Sappen en theeën om de aderen te reinigen

Een sedentaire leefstijl en slechte eetgewoontes kunnen ervoor zorgen dat je aderen verstopt raken. Om dit probleem te verbeteren, is het belangrijk dat je op zijn minst aan matige lichaamsbeweging doet en betere eetgewoontes aanleert.
Sappen en theeën om de aderen te reinigen

Laatste update: 25 januari, 2019

Vanaf een bepaalde leeftijd raken je aderen verstopt door een verscheidenheid aan slechte gewoontes, zoals het eten van ongezonde vetten, het hebben van overgewicht en nog veel meer.

In dit artikel willen we daarom uitleggen waarom dit gebeurt en welke gevolgen verstopte aderen kunnen hebben. Daarnaast delen we een paar sappen en theeën die je kunnen helpen om verstopte aderen op een natuurlijke wijze te behandelen.

Waarom raken aderen verstopt?

Naarmate de jaren verstrijken, komen je aderen steeds voller te zitten met vet. Dit vet stapelt zich meer en meer op, waardoor het een laag plaque vormt tegen de wanden van je aderen. Hierdoor verliezen je aderen elasticiteit.

Er zijn meerdere factoren die de ontwikkeling van dit ernstige gezondheidsprobleem beïnvloeden:

  • Roken
  • Hoog cholesterol- en triglyceridengehalte
  • Hoge bloeddruk
  • Een sedentaire leefstijl
  • Overgewicht of obesitas
  • Diabetes
  • Hoge stressniveaus
  • Het eten van voedsel dat veel verzadigd vet bevat
  • Erfelijkheid

Ernstige gezondheidsrisico’s

Het hebben van verstopte aderen is een gezondheidsprobleem dat zich geleidelijk ontwikkelt, maar toch ernstige gevolgen kan hebben. Wanneer de aderen namelijk verstopt zijn, zorgt dit ervoor dat er niet voldoende bloed en zuurstof naar het hart kan stromen, met uiteindelijk angina of een hartaanval als gevolg.

Daarom is het belangrijk om de risicofactoren te vermijden en gewend te raken aan het regelmatig drinken van de onderstaande medicinale sappen en theeën die je zullen helpen je aderen op natuurlijke wijze te reinigen.

Witte meidoorn

witte meidoorn

Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt om het hart en de aderen te beschermen. Dankzij het hoge gehalte aan flavonoïden, mineralen, dopamine en meer kan witte meidoorn helpen om je slagaderen te verwijden en je algehele bloedsomloop te verbeteren.

Daarom wordt het kruid vaak aanbevolen om aandoeningen te behandelen als:

  • Tachycardie
  • Aritmie
  • Migraine
  • Hoge bloeddruk

Daarnaast heeft witte meidoorn een milde verdovende werking, waardoor het kan helpen je zenuwstelsel te kalmeren en slapeloosheid tegen te gaan.

Drink dit kruid in de vorm van een thee.

Kamille

kopje kamillethee

 

Kamillethee is een van de meest populaire theeën ter wereld, bekend om zijn vermogen om het zenuwstelsel te kalmeren en de spijsvertering te verbeteren.

We moeten echter aangeven dat kamillethee daarnaast ook in staat is de slagaderen te verwijden en ontstekingen te remmen. Hierdoor verbetert de bloedsomloop en de bloedstroom.

Daarom kan kamillethee behulpzaam zijn bij een hoge bloeddruk

Selderij

Selderij is rijk aan vitamine A, C en E, alsook aan mineralen zoals zink en selenium, voedingsstoffen die kunnen helpen de gezondheid van je bloed te verbeteren. Het bevat daarnaast ook ftaliden, een bestanddeel dat de spieren rond je aderen ontspant, waardoor het vaatverwijding ondersteunt en de bloedstroom verbetert.

Het is een van de beste voedselsoorten om je lichaam te ontgiften. Het bevordert namelijk de verwijdering van gifstoffen en overtollig vocht uit het lichaam en heeft daarnaast zelfs laxerende eigenschappen.

Deze sap heeft een heerlijke smaak en gaat bovendien goed samen met vruchten als appel, peer en ananas. Wij raden aan om de meest zachte groene stengels te gebruiken, bij voorkeur natuurlijk biologisch.

Peer

hele peer en gesneden peer

De zoete en verfrissende smaak van deze vrucht verbergt het gegeven dat peer ook geweldig is voor je aderen. Peer lijkt namelijk te helpen:

  • De bloeddruk te reguleren.
  • Het hoge kaliumgehalte in peren lijkt te helpen de aderen en bloedvaten te verwijden.
  • De vrucht voorkomt het ontstaan van bloedpropjes en verbetert het algehele cardiovasculaire systeem.

Aangezien de peer heerlijk zoet is en daarnaast veel water bevat, is de vrucht een uitstekende optie om aan je sapjes toe te voegen. Zodoende hoef je namelijk helemaal geen extra zoetstof toe te voegen. Het is zelfs nog beter als je biologische peren koopt. De schil van de peer is namelijk hartstikke rijk aan heilzame voedingsstoffen.

Ananas

Ananas heeft een soortgelijke werking als peer, omdat ook deze vrucht rijk is aan kalium en kan helpen de bloeddruk te controleren. Daarnaast is ananas een tropische vrucht die erg behulpzaam kan zijn in de strijd tegen obesitas, doordat hij geleidelijk gewichtsverlies bevordert.

Je kunt ananas als losse vrucht eten. Het drinken van ananassap zorgt er echter voor dat je de voordelen gedurende de dag langzaam kunt absorberen.

Ananassap uit de winkel is doorgaans zoeter dan het sap dat je zelf thuis maakt. Kies daarom een zo rijp mogelijke ananas. Je kunt zelfs gebruik maken van de schil van de ananas om andere drankjes te maken die kunnen helpen een verscheidenheid aan andere gezondheidsproblemen tegen te gaan. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ascaso, Juan F., et al. “Hipercolesterolemia familiar homocigota: adaptación a España del documento de posición del grupo de consenso sobre hipercolesterolemia familiar de la Sociedad Europea de Arteriosclerosis. Documento de Consenso de la Sociedad Española de Arteriosclerosis (SEA) y la Fundación Hipercolesterolemia Familiar (FHF).” Clínica e Investigación en Arteriosclerosis 27.2 (2015): 80-96.
  • Lahoz, Carlos, et al. “Control del colesterol-LDL en pacientes con dislipidemias genéticas seguidos en unidades de lípidos y riesgo vascular de la Sociedad Española de Arteriosclerosis.” Clínica e Investigación en Arteriosclerosis 27.1 (2015): 1-8.
  • Martin, S. S. “Colesterol de subclases de HDL, infarto de miocardio y mortalidad en prevención secundaria.” Eur Heart J36.1 (2015): 22-30.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.