7 verbazingwekkende voordelen van bier

Zolang je op een verantwoorde wijze en gematigd drinkt, kan bier de gezondheid verbeteren van je hart en je nieren en kan het ook je immuunsysteem versterken.

Allereerst is het een goed idee om erop te wijzen dat te veel alcohol drinken slecht voor je is. Echter, een of twee glazen per week kan zelfs goed voor je zijn.

Je zult zonder twijfel hebben gehoord dat een glas wijn bij het eten goed voor je gezondheid kan zijn, maar hoe zit dat met bier? In het artikel van vandaag willen we iets vertellen over de voordelen van gematigde bierconsumptie.

Waar is bier van gemaakt?

Het is waar dat alcoholische dranken niet zo gezond voor je zijn als natuurlijke sapjes of water, maar ze hebben wel een paar goede eigenschappen die opvallen.

Bier heeft een laag alcoholpercentage, maar als je er te veel van drinkt op feestjes en sociale bijeenkomsten, krijgt het een slechte reputatie. Toch is bier niet per definitie je vijand. Het kan zelfs aangeraden worden als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Zie ook: gebruik van bier voor je huid en haar

De ingrediënten zijn onder andere:

Hop

Dit komt alleen in bier voor en heeft een bittere smaak die de eetlust opwekt.

Mout

Mout bevat koolhydraten, mineralen, vitamines en vetzuren.

Water

Glazen Bier

Water is een fundamenteel onderdeel van het productieproces van bier. Er zit meer water in bier dan wat dan ook.

Bier heeft een lage calorische waarde en kan een deel van je dagelijkse behoefte aan kalium en fosfor leveren.

Als het om alcoholvrij bier gaat, bevat het een goede dosis B-complexvitamines. B-complexvitamines zijn aanbevolen voor atleten, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en mensen die geen alcohol willen of mogen gebruiken.

Verrassende voordelen van bier

Als je het met mate drinkt, is bier niet schadelijk voor je gezondheid – zelfs het tegenovergestelde. Let op de vele voordelen van het consumeren van dit rijke drankje:

Het is voedzaam

Omdat het gemaakt wordt van planten en granen (gerst, hop en tarwe), zit het vol met voedingsstoffen zoals calcium, zink, kalium en fosfor. Het bevat ook een goede hoeveelheid oplosbare vezels die obstipatie voorkomen en je vertering bevorderen.

Het voorkomt ziekte

Ingrediënten van Bier

Volgens een studie uitgevoerd in China, kan bier mogelijk ziektes die ontstaan door de aftakeling van neuronen in de hersenen (zoals Alzheimer en Parkinson) voorkomen. In deze studie werd ontdekt dat oxidatieve stress in de cellen (die dit soort degeneratieve aandoeningen veroorzaken) gereduceerd wordt door de hop in bier, als het met mate genuttigd wordt.

Daarnaast zou deze drank de waarschijnlijkheid om aan osteoporose te gaan lijden verminderen, omdat het silicium bevat. Dit mineraal helpt de botten te groeien en sterk te worden.

De plantaardige bestanddelen in bier kunnen het ontstaan van sommige kankersoorten, diabetes en symptomen van de menopauze helpen voorkomen.

Het is goed voor je nieren

De gezondheid van je nieren kan baat hebben bij het drinken van bier. Ja, dat heb je goed gelezen. Matige bierinname kan voorkomen dat er nierstenen gevormd worden, omdat bier veel water bevat.

Het diuretische effect van bier bevordert de eliminatie van toxines die in je lichaam ophopen door de urine.

En alsof dat nog niet genoeg was, betekent dit ook dat het calciumverlies uit je botten en andere delen van het lichaam stopt. Op die manier voorkomt het de vorming van nierstenen.

Het is goed voor je hart

Meter Bier

Het af en toe drinken van bier helpt om je hart te beschermen (vergelijkbaar met wat er gebeurt als je een glas rode wijn bij het eten neemt). De consumptie van dit drankje laat het risico afnemen op hartproblemen zoals een hartstilstand, een hartaanval of artherosclerose.

Lees ook: Heerlijke sappen voor gezonde nieren

Het verlaagt  ‘slechte’ cholesterolspiegels

Als je bier drinkt, helpt dat je om de lipiden uit je bloed te halen. Deze lipiden zorgen voor plaque tegen de wanden van je aderen. Het helpt niet alleen het LDL, of ‘slechte’ cholesterol te verlagen, maar het verhoogt ook het HDL, het ‘goede’ cholesterol.

Slechts twee glazen per week zijn genoeg.

Het versterkt het vrouwelijk immuunsysteem

Gematigde bierinname kan de reactie van het immuunsysteem verbeteren bij volwassen vrouwen. (Het tegenovergestelde zal gebeuren als je grote hoeveelheden bier consumeert.)

Het risico op besmettelijke ziektes neemt af als je immuunsysteem beter in staat is deze aanvallen op het lichaam te voorkomen.

Probeer het maar eens uit door bier in de winter te drinken – je zult zien dat je minder snel ziek word of griep, verkoudheid en een zere keel krijgt.

Het verlengt je leven

Glas Bier Inschenken

We zeggen niet dat je alleen door bier te drinken 100 jaar zult worden, maar het verhoogt je levensverwachting. Dit is omdat het gemaakt is van duizenden componenten die samen antioxidante eigenschappen hebben. Dit betekent dat als je bier drinkt, je je lichaam beschermt tegen schade op celniveau en tegen het ouder worden. Het resultaat is dat je langer leeft en kunt genieten van een beter leven.

En dat zijn niet de enige voordelen van bier die opvallen.

Je moet bijvoorbeeld ook weten dat het een fantastische remedie tegen slapeloosheid is, het de vorming van bloedklonters voorkomt, het je geheugen verbetert en het een mooie en jonger ogende huid kan opleveren.

Nu je dit allemaal weet, kan je zonder schuldgevoelens af en toe een biertje drinken!

Categorieën: Opvallend Tags:
Bekijk Ook