Bananensmoothie om extra gewicht te verliezen

23 februari 2016

Tientallen jaren lang was het taboe om bananen te eten tijdens een vermageringsdieet. Recent onderzoek heeft echter dit algemeen aanvaarde idee onderuit gehaald en kon aantonen dat bananen gezond zijn voor het lichaam en kunnen helpen gewicht te verliezen. Een heerlijke manier om je dagelijkse banaan te eten is die te verwerken in een lekkere bananensmoothie.

Vrijwel iedereen lust een heerlijke banaan, die bovendien dankzij de hoge doses kalium die ze bevat, een prima natuurlijk hulpmiddel is om vochtophoping en ontsteking tegen te gaan. Combineer je ze met vetverbrandende voedingsmiddelen zoals lijnzaad en spinazie, dan kan je fantastische receptjes op het dagelijks menu zetten die je tegelijkertijd heel wat energie bezorgen en gewicht laten verliezen op een gezonde manier.

Waarom bananen eten?

Een banaan kan tot 450 mg kalium bevatten, een noodzakelijk mineraal dat ervoor zorgt overtollig vocht uit het lichaam af te drijven. Hij is ook rijk aan natuurlijke suikers zoals fructose, saccharose en glucose, die je lichaam voorzien van heel wat energie en je een voldaan gevoel bezorgen zonder dat je het risico loopt te overeten.

Bananen bevatten ook tryptofaan, een aminozuur dat door het lichaam gebruikt wordt om eiwitten aan te maken en het stimuleert eveneens de productie van serotonine, de belangrijke blijmakende neurotransmitter in het centraal zenuwstelsel én een voorloper van melatonine, het hormoon dat belangrijk is voor de regeling van de slaapcyclus.

Hoewel men er lang van overtuigd was dat bananen dikmakers zijn, is het interessant op te merken dat 100 gram banaan ongeveer 100 calorieën bevat. Niet een echt heel laag caloriegehalte, maar de aanwezigheid van de vele voedingsvezels zorgt voor een voldaan gevoel, waardoor je beter in staat bent het snoepen en snacken tussen maaltijden te vermijden.

Bananen leveren heel wat vitamine A, B en C en mineralen zoals ijzer, koper, magnesium, calcium, zink en kalium. Pectine en vezels zorgen voor een goede spijsvertering, verbeteren de darmpassage en zijn goede bondgenoten in de preventie tegen maagontsteking en zweren in maag en darmen.

Bananensmoothies om gewicht te verliezen

Bananensmoothie

Door bananen te mixen met wilde bessen, lijnzaad en spinazie kan je lekkere, vetverbrandende smoothies maken die je vast en zeker zullen helpen om een beter resultaat te bereiken met je vermageringsdieet. Je haalt natuurlijk de beste resultaten als de smoothies drinkt als aanvulling op een evenwichtig dieet en dagelijks voldoende lichaamsbeweging.

Bananensmoothie met lijnzaad

Een lekkere bananenshake die je ongetwijfeld een voldaan gevoel geeft, maar eveneens overtollig vocht aanpakt en je spijsvertering aanzienlijk zal verbeteren.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Het sap van een sinaasappel
 • Eén banaan
 • Twee eetlepels karnemelk
 • Twee theelepels lijnzaad

Hoe deze smoothie klaarmaken?

Vermeng alle ingrediënten in de blender en mix ze tot een mooie, romige smoothie. Je kan hem het beste drinken als ontbijtvervangende smoothie na het opstaan.

Bananen-spinaziesmoothie

Deze superdrank voorziet je van alle energie en vitamines om de dag in topconditie te starten. Een ideale remedie om sportprestaties te verbeteren, angstgevoelens te verminderen en extra gewicht te verliezen.

Wat haal je in huis voor deze smoothie?

 • Eén banaan
 • Een kopje gevuld met verse spinazieblaadjes
 • een halve kop magere, natuurlijke yoghurt
 • 1/3 kop geplette granen
 • Een eetlepel natuurlijke honing

De smoothie klaarmaken

Gebruik dezelfde methode als hierboven en mix alle ingrediënten in de blender tot je een egale smoothie hebt. Ook deze natuurlijke energiedrank drink je het beste als vervanging van je ontbijt om je voor de rest van de voormiddag van extra energie te voorzien.

Bananen-bessensmoothie

De bessen maken deze smoothie overheerlijk en bevatten heel wat antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die helpen de gezondheid te verbeteren en overgewicht met succes aan te pakken. Je krijgt er bovendien een voldaan gevoel van, zodat je gedurende de volgende uurtjes niet zo snel naar snoep of snelle snacks zal grijpen. Constipatie krijgt geen kans meer en ook overtollig vocht vasthouden behoort voortaan tot het verleden.

Wat gaat er in deze smoothie?

 • Een eetlepel honing
 • Eén banaan
 • Een half kopje warm water
 • Een eetlepel geperste verse gember
 • 1 kopje bosbessen, bramen of frambozen

Het bereiden van de smoothie

Opnieuw alles in de blender en mixen tot er geen stukjes meer te zien zijn in de vloeistof. Gekoeld drinken bij het ontbijt of als ontbijtvervanger. Een goede tip tijdens het volgen van een vermageringsdieet is deze smoothie ongeveer drie kwartier drinken voor de lunch of het avondeten. Je hongergevoel wordt er alvast een boel minder door en die extra kilo’s verliezen gaat plots vanzelf.

Bekijk Ook