9 gewoontes die je levensduur zullen verlengen

· 9 maart 2016
Wist je dat regelmatig sporten je levensduur kan verlengen met 4 jaar? Daarnaast helpt het ook je hartgezondheid en het functioneren van je longen en verbetert het je gemoedstoestand.

Er zijn slechte levensgewoontes die je levensduur verkorten en de ontwikkeling van slechte ziektes beïnvloeden. Het goede nieuws is dat er ook gezonde gewoontes zijn die je gezondheid helpen, je levensduur verlengen en bovenal je kwaliteit van leven verbeteren.

Je zou moeten onthouden dat je maar één leven en lichaam hebt. Het is dus belangrijk om voor je gezondheid te zorgen en een levensstijl aan te houden die ervoor zorgt dat je vele jaren kan genieten van een goed leven. Als je deze gezonde gewoontes die je levensduur kunnen verlengen nog niet kent , dan raden we aan om door te lezen en ze vandaag nog toe te passen.

Eet niet te veel

Experts raden aan om gedurende de dag kleine porties te eten. Je kan het beste vijf of zes porties per dag eten. Vermijden dat je te veel eet is belangrijk voor het genieten van een gezond leven en uiteraard een gezond gewicht. Elke keer wanneer je een maaltijd bereidt, zou je genoeg moeten maken, zodat je niet echt een hongergevoel hebt wanneer het weer tijd is om te eten.

Meer seks

Actief Liefdesleven

Een actief seksleven is zeer belangrijk om van een goede gezondheid te genieten en langer te leven. Seks helpt je zelfvertrouwen verbeteren, laat positieve hormonen vrij, verbrandt calorieën, verlaagt de bloeddruk, versterkt het immuunsysteem, verbetert de nachtrust en beschermt het hart. Experts raden aan dat je drie of meer keer seks per week hebt.

Breng niet te veel tijd door in de zon

Overtollige blootstelling aan uv-stralen zorgt ervoor dat de huid vroegtijdig veroudert en veroorzaakt ook zonnebrand, irritaties en zelfs huidkanker. Alhoewel blootstelling aan de zon vereist is, is het belangrijk om overtollige blootstelling te vermijden, aangezien het je kwaliteit van leven verlaagt. Het is aanbevolen om altijd zonnebrandcrème te gebruiken op je gezicht en andere delen van het lichaam.

Een sociaal leven hebben

Blijdschap

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat mensen die altijd omringd worden door vrienden en familie een lager risico op hartziektes hebben. Eenzaamheid is een factor die kan leiden tot depressie, angst, stress, hoog cholesterol en andere aandoeningen. Tijd doorbrengen met familie en vrienden is hartstikke goed voor je gezondheid en het helpt je om je blijer te voelen.

Drink een glas wijn per dag

Alhoewel alcoholconsumptie niet aanbevolen is voor je gezondheid, hebben experts ontdekt dat een glas rode wijn per dag gezond is, aangezien het kan helpen om hartaanvallen en zelfs diabetes te voorkomen.

Eet fruit en groenten

Fruit

Regelmatig fruit en groenten eten is essentieel om van een beter en gezonder leven te genieten. Zowel fruit en groenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere eigenschappen die helpen om je gewicht onder controle te houden en onder andere ook veel ziektes voorkomen en behandelen, het lichaam ontgiften en een gezonde, jonge huid behouden.

Bewegen

Bewegen is de beste manier om van een goede gezondheid te genieten en een goede fysieke gesteldheid te behouden en wordt uiteraard aanbevolen door experts. Volgens onderzoeken kan het beoefenen van een sport je levensduur met vier jaar verlengen, terwijl het tegelijkertijd helpt voor je hartgezondheid, het functioneren van je longen en zelfs je gemoedstoestand verbetert. Het is aanbevolen om een sport te beoefenen en/of minstens dertig minuten per dag te bewegen.

Rook niet

Stoppen met Roken

Roken is een van de slechtste gewoontes die een persoon kan hebben, aangezien het niet alleen de levensduur verkort, maar ook de kwaliteit van leven van de persoon die rookt verlaagt. Deze gewoonte is een van de grootste veroorzakers van sterfgevallen wereldwijd, aangezien het leidt tot longkanker en andere ademhalingsproblemen. Stoppen met roken kan moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk en de voordelen kan je vanaf de eerste dag al merken, aangezien het lichaam weer gezonder begint te worden.

Verminder stress

We worden allemaal blootgesteld aan een bepaalde hoeveelheid stress in ons dagelijks leven. Alhoewel de meeste stress normaal lijkt, hebben experts onze aandacht gefocust op redenen waarom je meer op zou moeten passen met dit probleem. Volgens onderzoeken beïnvloedt stress de mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Het wordt aanbevolen om stress te bestrijden en een positieve instelling te behouden, zonder te lang stil te staan bij situaties die je mogelijk meemaakt. Alhoewel dit misschien moeilijk lijkt, zijn er veel manieren hoe je met dit probleem om kan gaan.