ieder geval 45 gram donkere chocola consumeerden minder kans op een beroerte. De kans werd met in ieder geval twintig procent vermindert.

2. Helpt om je hart te versterken

hart-verzorging

Regelmatig donkere chocola eten, helpt je om “slechte” cholesterol in je bloed en bloeddruk te verminderen en daardoor wordt vooral het risico op hartziektes vermindert.

3. Helpt je om je verzadigd te voelen

Chocola bevat een hoop vezels. Dit maakt het een voedingsmiddel, dat je een hoop verzadiging geeft, waardoor het verlangen naar ander voedsel waar je mogelijk van aankomt vermindert wordt.

4. Kan diabetes bestrijden

diabetes

Het is nog niet volledig bevestigd (het onderzoek is nog steeds gaande), maar men denkt dat regelmatig donkere chocola eten je kan helpen om diabetes te bestrijden, omdat het de gevoeligheid voor insuline verhoogt.

5. Goed voor je huid

Chocola is een voedingsmiddel dat rijk is aan flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die het vermogen hebben om je huid tegen UV-straling te beschermen. Je moet echter niet denken dat je door het eten van een reep donkere chocola geen zonnebrandcrème meer hoeft aan te brengen.

6. Helpt om hoest te verlichten

droge-hoest

Onder de componenten van chocola is er één die theobromine heet. Deze werkt op de nervus vagus, het deel van de hersenen dat hoestaanvallen veroorzaakt.

7. Helpt om je gemoedstoestand te verbeteren

Wanneer een persoon depressief, in een malaise of gestrest is, dan raad men aan om een grote reep donkere chocola te eten. Het zal je helpen om je veel beter te voelen. Het is een goed idee om een paar repen bij de hand te hebben.

8. Helpt om de bloedsomloop te verbeteren

bloedsomloop

Chocola heeft antistollende eigenschappen. Ze zijn een enorme hulp bij het verbeteren van de bloedsomloop en ze bieden dezelfde resultaten als de effecten van aspirine.

9. Belangrijk voor het verbeteren van je gezichtsvermogen

Vanwege de eigenschappen die donkere chocola heeft om de bloedsomloop te bevorderen, vooral het bloed dat naar de hersenen gaat, gelooft men dat het effectief kan zijn om je te helpen je gezichtsvermogen te verbeteren, omdat het helpt de bloedstroom naar je netvlies te bevorderen.

10. Kan je intelligentie ontwaken

Volgens sommige onderzoeken zorgt de verhoging van het bloed naar je hersenen ervoor dat je je meer alert en wakker voelt, waardoor je makkelijker dingen kan leren.

Het is essentieel om te weten dat de chocola die al deze eigenschappen heeft de donkere is, omdat het een goede hoeveelheid flavonoïden bevat. De chocola die de meeste flavonoïden bevat, is de soort die tenminste zeventig procent cacao bevat.

Nu realiseer je je waarschijnlijk dat dit overheerlijke voedsel, wat een favoriet is voor duizenden mensen, in de realiteit een belangrijke bondgenoot voor je gezondheid is, in tegenstelling tot wat veel personen denken. Je moet het regelmatig eten om van alle voordelen te profiteren die het je gezondheid en veel van je lichaamsorganen geeft, wat voornamelijk je hersenen en hart zijn.

Bekijk Ook