Als je zeven keer valt, sta je acht keer weer op

Na een pijnlijke ervaring zou je jezelf de tijd moeten gunnen om te rouwen en je moeten realiseren dat het normaal is om je nu niet goed te voelen. Op een gegeven moment moet je echter wel weer overeind komen en verdergaan.

Wanneer je valt, sta dan weer op. Misschien heb je dit wel vaker gehoord, maar toch is het moeilijk om te onthouden wanneer je door een zeer pijnlijke periode moet!

Gedurende het leven ga je vaak onderuit. Het is echter belangrijk om weer overeind te komen. Het leven is namelijk een lange weg.

Wij raden aan: Verhoog je zelfvertrouwen

Angst, depressie, frustratie, stress… Het leven zit vol dingen die ons van de hoogste hoogtes naar de diepste dieptes brengen. Wat kunnen we hieraan doen? Moeten we dan maar gewoon opgeven?

Hoewel het misschien kan lijken alsof alles verloren is, moet je toch door blijven zetten. Het leven gaat door, met of zonder jou.

Er is altijd hoop

Wanneer je door een moeilijke tijd gaat, kan alles helemaal hopeloos lijken, maar uiteindelijk zal er verbetering komen. Wanneer je voorbij deze hobbel bent, kom je vrij makkelijk weer in het zadel. Het is normaal als alles in die tijd een zwart gat voor je lijkt. Je bent nu eenmaal niet op zijn best.

Verdriet

Tegenwoordig is depressie een van de meest voorkomende problemen. Depressie is een aandoening die ons volledig overneemt en ons diep ongelukkig maakt. In tegenstelling tot gewoon verdriet blijft depressie erg lang aanhouden. En hoop bestaat niet meer.

Wanneer we hiermee geconfronteerd worden, moeten we er alles aan doen wat we kunnen om te voorkomen dat onze depressie ons hele leven overneemt. Depressie kan ontstaan als gevolg van een verlies, een ernstig probleem, een verandering in je carrière etc.

Hoewel het misschien lijkt alsof er geen uitweg is, is dit natuurlijk niet waar, geloof ons maar. Je denkt misschien dat je diep in de put zit, maar trek jezelf hieruit. Er is namelijk nog hoop.

Leer meer over depressie, lees: Vier veelvoorkomende vormen van depressie

Zelf kun je dit niet zien, omdat we als mensen veelal de neiging hebben om de negatieve gevoelens die we in onszelf vinden groter en sterker te maken. Wanneer we ons al slecht voelen, doen we er alles aan om dit gevoel nog slechter te maken. Maar zelfs de mensen die het hardst en het diepst vallen, kunnen weer overeind komen en slagen.

Je hebt nergens zin in

Het is normaal om nergens zin in te hebben wanneer je net een lastige ervaring achter de rug hebt. Soms bereikt dit zelfs een punt waarop mensen de deur helemaal niet meer uitgaan en zichzelf in hun huis opsluiten. Ze verwaarlozen hun vriendschappen om te kunnen verdrinken in hun verdriet.

Vlinders

Luisteren naar en leren van je pijn biedt erg veel voordelen voor het ontdekken van je innerlijke zelf. Het is niet per se negatief om te lijden. We moeten soms lijden om datgene te kunnen overwinnen wat ons pijn doet. Zonder het lijden zouden we er nooit overheen komen.

Daarom kunnen we niet bij de pakken neer gaan zitten wanneer we vallen. Zelfs als je geen zin hebt om ook maar iets doen, of het nu gaat om het leiden van je leven of voor jezelf zorgen, je bent sterk. Ja, jij bent sterk en diep van binnen weet je dat je ook hier weer overheen zult komen.

Lees ook: Verdriet verwerken met behulp van deze 6 adviezen

De pijn zal overgaan. Doorsta het, voel het, zodat je vervolgens weer uit de as herboren kan worden als een feniks. Probeer van zelfs de pijnlijkste momenten die je meemaakt te leren; dit zijn namelijk de momenten waarvan je het meeste kunt leren over de wereld en jezelf.

Het is tijd om weer op te staan!

Nu is het moment om te reflecteren op de manier waarop je gehandeld hebt, wanneer de pijn voorbij is. Je bent gevallen, dat is volkomen normaal. We komen allemaal weleens een struikelblok tegen op ons pad, de wereld zit er namelijk vol mee!

Vlieger

De vraag is alleen of je weer op zult staan wanneer je valt. Misschien schaam je je, maar je moet jezelf dwingen om weer overeind te komen. Probeer dat te onthouden de volgende keer dat je weer door een moeilijke periode moet.

Als je zeven keer valt, kom dan acht keer weer overeind. Hoe diep je ook gevallen bent, je kunt zo weer op de been komen. De meest negatieve momenten in ons leven geven ons de kans om onszelf beter te leren kennen en leren ons dat we altijd weer overeind moeten komen, ongeacht hoeveel pijn we ook ervaren.

Natuurlijk is er een verschil tussen een dag verdrietig zijn en depressie. Maar het eindresultaat is in beide gevallen hetzelfde: je zet jezelf er overheen.

Vergeet niet om ook dit artikel te lezen: Hoe kun je emotionele wonden genezen?

Geef nooit op, dit zal namelijk niet de laatste keer zijn dat je voor een probleem komt te staan. Lijden en onderuit gaan zijn onderdeel van het leven, maar hetgeen belangrijk is, is dat je weer overeind komt. Je wordt er sterker en moediger van.

Als je zeven keer valt, sta dan acht keer weer op.

Categorieën: Opvallend Tags:
Bekijk Ook