8 gezonde redenen om aloëverasap te drinken

5 mei 2017
Aloë vera helpt niet alleen de huid. Het bezit ook ontelbare positieve eigenschappen voor de gezondheid! Ontdek 8 redenen om aloëverasap te drinken. We leggen je uit hoe je het thuis kan maken.

Aloë vera biedt een heleboel voordelen. Het bevat ook vitaminen en mineralen en werkt ontstekingsremmend. Bovendien mag je niet vergeten dat het enorm kan helpen om gewicht te verliezen. Leer hoe je aloëverasap kan maken.

Voordelen van Aloëverasap

De aloëveraplant is een van de bekendste planten ter wereld. Niet alleen kan je de gel van aloë vera voor veel cosmetische toepassingen gebruiken, maar het is ook zeer heilzaam voor de gezondheid. Aloë vera is immers rijk aan voedingsstoffen.

Aloë vera bevat veel water, antioxydanten, vezels en andere gezonde elementen. Daarom wordt deze plant al eeuwen gebruikt als remedie voor vele ziekten. Bovendien gebruikt de farmaceutische en cosmetische industrie nog steeds de natuurlijke extracten van aloë vera om allerlei producten en behandelingen te maken.

Toch is de beste keuze om aloë vera in zijn natuurlijke toestand te gebruiken. Dat is immers de meest efficiënte manier om voor honderd procent van zijn eigenschappen genieten.

Aloë vera is ook  een nuttig hulpmiddel om op een gezonde manier gewicht te verliezen, want de gel bevat heel weinig calorieën.

Veel mensen weten niet hoe positief aloë vera is voor de gezondheid. Daarom geven we je nu acht redenen om aloë vera toe te voegen aan je dieet. Geniet ervan!

1. Aloë vera voorkomt constipatie

Ten eerste is aloëverasap bij matig gebruik een van de beste manieren om op natuurlijke wijze zowel milde als chronische constipatie te bestrijden.

Het hoge gehalte aan water en vezels zorgt voor een licht laxerend effect. Het stimuleert de darmbewegingen, zodat afvalstoffen vlot verwijderd worden.Constipatie

2. Het helpt om gewicht te verliezen

Aloë Vera gebruiken is een uitstekende gewoonte om je dieetplannen te ondersteunen en dus gewichtsverlies te bevorderen. We adviseren echter om aloë vera in te nemen voordat je begint te diëten. Het werkt immers als een natuurlijk zuiverend middel. Het verwijdert de gifstoffen die de vertering en het metabolisme beïnvloeden.

Daarnaast kan je het in kleine hoeveelheden gebruiken om de honger te stillen, want met aloë vera neem je heel weinig calorieën op.

3. Aloë vera werkt ontstekingsremmend

Ontstoken Knie

Mensen met chronische ontstekingen kunnen opmerkelijke positieve resultaten bereiken met aloëverasap.

Campesterol, lupeol en bèta-sitoesteral zijn ontstekingsremmende componenten van aloë vera. Ze verminderen zwellingen en pijn.

Aloë vera wordt aanbevolen bij:

 • Prikkelbaredarmsyndroom
 • Artritis
 • Brandwonden
 • Hart-en vaatziekten
 • Ziekte van Crohn
 • Type 2 diabetes

4. Aloë vera is zeer voedzaam

Een kleine dosis natuurlijk aloëverasap is perfect om sommige van de meest voorkomende voedingstekorten te voorkomen en te bestrijden.

5. Met aloë vera ontgift je het lichaam

Bloedstroom

De actieve bestanddelen van de plant stimuleren de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam. Gifstoffen hebben de neiging zich op te stapelen in het bloed, de lever en de nieren.

Een matige opname voorkomt celbeschadiging en chronische symptomen van bloedvergiftiging.

6. Aloë vera reguleert de cholesterol

Het klinkt misschien ongelooflijk, maar de voedingsstoffen in dit natuurlijke sap kunnen het peil van de goede cholesterol doen stijgen. Tegelijkertijd heeft het het vermogen om het peil van de slechte cholesterol en van de opgestapelde triglyceriden te doen dalen.

De ontstekingsremmende bestanddelen zijn hiervoor verantwoordelijk. Bovendien verhinderen ze dat de slagaders verharden en dat de bloeddruk verhoogt.

7. Gebruik aloë vera voor je orale gezondheid

Gezonde Tanden

Dit is inderdaad waar. Aloë vera heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende krachten. Daardoor werkt de plant heel doeltreffend om schade en ontstekingen van het tandvlees te voorkomen.

Je kan het innemen of aanbrengen op de tanden. Het vermindert het aantal bacteriën. Zo wordt de vorming van tandplak vermeden en een slechte adem verholpen.

Het is bovendien een van de beste remedies tegen mondzweren.

8. Aloë vera regelt de bloedsuikerspiegel

Natuurlijk aloëverasap beïnvloedt de bloedsuikerspiegel en doet die dalen. Voor mensen met type 2 diabetes of mensen die een instabiele bloedsuikerspiegel hebben, kan dit een nuttig hulpmiddel zijn.

Aloë vera bevat een bestanddeel genaamd glucomannaan. Dit element helpt om suiker om te zetten in energie. Daardoor wordt vermeden dat suiker zich opstapelt in het bloed.

Hoe maak je aloëverasap?

Aloëverasap

Om dit gezonde sapje te maken, moet je de gel uit de bladen halen. Hou er rekening mee dat de plant minstens twee jaar oud moet zijn vooraleer je sap afneemt. De reden is dat de speciale eigenschappen pas na twee jaar volledig ontwikkeld zijn. Neem je gel uit een jongere plant, dan zal die niet zo effectief zijn.

Wat heb je nodig?

 • 1 aloëverablad
 • 1/2 kop water (100 ml)
 • 1 eetlepel honing (25 g) (optioneel)

Hoe maak je het klaar?

 • Maak met een mes een insnijding in het aloëverablad. Haal de heldere gel uit het blad.
 • Spoel het daarna onder lopend water om eventuele stukjes afval te verwijderen.
 • De gel moet volledig helder zijn. Doe het daarna in de blender. Mix dit met het water tot het volledig opgelost is.
 • Als je wil, kan je een beetje honing toevoegen om het drankje te zoeten.
 • Drink een halve kop tot één kop gedurende de dag. Je kan het ook door smoothies of limonades mengen.
 • Drink niet te veel van deze drank om ongewenste reacties te vermijden.

Zoals je ziet, heeft aloë vera ontelbare gunstige effecten op de gezondheid.

Maak het regelmatig thuis. Zorg ook dat het een onderdeel van je dieet wordt, want het activeert de gezondheid.

Bekijk Ook