De perfecte relatie

De wereld is altijd een stuk mooier met de juiste persoon aan je zijde, degene die dezelfde waarden heeft als jij, jou nooit beoordeelt en jou helpt te groeien.

De wereld krijgt altijd een mooiere, sprankelende en motiverende gloed over zich heen wanneer je hem bekijkt met de juist persoon aan je zijde. We weten dat het helemaal niet makkelijk is om verbintenissen te maken en een romantische relatie op te bouwen die jouw leven kan verrijken. Toch is het belangrijk dat je nooit opgeeft. De liefde is het altijd waard.

Naarmate we volwassen worden, hechten we steeds minder waarde aan uiterlijke schoonheid en komen we erachter dat het vooral belangrijk is om iemand te vinden die overeenstemt met onze waarden en die een beetje licht schijnt op de kleine details in het leven.

In dit artikel nodigen we je uit om hier even op te reflecteren.

De wereld is altijd mooier met de juiste persoon

Positieve relaties zijn relaties waarin beide partners respect hebben voor elkaars persoonlijke ruimte, meningen, oordelen en waarden en waarin de groei van beide personen bevordert wordt.

Het vinden van de juiste levenspartner houdt in dat je tijdens je zoektocht een paar foute keuzes zult maken. Naarmate we steeds verder vooruitgaan worden we ons steeds meer bewust van wat we wel en niet willen en zullen we op een gegeven moment de juiste persoon vinden.

Let op welke eigenschappen de juiste partner zou moeten hebben om jouw wereld te verlichten en het een mooiere plek te maken.

Lees ook: Wie is de juiste partner voor mij?

Verliefd Stel

Als hij/zij van je houdt, dan zal hij/zij jou niet beoordelen

Binnen elke sociale kring is er wel een persoon die altijd kritiek levert op de dingen die je doet en de dingen die jij zegt beoordeelt alsof hij/zij de enige op de wereld is die de universele waarheid in pacht heeft.

De mensen die jouw leven verrijken, zullen jou niet beoordelen. Zij geven om je en geven je advies, maar ze zullen jouw eigen woorden nooit tegen je gebruiken om je te controleren en manipuleren.

Gezonde verbintenissen belemmeren je niet

Gezonde relaties geven je de kans om te groeien, zowel als een stel als als individu. Aan de andere kant bestaan er echter ook andere vormen van verbintenissen:

  • Mensen die bang zijn om verlaten te worden, hebben de neiging om angstige banden op te bouwen waarin ze alles onder controle proberen te houden. Dit soort relaties zijn namelijk gebaseerd op onzekerheid en een laag gevoel van eigenwaarde.
  • Afstandelijke verbintenissen daarentegen zijn kil, bieden weinig steun en worden gekenmerkt door het eigenbelang van één van de partijen, ongeacht de schadelijke lichamelijke en emotionele gevolgen die dit gedrag kan hebben voor de andere partij.

Soortgelijke waarden en respect voor mogelijke verschillen

Een gelukkige, gezonde en stabiele relatie betekent niet dat je het altijd overal over eens moet zijn. Je kunt beiden verschillende interesses, doelen en zelfs hobby’s hebben. Ook jullie persoonlijkheden kunnen van elkaar verschillen, maar hetgeen echt belangrijk is, is dat jullie waarden met elkaar overeenkomen.

  • Waarden brengen mensen dichterbij elkaar, harmoniseren emoties, principes en elkaars persoonlijke ruimte.
  • Een stel dat respect heeft voor elkaars verschillen en dingen doet om elkaars wereld een mooiere plek te maken. Een relatie waarin er sprake is van harmonie.

Respecteer en koester persoonlijke groei

Iets dat vaak voorkomt in relaties is dat beide partners elkaars persoonlijke doelen en zelfs ruimtes die hun identiteit vormen beperkingen opleggen.

  • Het is normaal om bepaalde hobby’s, vrienden en zelfs dromen aan de kant te zetten.
  • Degene die de persoonlijke ruimte van zijn partner respecteert, vertrouwt zijn partner en geeft hem/haar de kans om zijn/haar passies, sociale relaties en zelfs carrièredoelen in stand te houden.
  • Iemand anders de ruimte geven om zijn eigen persoonlijke ruimte te ontwikkelen is een manier om te investeren in de gedeelde ruimte in de relatie. Een gelukkig persoon kan de relatie veel meer verrijken.

Lees ook: 4 veelvoorkomende relatiefouten

Koppel

Begin van je eigen wereld een mooiere plek te maken

We hebben al besproken hoe belangrijk het is om een persoon te vinden die weet hoe hij jouw dag interessanter, intenser en mooier kan maken. We moeten echter één belangrijk punt niet vergeten: vertrouw niet op anderen om jou gelukkig te maken, maar begin zelf het leven te creëren dat jij echt wilt beleven.

  • Een van de bekendste studies in de geschiedenis is de Grant-studie. Deze studie duurde ongeveer 70 jaar en had als doel om een authentieke bron te vinden voor geluk.
  • De conclusies die onderzoekers uit deze studie trokken kan je waarschijnlijk wel al raden: voor de meerderheid van de mensen staat absoluut geluk gelijk aan het geven en ontvangen van liefde.
  • Wat we niet moeten vergeten, is dat wanneer we ons in ons leven alleen maar richten op deze zoektocht, het vinden van iemand van wie je kan houden en die ook van jou houdt, we iets heel belangrijks over het hoofd zien: het belang om van onszelf te houden.

Bloem

Het gevoel hebben dat er van je wordt gehouden is zeker weten iets heel moois. Soms kan deze zoektocht echter een leven lang duren. Daarom is het verstandiger om zelf al te beginnen om van je eigen wereld een mooiere plek te maken. We zijn wie we zijn: jong of oud, groot of klein, vrijgezel of in een relatie met iemand die we geweldig vinden.

Wij raden aan: Met de dag menselijker en gelukkiger

Begin door dit te willen, begin aan nieuwe projecten door jezelf te zien als een held in je eigen heldenverhaal. Het leven met jou is een geweldige plek.

Bekijk Ook