Dagelijkse schoonheidsmassage met een theelepeltje

Een gladde, stralende huid dankzij een dagelijkse massage met een theelepeltje. Deze massage bevordert de elasticiteit van de huid, de onderhuidse bloedcirculatie en zal je helpen overtollig vocht te verwijderen.

Met het verstrijken van de jaren is het onvermijdelijk dat de huid zijn elasticiteit verliest en niet meer zo strak aanvoelt als voorheen. Dit verschijnsel hoort bij het normale verouderingsproces. Als we echter enkele eenvoudige leefregels in acht nemen en we extra zorg aan de huid besteden, is het best mogelijk dit verouderingsproces tegen te gaan en tekenen van vroegtijdig verouderen te vermijden.

De huid verzwakt na de leeftijd van 30 jaar en gaat slapper aanvoelen. De huid vaak blootstellen aan de zon, milieuvervuiling, een ongezond dieet en te weinig water drinken zijn bovendien factoren die het vroegtijdig verliezen van de elasticiteit versnellen. Waarom dan niet starten op jonge leeftijd om zorg te dragen voor de huid en op zoek te gaan naar remedies die ons helpen die mooie, jeugdige uitstraling zo lang mogelijk te behouden. De schoonheidsmassage die hieronder beschreven wordt, is ongetwijfeld een van de methodes die hiertoe bijdragen.

Natuurlijk zijn er honderden commerciële en natuurlijke methodes op de markt die je beloven dat je opnieuw een zijdezachte, strakke en jonge huid kan krijgen. Wij ontdekten echter een methode die heel eenvoudig en makkelijk thuis toe te passen is en gegarandeerd resultaat zal leveren als je hem inlast in je dagelijkse schoonheidsroutine. Het is een schoonheidsmassage, aanbevolen door de Duitse arts en cosmeticaspecialist Renée Koch, waarbij je de huid masseert met behulp van een theelepel.

Hoe voer je deze theelepelmassage uit?

De massagetechniek met een theelepel is heel eenvoudig aan te leren en neemt dagelijks 10 minuutjes in beslag. Je hebt er geen dure of speciale producten voor nodig. Enkele theelepeltjes volstaan, naast een glas koud water met ijsblokjes en een kommetje verwarmde olijfolie, lijnzaadolie of zonnebloemolie. Het verwijdert opgestapeld vocht uit het weefsel, verbetert de bloedsomloop en maakt de huid strak en elastisch. Rimpels verminderen en je gezichtscontouren worden opnieuw geaccentueerd. Volg de procedure die we hieronder stap voor stap beschrijven om je zelf te trakteren op deze uitstekende, verjongende gelaatsmassage.

Stap 1.

Verwijder alle make-up van je gezicht met een reinigingslotion zoals je gewoonlijk doet. Breng een goede vochtinbrengende crème aan. Ondertussen kan je de lepeltjes ontsmetten met alcohol en plaats je ze in het glas water gevuld met ijsblokjes.

Stap 2.

Plaats een afgekoeld lepeltje vlakbij je bovenste oogleden en laat de kou op deze plaats inwerken. Herhaal dit vijf maal. Wordt de lepel te warm, haal dan een nieuwe uit het glas en laat de eerste opnieuw koelen. Wissel de lepeltjes zo vaak als nodig. Herhaal stap 2 ook voor de onderste oogleden. Je zal merken dat zwelling rondom de oogleden vermindert en dat donkere kringen rondom je ogen verdwijnen.

Stap 3.

Plaats nadien de lepels in de verwarmde olie, maar let op dat de olie niet te heet is, zodat je de huid niet verbrandt. Je kan nu met de gelaatsmassage beginnen door de lepeltjes over de huid te laten glijden door de hieronder getoonde massagelijnen te volgen.

Basisschema voor een strakke, jongere huid via theelepeltjesmassage

Massagelijnen

 • Van de bovenkant van de neus naar het voorhoofd, de slapen en de haarlijn toe
 • Maak een cirkelvormige beweging op de oogleden beginnend aan de binnenooghoek
 • Startend op de neus en naar de kaken toe, zowel links als rechts
 • Van de onderkant van de kin masseren naar de linker- en rechterkaak
 • Startend in de nek en opwaarts bewegend naar de kin

Voer elke beweging ongeveer tien maal uit aan elke kant. Wordt de lepel iets stroever, dompel die dan opnieuw in de verwarmde olie.

Was je gezicht met warm water na deze schoonheidsmassage.

Om een perfect resultaat te bereiken, pas je deze massagetechniek elke dag toe gedurende 10 minuten. Lijkt je dit erg lang, begin dan met deze techniek dagelijks enkele minuutjes uit te voeren en naarmate je vaardig met de lepeltjes wordt, voer je de tijd geleidelijk aan op. Deze eenvoudige en goedkope methode zal ongeveer na tien dagen een merkbaar resultaat opleveren. Dus, waarom niet meteen starten en ervoor zorgen dat vroegtijdige veroudering van de huid geen vat op jou krijgt?

Wat maakt deze schoonheidsmassage met lepeltjes zo bijzonder?

Deze ongelooflijk eenvoudige massagetechniek geeft een langdurig resultaat en zorgt ervoor dat de huid langer strak blijft en er bovendien langer jong en stralend gaat uitzien. Je hoeft er geen cent voor uit te geven en je kan de massage gemakkelijk zelf thuis uitvoeren. Of waarom niet gezellig met vriendinnen? Het kost je enkel tien minuutjes per dag. We zetten alle voordelen van de lepeltjesmassagetechniek nog even op een rijtje:

 • Deze techniek verwijdert overtollig vocht uit het aangezichtsweefsel
 • Het stimuleert de bloedsomloop
 • Het afdrijven van vocht en een verbeterde bloedsomloop zorgen voor het verwijderen van opgestapelde gifstoffen in het weefsel
 • De elasticiteit van de huid verbetert en de huid gaat strakker zitten
 • Rimpeltjes worden minder diep, preventie van het ontstaan van rimpels
 • De massage herstelt de expressiviteit en de contouren van het gelaat

Wil je graag blijvend resultaat, dan is het belangrijk jezelf in te spannen om deze techniek minimaal tien dagen lang toe te passen. Las vervolgens een pauze van tien dagen in en start opnieuw. De beste resultaten zal je echter bereiken als je deze massage kan inlassen in je dagelijkse huidverzorging. Ben je 30 of ouder, wacht dan niet langer en probeer het uit! Je zal gauw merken dat je geen dure producten hoeft te kopen of regelmatig naar de schoonheidssalon moet om je huid er fris en jong te laten uitzien. Met een goed voornemen en het aanhouden van je dagelijkse routine kom je ongetwijfeld een heel eind.