8 gewoontes die je moet toepassen als je probeert gewicht te verliezen

Gewicht verliezen op een veilige manier gaat erom dat je simpele gewoontes toevoegt aan je routine die het hunkeren naar bepaald voedsel wegnemen en tegelijkertijd ook je metabolisme een boost geven. Probeer dit te onthouden en deze toe te passen op je dieet. 

Wanneer je overgewicht hebt, heb je wellicht al naar ontelbaar veel manieren gezocht om gewicht te verliezen. Uiteindelijk wil je niet alleen er fysiek beter uitzien. Je weet ook dat extra gewicht verliezen, wanneer je overgewicht hebt, ook noodzakelijk is om je fysieke en mentale gezondheid te behouden. 

Gewicht verliezen is echter geen makkelijke taak. Ondanks dat er vele manieren zijn die kunnen helpen je doel te behalen, gebeurt afvallen niet in een nachtje slapen. 

Er zijn een aantal diëten die geweldige resultaten beloven in een paar dagen tijd. Het beste is echter om gewicht te verliezen op een goede manier, zonder je gezondheid te schaden. Ondanks dat sommige mensen erg gestresst raken wanneer ze niet snel resultaten zien, kan afvallen snel en geleidelijk gaan wanneer je het op een veilige en stabiele manier doet.

Gelukkig hoef je je niet vast te houden aan een strikt of gevaarlijk dieet. Het is genoeg om een paar makkelijke dagelijkse gewoontes toe te passen om de eerste veranderingen te zien. In dit artikel willen we de 8 beste gewoontes om af te vallen met je delen, zodat je deze kan toevoegen aan je dagelijkse routine.

1. Bewaar gezond voedsel op een zichtbare plek

Gezond Voedsel

Het helpt om gezond voedsel in het zicht te hebben om je eetpatroon te verbeteren, wanneer je op een veilige manier gewicht wilt verliezen.

Doe dit bijvoorbeeld door fruit en groente op de tafel te zetten of wat noten bij de hand te hebben. Dit vermindert de neiging om calorierijke snacks zoals gefrituurd eten en zoetigheden tot je te nemen. 

2. Gebruik kleine borden

Ondanks dat dit een gekke gewoonte lijkt, is het nuttig om kleine borden te gebruiken wanneer je de calorie-inname per maaltijd wilt verminderen.

De portie die geserveerd wordt op deze borden is kleiner, maar omdat alle ruimte op het bord is gevuld, verwart dit onze hersenen en denken zij dat deze hoeveelheid genoeg is voor ons. 

3. Eet meer groente en fruit

Salade

Het eten van vijf of zes porties rauwe fruit en groente per dag helpt het proces te ondersteunen waardoor een teveel aan vet wordt verwijderd. 

  • De grote hoeveelheid water, vezels en antioxidanten stimuleren de uitscheiding van afvalstoffen en voorkomen dat deze je metabolisme binnendringen.
  • Daarnaast geven fruit en groente extra energie aan het lichaam, waardoor de productiviteit (zowel mentaal als fysiek) wordt verbeterd.
  • Ook geven ze een verzadigd gevoel en vermindert het de neiging om meer calorieën te nemen dan we nodig hebben.

 4. Eet langzaam

Door je eten snel te eten, minimaliseer je de chemicaliën die een vol gevoel geven. Dit leid tot overeten. 

Ondanks dat veel mensen dit zonder nadenken doen, is het belangrijk om te proberen langzaam te eten, zodat dit je gewicht niet negatief beïnvloedt. Door genoeg tijd te nemen, leer je beter te kauwen en voorkom je dat je te veel eet. 

5. Drink water en andere gezonde drankjes

Water Drinken

Door de hoeveelheid water en andere gezonde drankjes op te voeren, stimuleer je de functies van je metabolisme en zal je sneller gewicht verliezen. Deze vloeistof hydrateert de lichaamscellen, verbetert het reinigingsproces in de organen en helpt je langer een verzadigd gevoel te behouden. 

Thee met reinigende eigenschappen, groene smoothies en fruitwater zijn ook goede opties om je dieet mee aan te vullen.

6. Slaap goed

Mensen die proberen een paar kilo kwijt te raken, moeten absoluut hun slaapkwaliteit verbeteren. Dit is erg belangrijk om goede resultaten te behalen en je doel te bereiken.

Wanneer we slapen, worden belangrijke functies voor het metabolisme geactiveerd. Dit verhoogt de productie van hormonen die het hongergevoel controleren.

Wakker blijven gedurende een lange tijd of steeds wakker worden tijdens je slaap stimuleert het hunkeren naar eten en verhoogt daardoor ook de kans op overgewicht.

7. Doe afwisselende sportroutines

Sporten

Dagelijks cardio-oefeningen doen, is een geweldige manier om de vetverbranding op een makkelijke manier te verhogen. 

Wanneer het wordt gecombineerd met krachttraining en fysieke fitness zijn de voordelen zelfs nog groter.

8. Voeg kruiden toe aan je maaltijd

Door kruiden toe te voegen aan je maaltijd, help je de functies van je metabolisme te stimuleren. 

Kruiden zoals cayennepeper en kurkuma helpen de activiteit van je metabolisme te stimuleren. Dit verbetert het proces waarbij vet in energie wordt omgezet. 

Zoals je kan zien, kun je gewicht verliezen op een gezonde en veilige manier door een paar simpele gewoontes aan je dagelijkse routine toe te voegen. Hierdoor houd je je hongergevoel onder controle en stimuleer je je metabolisme. 

Categorieën: Gewichtsverlies Tags:
Bekijk Ook