De beste drankjes als je wilt afvallen

28 juli 2015

Tegenwoordig willen veel mensen het liefst op een makkelijke en snelle manier afvallen. De duizenden diëten en producten die er bestaan, spelen hier dan ook op in en beloven soms bijna magische resultaten. Het is belangrijk om je niet te laten meeslepen. Als het aankomt op gezond afvallen, dan zul je in de regel nog altijd simpelweg je eet- en drinkpatroon moeten aanpassen en zorgen voor voldoende beweging. 

In dit artikel bespreken we 6 gezonde drankjes, die je kunnen helpen in je strijd tegen die extra kilo’s. Geen van deze drankjes doet wonderen, maar gecombineerd met een gezond dieet en regelmatige beweging kunnen ze je gewichtsverlies zeker stimuleren.

1. Koud water

Sommige onderzoeken stellen dat het drinken van ijskoud water je lichaam helpt de stofwisseling te stimuleren, waardoor je meer calorieën verbrandt. Aanbevolen wordt om minstens een half liter koud water per dag te drinken.

2. Groentesap

groenten-sap

Groentesap wordt gezien als een uitstekend hulpmiddel voor mensen die proberen af te vallen. Door één van je maaltijden te vervangen door groentesap zul je gemiddeld 135 calorieën minder binnenkrijgen en omdat groentesap zo vullend is, zul je nog steeds verzadigd zijn.

3. Groene thee

Groene thee, maar ook zwarte thee, kan de stofwisseling versnellen, waardoor je meer calorieën verbrandt. Door groene thee te drinken, verbrand je gemiddeld tot wel 43% meer vet dan door het drinken van andere dranken.

4. Magere melk

magere-melk

Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, magere melk breekt vet dat zich in het lichaam opbouwt af. Het is zelfs zo dat sommige voedingsdeskundigen stellen, dat het drinken van magere melk het mogelijk maakt om tot wel 70% meer vet te verbranden dan wanneer je een dieet aanhoudt waarin geen zuivelproduct is opgenomen. Dit betekent niet dat we onbeperkt magere melk kunnen drinken. Een glas per dag is voldoende.

5. Maaltijdshakes

Deze maaltijden in een glas bevatten veel vitamines en mineralen en omdat ze zo verzadigend zijn, zullen ze je honger effectief stillen, waardoor je minder zult eten. Het is echter wel belangrijk een specialist te raadplegen voordat je de shakes gaat drinken. Een specialist kan je namelijk vertellen welke shakes het beste zijn voor jou persoonlijk en hoeveel je er per dag kunt drinken.

6. Kokoswater

kokos-afvallen

Kokoswater versnelt de stofwisseling en geeft ons lichaam op een natuurlijke manier meer energie. Kokoswater bevat ook veel meer elektrolyten dan menig andere drank en is daardoor een bijzonder goede dorstlesser.

Bekijk Ook